Döntsük le a tabukat: Így találtam meg a testi és lelki egyensúlyt a Kriston intim-tornával

2021.július.15.

Mi nők megingathatatlannak tartjuk magunkat. Érzékenynek, ugyanakkor keménynek. Tűrünk és nyelünk, ha egy nehezebb helyzet úgy követeli meg. Mindig reménykedünk, csodákat keresünk. Helytállunk embert próbáló, kimerítő helyzetekben, sokszor túlterheljük magunkat, kiszipolyozzuk a testünk fennmaradó energiáit is. Mégis jelen vagyunk, a mában élünk és nem keresünk kifogásokat. Ha elfáradtunk, igyekszünk titkolni.

Döntsük le a tabukat: Így találtam meg a testi és lelki egyensúlyt a Kriston intim-tornával
Fotó: Gettyimages.com

Miért tesszük mindezt? Azért, mert ezt nevelték belénk, a hibátlanság és a példamutatás mindent felülmúló értékét. Mi pedig belefeszülve, görcsösen igyekszünk megfelelni a világ által elvárt szerepköröknek. Fényes edényeket dörzsölünk tisztára a mosogató szivaccsal, pedig már alig állunk a lábunkon. Elmegyünk bevásárolni a hőségriadó kellős-közepén, mert a családunk az első. Kellemetlen, frusztráló beszélgetésekbe kényszerítjük magunkat az anyósunkkal. Egyedül cipekedünk, segítséget pedig egyáltalán nem vagy csak nagyon nyögvenyelősen fogadunk el. Terhesen, hatalmas pocakkal is edzünk, kitartóan végezzük a munkánkat, nem hagyunk magunknak időt a regenerálódásra és a lelki töltekezésre.

Robotként menetelünk nap nap után, míg egy reggel arra nem ébredünk, hogy ott lent mindenünk sajog és ég. Eddig nem várt fájdalmakat, karmazsinvörös, erős vérzést, csillapíthatatlan és szűnni nem akaró görcsöket élünk át. A testünk egy pillanat alatt ellenünk fordul.

Idegesen, kétségbeesve rohanunk minél előbb a nőgyógyászunkhoz és félve kérdezünk csak rá, hogy vajon mi történhetett? Mi okozza ezt a szörnyű állapotromlást? Miért érezzük úgy, hogy az egész alhasi régiónk, amely eddig a gyönyör és a remény forrása volt, most már inkább az ellenségünkké vált?

Kérdések útvesztőjében bolyongva

Míg egyes nőknek közülünk igazán kiegyensúlyozott, vidám mindennapok jutottak, sokaknak nagy kérdésekkel és talán életreszóló döntésekkel kell megbirkózniuk.

Hányadik lombik programba vágjak bele, hogy végre lehessen gyerekem? Ugye nem csal meg a férjem? Hogyan tehetném még izgalmasabbá a házasságomat? Karrier vagy család? Miért nem tudok tartós kapcsolatokat kialakítani a körülöttem lévő emberekkel? A szüleim vajon büszkék rám? Most hétvégén milyen kötelességeim vannak?

Amennyiben ezek a megválaszolatlan, őrlő kérdések elnyomva maradnak és nem törnek időben a felszínre, úgy nem várt betegségeket, nőgyógyászati gyulladásokat és sajnos a legtöbbször rejtett, krónikus kismedencei fájdalmakat idézhetnek elő.

Nem azért, mert gyenge vagy. Nem azért, mert hisztériázol. Csupán azért történik veled mindez, mert nem dogoztál fel valamit a múltadban. A rég átélt traumák és érzelmi fájdalmak ugyanis nem azonnal, napok vagy hetek múlva jelentkeznek az elszenvedőjén, hanem évek múltán, amikor a legkevésbé számítunk rá. Ahogyan egy szemétlerakóban a sok hulladék, úgy gyűlnek fel bennünk is a régi sérelmeink.

Míg a szemetet szerencsére rendszeresen elviszik, a fájdalmainkat sajnos nem ilyen egyszerű letenni valahová és egy egyszerű búcsúval megválni tőlük. Ennél sokkal több és jóval nehezebb döntéseket és lépéseket kell meghoznunk. Van, aki számára a végleges megoldást a szakemberhez való fordulás jelenti. Olyan is lesz, aki saját magán szeretne segíteni és addig áskálódik a lelkében, amíg megtalálja a problémája kulcsát.

Bevallom, én mindig úgy láttam, hogy kicsit mindkét csoporthoz tartozom. Általában elég erősnek éreztem magamat ahhoz, hogy őszintén ki merjem mondani, ha valami bántotta a lelkemet. Amikor a körülöttem lévő embereknek beszéltem a gondjaimról, mindig egy kisebb megkönnyebbülés futott át rajtam.

