Naomi Campell Photoshop-túlzása a legdühítőbb hátraarc, amit mostanában láttunk

Naomi Campbell minden idők egyik legsikeresebb szupermodellje, aki négy évtizeden át uralta a divatipart – ezalatt meghódította nemcsak a létező összes divatmagazin címlapját, de az egész világot is. Úgy tűnik azonban, hogy az öregedéstől való félelem őt sem kerülte el.

Naomi Campbell kortalan szépsége ellenére durván retusált képet posztolt
Naomi Campbell kortalan szépsége ellenére durván retusált képet posztolt
Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images

Naomi Campbell 52 éves, és úgy fest, mintha egy percet sem öregedett volna. Ennek ellenére mégis olyan fotó került fel az Instagram oldalára, amely látványos retusáláson esett át, megfiatalítva a szupermodell arcát.

Naomi Campbell egy krémszínű, flitteres Schiaparelli ruhában lépett a Vanity Fair Oscar-partijának vörös szőnyegére, majd az eseményről posztolt képek alatt köszönte meg a csapatának, hogy az utolsó pillanatban eljutottak Los Angelesbe.

Túlzásba vitte a retusálást

Naomi Campbell posztjának első fotója feltűnően eltér az eredeti nyers fotótól: a modell arcán kisimultak a ráncok, bőre gyanúsan ragyog a fényviszonyokhoz képest, de az álla vonalán és a nyakánál is látszik az utómunka. A követői azonnal szóvá is tették a dolgot, arra kérve Naomi Campbellt, hogy tegye közzé az eredeti képet, és normalizálja az öregedést.

Naomi Campbell még mindig a vörös szőnyeg istennője, és ezt be is bizonyította

Isten segítsen, ha még Naomi is úgy gondolja, hogy szüksége van erre. – kommentelte egy rajongó – Úgy ahogy van, hibátlan. Nincs szüksége szerkesztésre.

Szomorú és dühítő

Naomi Campbell gyönyörű és fitt, ráadásul a mai napig emlékeztet mindenkit, hogy mit is jelent a szupermodell kifejezés, épp ezért rendkívül szomorú és dühítő azt látni, hogy a nők felé támasztott torz elvárások még őt is arra késztetik, hogy ne tudja elfogadni önmagát. A hozzászólók közül legtöbben a modell élet kemény valóságát hibáztatták a Photoshop-túlzásáért, mondván „ez történik, ha az egész életed a külsőd körül forog, és ő megszokta, hogy a professzionális fotókat halálra photoshopolják.

A testünk változásai, így annak öregedése is az életünk része, tehát teljesen természetes. Reméljük, hogy a közeljövőben eljutunk arra a pontra, amikor a nők képesek lesznek szeretettel és elfogadással fordulni a saját külsőjük felé anélkül, hogy meg akarnának felelni az örökké fiatal nő mítoszának.

Olvass tovább a női test felszabadításáról:

Ez is érdekelhet

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói