,,Néha belenézek a tükörbe, és azt mondom: Úristen, hogy nézek ki?"

2020.augusztus.29.

"Jó családból származom, kivételes körülmények között nőhettem fel. Úgy gondolom, ezért lettem maximalista az élet minden területén, a munkámtól a testemig. A maximalizmus azonban áldás és átok is egyben" – kezdte Molnár Nini divattervező, a Feleségek luxuskivitelben harmadik évadának egyik főszereplője.

,,Néha belenézek a tükörbe, és azt mondom: Úristen, hogy nézek ki?"
Fotó: Üres

"Már egy ideje testképzavarral küzdök. Egy szakértő, Bacsa Hédi segítségével folyamatosan dolgozom ezen, így szerencsére jól állok, de még mindig vannak nehéz napok. A testképzavar egy bikinis verseny után csúcsosodott ki nálam. Kitűztem egy célt, amit el szerettem volna érni, viszont amikor sikerült, mindig újabbakat és újabbakat kerestem - teljesíthetetleneket. És ha elértem ezeket a célokat, akkor is azt figyeltem, hogy miben nem vagyok tökéletes. Biztos sok embernek ismerős az érzés, hogy nem azt látja a tükörben, amit szeretne. Ez nálam is előfordul; vannak olyan napok, amikor felkelek, belenézek a tükörbe, és azt mondom: "Úristen, hogy nézek ki…?" Lehet, hogy a hormonok tréfája, vagy egyszerűen csak azért látom magam csúnyábbnak, mert előző nap egy csokival többet ettem a szokottnál. Régen sokszor pánikoltam, ha ilyesmi előfordult, de rájöttem, hogy sokszor irreális elvárásaim vannak magammal szemben. Általában az szokott segíteni, hogy visszagondolok: hogy néztem ki öt vagy tíz éve, és a változásra, a fejlődésre tudok büszke lenni" – mondta Molnár Nini.

Fotó: Üres

A NINI márka alapítója hozzátette: neki azért is halmozottan nehezebb a saját testének elfogadása, mert folyamatos nyomás van rajta.

"Nem elég, ha évente egy-két fontos eseményen vagy forgatáson jól nézek ki. A saját divatmárkáim miatt bármikor bejöhet egy bikinis fotózás is akár, ahol a maximumot kell nyújtanom. Az Instagramon is napi szinten új képeket posztolok a 45 ezer követőmnek, ami szintén nyomást helyez rám, mert van olyan, hogy nem kímélik az embert. Ilyenkor kell visszaemlékezni arra, hogy honnan indultunk akár testileg, akár lelkileg vagy egzisztenciálisan. Még mindig nem vagyok teljesen kész, vannak fejlesztendő területek, de a legjobb hír, hogy már van mellettem segítség" – tette hozzá Molnár Nini.

Ez is érdekelhet

Így szabadulj meg a mitesszerektől biztonságosan és hatékonyan a szakértő szerint

Így szabadulj meg a mitesszerektől biztonságosan és hatékonyan a szakértő szerint

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói