Miért fontos a fényvédelem? Káros a szolárium? - Végre választ kapsz

2019.április.12.

Mi lesz, ha nem vigyázol? Engem miért kell bekenni, ha őt nem? Mi történik egy anyajegyszűrésen? Néhány kérdés azok közül, amik az idén, harmadik éve megrendezésre kerülő Bioderma sajtóeseményen felmerültek. A világunkban egyre nagyobb hangsúly helyeződik az egyénre, az egyediségre, arra, hogy hogyan legyél önmagad, hogyan valósítsd meg az álmaidat, hogyan legyél minél felelősebb és tudatosabb.

Miért fontos a fényvédelem? Káros a szolárium? - Végre választ kapsz
Fotó: Steindl Máté

Az idei Fényvédelem Hetét Márkus Ádám, a NAOS Hungary Kft. cégvezetője is azzal kezdte, hogy felelősek vagyunk bőrünk egészségéért, ő mint édesapa, a kislányáért, mint cégvezető pedig a többi emberért is. Emiatt alapvető szívügyük, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtsanak termékeikről, melyek releváns, hozzáértő szakértőkkel készülnek - világviszonylatban több mint negyvenötezer bőrgyógyásszal dolgoznak együtt.

Fotó: Steindl Máté

Mindent a fényvédelemről!

Ezzel a címszóval vette kezdetét a Bioderma 2019-es Fényvédelem kampánya, ahol az edukáció, a prevenció és a személyes, eredeti, valós történetek kerültek a középpontba. A rendezvényen megjelenő különböző vadvirágok asszociációja ránk, nőkre utal, a mi sokféleségünkre, egyediségünkre, bőrünk eltérő igényeire.
Bőrtökéletesítés, természetes matt hatás, faggyúszabályozás és UV védelem - ezt ígéri nekünk a Photoderm NUDE Touch SPF50+ fényvédő használata.

A három árnyalatban kapható, magas fényvédelemmel bíró, matt hatású dermokozmetikai terméket, Oláh Zsófia sminkmester és Szántai Szilvia, a Bioderma szakmai vezetője mutatta be egy érzékeny, fehér bőrű, természetesen szép fiatal lányon. Ez a bőrszépítő, bőregységesítő fényvédő krém megszünteti a pirosságot és gyönyörű bőrképet tud adni, ott a helye a mindennapi rutinban.

Fotó: Steindl Máté

A sminkpróbát, ami egyértelmű és hiteles képet adott a termék milyenségéről, közvetlen közelről megcsodálhattuk. Látható a termék könnyed, természetes textúrája, ami magas védelmet nyújt az UV sugarak ellen. A sminkelést egy kerekasztal-beszélgetés előzte meg, amelyben Himer Angéla a Bioderma kereskedelmi vezetője, a humorban verhetetlen Ráskó Eszter, a népszerű véleményvezér Viszkok Fruzsina és az MDT főtitkára Dr. Baltás Eszter avatott be minket saját tapasztalataiba, különböző nézőpontjaiba.

Kislányként anyukám a strandra mindig vastagon bekent krémmel. Meg is értem, neki, és nekem is érzékeny, leégésre hajlamos bőröm van. Apukám viszont sosem használt fényvédő krémet. Gyerekként furcsálltam, hogy engem miért kell bekenni, ha őt nem? - mesélte el egy kedves emlékét Viszkok Fruzsina, aki többször is kihangsúlyozta, hogy mennyire fontosnak tartja a prevenciót. Fiatalon az ember még nem látja a hibákat, amiket elkövet, és azok hatásait. Múlt héten kint ebédeltem a teraszon és elég hamar meg is fogta a mellkasomat a nap.

Fotó: Steindl Máté

"Mindenkinél más az érzékenység, ami ugye attól is függ, hogy milyen erős napsütés ér, vagy, hogy éppen hol vagy." - vette át a szót Dr. Baltás Eszter bőrgyógyász, aki azzal kezdte sorait, hogy amint itt a jó idő: "Az én életem minden nap a fényvédelemről szól."
Központi kérdés és téma volt a szolárium, amivel kapcsolatban Eszternek, Fruzsinának, sőt még a doktornőnek is volt egy kedves, kínos kis története, aminek tapasztalatait tanulságként, elkerülendő élményként osztották meg velünk. A doktornő végül határozottan kijelentette, hogy az ő véleménye szerint a szolárium nem egészséges.

Folyton cserepesek az ajkaid? Ezekkel a termékekkel rendbe hozhatod!

Folyton cserepesek az ajkaid? Ezekkel a termékekkel rendbe hozhatod!

A Bioderma élen jár a dermokozmetikai termékek és a fényvédelem ranglistáján, mert sosem a felszínen, mindig az okok mélyén keresik a megoldást. A patikusok számára például rendszeresen tájékoztatást nyújtanak a termékeikről, így tőlük akár tanácsot is kérhetünk, a számunkra megfelelő faktorszámú termék megtalálása érdekében. "Nemcsak a bőröm, a lelkem is érzékeny." - kezdte a történetét, a hozzá hű, vicces stílusában, a fehér és érzékeny bőrű humorista, Ráskó Eszter: "Évente járok szűrésre. Mert meg kell próbálnunk nem meghalni 30 évesen." Eszter a szoláriumozást divatirányzatnak nevezte, ami képes függőséget okozni.
"Fontos évente egyszer elvégezni egy szűrővizsgálatot, de még fontosabb az önvizsgálat. Figyeljünk arra, ha egy anyajegy elváltozik!" - hívja fel a figyelmünket Dr. Baltás Eszter a prevenció, a szűrővizsgálat fontosságára, amivel időt nyerünk, életet mentünk.

Fotó: Steindl Máté

A hasznos és célszerű információk mellett, egy workshop várta a résztvevőket, ahol kedvükre válogathattak a különböző fajtájú vadvirágok magjai közül. A csomag, aminek kincseit ha elülteted, kinőnek és virágba borulnak - emlékeztetőül szolgálhatnak, hogy ahogy a virágok igénylik a fényt, a vizet, a te bőröd is igényli a törődést és a védelmet.
Egy beszélgetés, egy délelőtt, egy kampány, ami a bőrödről szól, arról, ami egész életedben végigkísér és véd. Védd te is!

Ez is érdekelhet

Hogyan működik a Karma?

Hogyan működik a Karma?

GLAMOUR Horoszkóp

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább