Nem vagy elégedett magaddal? 5 tipp, hogyan szeresd meg a tested

2019.augusztus.8.

Amikor elégedetlenek vagyunk magunkkal, hajlamosak vagyunk csak olyan dolgokat észrevenni, amik nem tetszenek. Például a tükör előtt állva csak egyetlen dolog szúrja ki a szemünket: legyen az egy túl kicsi/túl nagy testrész, vagy akár egy pattanás. Azonban ez a való életben nem egészen így működik. Amikor egy másik emberrel vagy, sokkal több inger ér, mint ha egy magazin fotóját nézed. A találkozáskor hallod a másik hangját, érzed az illatát, de megfoghat valakinek a humora, nevetése vagy akár kedvessége is.

Nem vagy elégedett magaddal? 5 tipp, hogyan szeresd meg a tested
Fotó: Shutterstock

Amikor valaki rád néz, nem azt látják, amit te a tükörben. Ezeket az apró hibákat, amiket te észreveszel magadon, valószínűleg ők nem látják, de gyakran megesik, hogy ettől tartanak különlegesnek, karakteresnek.

Szerencsére van néhány trükk, hogy nagyobb önbizalmad legyen, és jobban szeresd a tested:

1. Fogadd a bókod!

Ha egy ismerősöd megdicsér, ne az legyen a válasz, hogy "jajj, nem is igaz!". Fogadd el ezeket a bókokat, és csak köszönd meg. Raktározd el az ilyen élményeket magadban, és rosszabb napjaidon gondolj arra, hogy bizony sokan megdicsértek már, így nincs is miért aggódni, nemde?

2. Segíts másokon!

Tudtad, hogy a testképünkön sokat javíthat, ha arra használjuk a testünket, hogy segítsünk másoknak? Jó érzést tud okozni, ha átkísérünk valakit a zebrán, levisszük más helyett a szemetet, vagy egy nagyot játszunk a kisebb testvérünkkel. Ezt a jó érzést a testünknek is köszönhetjük!

3. Találd meg önmagad!

Természetesen vannak dolgok, amiket nem lehet megváltoztatni a testünkön, de azért sokat tudunk alakítani a formáján, és a kinézetével is "trükközhetünk". Ne csak búslakodj, változtass, amin tudsz (és ami nem veszélyezteti az egészségedet)! Sportolj, figyelj oda, hogy mit eszel, keresd meg azokat a frizurákat, ruhákat, amik leginkább kiemelik az adottságaidat, és amikkel jól érzed magad!

4. Ne hasonlítgasd magad másokhoz!

Ezt érdemes teljesen elkerülni, ugyanis amikor másokhoz hasonlítgatod magad, mindig fogsz olyan embert találni, aki szebb/helyesebb nálad. Mindenki más, de szerencsére az ízlések is különbözőek. Hidd el a párodnak, hogy számára te vagy a legszebb. És ha legközelebb észreveszed, hogy másokhoz hasonlítgatod magad és elégedetlenkedsz, csak simán hagyd abba! Kapcsold ki magadban a bíráló hangot!

5. Fogadd el adottságaidat!

Ha el tudod fogadni az adottságaidat, és azt hangsúlyozod magadon ‒ a kinézetedben és a személyiségedben ‒, amivel elégedett vagy, máris sokat tettél azért, hogy szépnek érezd magad, és mások is annak lássanak. Ha úgy lépsz ki az utcára, hogy "ma szép vagyok", és nem hagyod, hogy mások megingassanak ebben a hitedben, akkor ez a magabiztosság meglátszik rajtad – és még vonzóbbá tesz.

A cikk a Yelon közreműködésével készült. Ha szívesen olvasnál még szexről, kapcsolatokról, a tested működéséről, látogass el a weboldalukra! A Yelon egy anonim chatet is működtet, ahol a 10–18 évesek saját kérdéseiket tehetik fel szakembereknek, és bármiről beszélgethetnek, ami érdekli őket.

Ez is érdekelhet

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói