Soha többé nem fogsz rágyújtani, ha megnézed ezt a videót: ez a különbség a dohányos és az egészséges tüdő között!

2018.május.2.

A cigaretta propagandája olyan erőteljes volt még 35-40 évvel ezelőtt, hogy eleinte el is felejtették közölni az emberekkel azt az aprónak nem mondható tényt, hogy a dohányzásnak milyen súlyos szövődményei vannak.
Most viszont hosszú évek óta gyerekkortól kezdve felhívják az emberek figyelmét erre a veszélyre. Ennek ellenére azonban még mindig rengetegen dohányoznak, napi szinten több csomag cigarettát szívnak el, nem törődve azzal, hogy már akkor elkezdik testük mérgezését, amikor az első szálat a szájukba teszik.

Dohányzás
Fotó: Shutterstock

A leszokás folyamata egyáltalán nem egyszerű. Van, aki a fokozatos adagcsökkentésre esküszik, mások szerint pedig csak úgy lehet leszokni, ha egyik percről a másikra eldöntöd, és soha többé nem gyújtasz rá.

Egy kórházban dolgozó nővér most megosztott egy videót, ami jól szemlélteti, mi a különbség az egészséges és a dohányos ember tüdeje között, illetve hogy működik a kettő.

Ajánljuk mindenkinek ezeket a videókat, aki le akar szokni!


Az egészséges tüdő rózsaszínes, egyenletes a felülete és ha levegőt pumpálnak bele, fokozatosan felpuffad.

Ezzel ellentétben az a tüdő, amibe napi egy csomag cigarettát szívtak be 20 éven keresztül, az fekete, és hiába fújnak bele levegőt sokkal lassabban tágul, bizonyos részei pedig már nem képesek reagálni a friss levegőre.

Ezt látva, nem is csodálkozunk, hogy az erős dohányosok számára már pár lépcsőfok is problémát okoz. És azt se felejtsük el, hogy az a tüdő sem egészséges, amelyik bár nem kap közvetlenül dohányfüstöt, de folyamatosan passzív dohányzásnak van kitéve. Kérünk, ha már ezt az életformát választod magadnak, ne terheld vele a körülötted levőket.

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói