Te is szenvedsz a hátpattanásoktól? Itt a megoldás!

2018.november.26.

Az akné gyakori bőrbetegség, amit ha nem az arcunkat kínozza, hanem mondjuk a hátunkon jelenik meg, képesek vagyunk figyelmen kívül hagyni, pedig nem szabadna. Jobb, ha tudod, az akné a háton is kezelhető, sőt mindenkorra megszabadulhatsz tőle.

Mi okozza?

A foltokat a felesleges faggyútermelés, az elhajt hámsejtek felhalmozódása és a baktériumok okozzák. A hátadon lévő bőr nagyon vastag, így még több pórusod van kitéve az eltömődés veszélyének. Azoknak, akik hajlamosak a foltokra, az olaj és az elhalt hámsejtek felhalmozódása a pórusokban ideális környezetet teremt az akné számára, ami bőrön megjelenő gyulladást vált ki.

Darabos menstruáció: ez állhat a háttérben

Darabos menstruáció: ez állhat a háttérben

Az akné nagyobb eséllyel nyáron van jelen, amikor is a bőröd könnyebben izzad és egyébként is gyakrabban fordulnak elő pattanások. A pattanások okozta baktériumok nedves körülmények között érzik magukat a legjobban, tehát egy izzadságtól nedves sportnadrágot például érdemes minél hamarabb levetni. A hosszú haj is okozhat gondokat, hiszen sok hajápolási termék tartalmaz olyan olajokat, amik irritálhatják a hátadat.

Tippek a kezelésére:
1. Minden nap alaposan tisztítsd meg a bőröd zuhanyzás közben.
2. Válassz olyan tusfürdőt vagy testápolót, ami szalicilsavat, glikolsavat vagy tejsavat tartalmaz. Hetente kétszer vagy háromszor használj hámlasztót, hogy az elhalt hámsejtek ne tudják blokkolni a pórusaid megfelelő működését.
3. Használj hidratálót a bőröd nyugtatása és javítása érdekében. Fontos, hogy megbízható és minőségi terméket válassz erre acélra.
4. Edzés után a lehető leghamarabb zuhanyozz. A baktériumok szeretik az izzadt bőrt, ezért fontos, hogy a lehető leghamarabb vesd le az edzőruhát, a melltartóról nem is beszélve.
5. Minden használat után mosd ki a melltartódat.
9 pattanás, amit SOHA nem szabad kinyomni

9 pattanás, amit SOHA nem szabad kinyomni

6. Legyen nálad egy tartalék póló arra az esetre, ha jobban megizzadnál.
7. Bármit is tennél, ne szedd le, nyomogasd vagy karcold meg a foltokat, ugyanis így növekszik a gyulladás mértéke és hegesedéshez vezethet.
8. Ha mindezeket kipróbáltad, de még mindig küzdesz az aknéval, vagy hegek alakultak ki, kérd ki egy bőrgyógyász szakember véleményét.

Ez is érdekelhet

Öltözz össze a kis kedvenceddel

Öltözz össze a kis kedvenceddel

Divat Shoppingtipp

Bújj paplanba! A szezon aduásza a steppelt kabát, mutatjuk a 10 legjobb darabot!

Bújj paplanba! A szezon aduásza a steppelt kabát, mutatjuk a 10 legjobb darabot!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma legyél szeretetteljes - Október 21.

Napi horoszkóp: Ma legyél szeretetteljes - Október 21.