Végre kiadhattam magamból az évek során felgyülemlett rengeteg feszültséget, aggódást és idegességet. Azonban én lepődtem meg mindig a leginkább, amikor pár nap múlva ugyanolyan nyomottnak éreztem magamat. Mintha az, hogy beszéltem a fájdalmakról, csak ideiglenesen fertőtlenítette volna le a belső "sebeimet". Végleges megoldást sem a pszichológus, sem a barátok megértő, támogatói pillantásai nem nyújtottak. Tudtam, hogy magamba kell néznem és még mélyebbre ásnom.

Amikor a méhünk ellenünk fordul: a nőiség megélésének kulcsfontosságú szerepe

A saját lelkemben való kutakodás sikertelensége és a tenni akarásom érdekes egyvelegét szemlélve anyukám két hete így szólt:

Szeretném, ha kipróbálnál valamit, hátha beválik. Beíratnálak a Kriston intim tornára.

Intim torna? Micsoda? Nem vagyok sem terhes, nem is küszködök vizelet inkontincenciával és tudtom szerint nem múltam el 40 sem. Most komolyan menjek intim tornára? Vajon mit fognak rólam gondolni mások? Hányan leszünk egyáltalán? Ugye nem kell beszélnem az egészségügyi problémáimról? Ez ilyen spirituális cucc lesz? Anyukám vajon képben van?

Az intim torna szó hallatán először megrökönyödtem. Aztán következett a jó öreg tagadás, hogy nekem erre nincs is szükségem, megoldom majd gyógyszerekkel, fájdalom csillapítókkal és hormonokkal a problémáimat.

Amire nem gondoltam akkor még: na igen, de csak ideig-óráig. Mint minden nőgyógyászati, illetve krónikus, gyulladásos alhasi betegségnél, az első lépés a lelkünk kipucolása. Hiába gyógyítanak meg az orvosok vagy találnak átmeneti megoldásokat a fájdalmaink enyhítésére, hogyha mi nem engedünk el bizonyos dolgokat. Amíg foggal-körömmel ragaszkodunk a múlthoz és a sérelmeink okozta sebhelyeket nyalogatjuk, addig zárt kapukba fogunk ütközni.

Végül úgy döntöttem, hogy adok egy esélyt a tornának és megpróbálom, hátha a hasznomra válik.

Egy forró, júniusi hétvégére volt kiírva az intim torna tanfolyam, a 11.kerületi Kelenfa Családi és Szabadidő Központba . Kíváncsian, ugyanakkor kicsit remegő gyomorral mentem el az első alkalomra. Nem tudtam, pontosan mire is számítsak és őszintén szólva, kiszolgáltatottnak éreztem az egész helyzetet, hogy ott lent tornázzak. Mindezt megfejelve még azzal a ténnyel is, hogy több nővel leszek körülvéve. A menekülés, mint lehetséges opció volt az egyetlen, amellyel meg tudtam nyugtatni magam, hogyha nagyon kellemetlenné válna bármi miatt a helyzetem, akkor majd szépen dobbantok. Ahhoz úgyis értek.

Belépve a központba, a Kriston Intim torna trénerem, Mészáros Szilvia fogadott. Szilvi már az első pillanattól kezdve megnyugvást és rengeteg pozitív energiát sugallt felénk. A terembe lépve családias légkört tapasztaltam, hiszen összesen 8-an vettünk részt a tanfolyamon.

Mindenhol puha polifoamokat, plédeket, otthonos párnákat és legfőképp bátor, mindenre elszánt nőket láttam. A teremben sorstársakra leltem, akik a különféle problémájuk miatt döntöttek a tanfolyam elvégzése mellett. Számomra a legszimpatikusabb motívum az egész tanfolyam alatt a közvetlen, őszinte hangnem és az egymás felé való teljes megnyílás volt. Nem volt kötelező megosztanunk magunkról semmilyen információt, orvosi, vagy műtéti adatot.

Első körben Szilvi beszélt magáról, majd érdekes, hasznos információkat osztott meg a Kriston intim torna jótékony hatásairól. A tornának köszönhető sikertörténeteket, állapot javulásokról szóló személyes sztorikat osztott meg velünk és mindeközben végig láttam rajta, hogy a szíve legmélyéről beszél. A kedvenc mondatom, amely a torna megalapítójától, Kriston Andreától származik, nagy hatást gyakorolt rám:

Mindannyian olyanok vagyunk, akár csak a marcipán torták. Kívülről gyönyörű bevonattal, mézes-mázosnak nézünk ki, azonban a marcipán torta alján sok felgyülemlett feszültség és gond lapul meg.

Én ebből azt tanultam meg, hogy mindig érdemes kicsit más nézőpontból is megvizsgálnunk a helyzetünket, megéri kicsit a marcipán tortánk aljáig ásni, ha erre van szükségünk.

Biztosan találkoztatok már olyan edzővel vagy trénerrel, aki csak ledarálta a szükséges infókat, miközben végig látszódott rajta, hogy gondolatban már régen máshol jár. Szilvinél ez az érzet teljesen elmaradt, tágra nyílt pupillákkal, néma csendben ültünk mind a nyolcan török ülésben és csakis rá koncentráltunk. A mondanivalóra, a gyógyulásra. Arra, amit szerettünk volna elérni. Egymásra és mégis önmagunkra.

A tanfolyam teljes ideje alatt megszűntek a zavaró tényezők, végre sikerült kizárnom az ablakon beszűrődő, zajos autó hangokat. Csak én voltam és a testem. Teljes összhangban.

Ami rajtad múlik, az megvalósítható.

Miről is szól pontosan a Kriston intim torna?

A Kriston Intim Torna egy speciális tréning nőknek. A medence-alapi izmok megerősítésére szolgál. Elméleti és gyakorlati tudást biztosít, amely egyaránt alkalmazható megelőzésre és regenerálódásra. Intim torna menopauzára, intim torna kismamáknak, intim torna nőknek (férfiaknak is).

Az intim torna tanfolyamot főként az alábbi panaszok megelőzésére és regenerálódásra ajánlják:

 • menstruációs zavarok
 • nőgyógyászati panaszok
 • aranyér problémák
 • hüvely- és végbél gyengeség
 • inkontinencia (vizeletmegtartási) problémák
 • szülés előtti izmok felkészülése/szülés utáni regenerálódás
 • fogamzásképesség növelése
 • szexuális kultúra fejlesztése
 • orgazmus képesség növelése
 • műtét utáni hólyag-, méh, végbélsüllyedés regenerációja
 • egészséges hormonállapot elérése

Döntsük le együtt a tabu témákat! - léleksimogató beszélgetések a tornán

Neked mit jelent nőnek lenni? Fájdalmas menzeszt? Tűsarkokon valló billegést? Büszkeséget és gyönyörű ruhákban parádézást? Anyaságot? Önmegvalósítást és egyre feljebb törést?

Bármivel is azonosítod a nőiségedet, az meghatározza az egész mivoltodat. Az, ahogyan magadhoz és a testedhez állsz, nagyban megmutatja azt is, hogy ki is vagy Te valójában. A tornán rengeteg intim, sokszor tabunak számító témát érintettünk a trénerünkkel. Végre más szemszögből láthattam a nőiség, a menstruáció, szexualitás,a szülés, születés és bizony a másság témakörét is.

Rengeteg érdekes, személyes történetet hallgathattam meg, mindezt olyan elszánt nőktől, akik felvállalták a problémáikat és mertek róla beszélni. Voltak köztük kismamák, idősebbek, a legfiatalabb pedig én voltam. Végre egyszer az életemben nem éreztem azt, hogy negatívan kilógnék valahonnan. Ezek a nők ugyanis nem ítélkeztek, nem faggatóztak, nem tudálékoskodtak. Csak részt vettek és kiöntötték a szívüket.

A megtanult mozdulatokról és torna gyakorlatokról mindenki kapott egy anyagot, amely személyreszabottan a saját egészségügyi állapota alapján került összeállításra. A trénerünk a foglalkozások elején egy állapotfelmérő lapot adott, amelyet ki kellett tölteni, jeligével ellátva. Így teljesen titkosítva maradtak egymás előtt az adataink és a trénerünk abszolút személyre szabott, egyedi edzés tervet tudott felállítani.

Csodálattal szemléltem az engem körülvevő hölgyeket. Mindannyiuknak volt egy története. Volt, aki beszélt róla és volt, aki inkább másokéból merített erőt. Abban viszont biztos vagyok, hogy nagy hatással volt rájuk is a tanfolyam, hiszen mindannyian mosolyogva, a trénert hálásan ölelgetve távoztak az utolsó alkalom után. Ezúton szeretném még egyszer megköszönni Mészáros Szilvinek azt a rengeteg odafigyelést és ismeretet, amelyet ez alatt a két nap alatt átadott nekünk! Elárulom a nagy titkomat:

rám lelkileg olyan nagy hatással volt a torna, hogy amikor hazaértem a tanfolyamról, órákig csak a múltamban kutakodtam és jólesően kisírtam magamat.

Azt hiszem ennek most volt itt az ideje, én pedig csak átengedtem magamat az érzéseimnek.

Amennyiben Te is szeretnél változtatni a jelenlegi életeden és úgy érzed, kipróbálnál egy merőben új, terápiás jellegű, igazán intenzív és hasznos tanfolyamot, szeretettel ajánlom számodra a Kriston Intim tornát!

Szerző: Tollas Tímea

Ez is érdekelhet

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő