7 testpozitív és ökotudatos influenszer, akit tényleg érdemes követned

2021.július.7.

Ahhoz, hogy jelentős lépéseket tehessünk a fenntartható divat felé, az iparágnak még inkluzívnak, befogadóbbnak kell lennie. Az alábbi válogatásban olyan véleményvezéreket mutatunk be, akik a fenntartható, etikus divat mellett tették le a voksukat, miközben a mid-size vagy plus-size divat aspektusait ismertetik különböző nézőpontokból Instagramjukon és egyéb felületeiken. Nem az elhízást népszerűsítik, hanem az önelfogadást hangsúlyozzák, miközben a környezetbarát, minimalista öltözködés jellegzetességeit tárják elénk, edukálnak és szórakoztatnak.

Emily Goodwin | emgdvn

A testpozitivitás, az önszeretet, a queer párbeszéd és a fenntartható divat elegyét adja Emily Goodwin impresszív Instagram oldala. Emily célja, ahogy ő mondja, hogy minimálisra csökkentse a hulladékot a környezetében, ennek érdekében kevesebbet vásárol és igyekszik jobban értékelni a már meglévő dolgait, ruháit. A sokoldalú, időtlen darabok elkötelezettje, így a legújabb trendek követése helyett inkább a second hand, vintage kreációkat részesíti előnyben.

Shannon Buckley | shannydots

Shannon az etikus divatot igyekszik népszerűsíteni mint „not-quite-plus-size person”. Instagramján inkluzív, környezetbarát márkákat mutat be rengeteg stílustippel. Szeretné segíteni követőit egy fenntarthatóbb ruhatár kialakításában, ezért hozta létre Instagram oldalát, amelyen inkább a funkcionális divat van előtérben sok-sok meleg színnel.

Lydia Okello | styleisstyle

Lydia író és plus-size modell, queer szószóló. Csapatával 2008-ban indította el Style is Style nevű blogját, melynek célja, hogy platformot teremtsen a divatról és stílusról való párbeszédnek, a tudatos öltözködésnek. Színes, izgalmas Instagram profiljához az 1990-es évek popkultúrájából és szitkomokból is merít inspirációt.

Kat Eves | styleethic

Kat etikus stylist, aki úgy véli, hogy minden test megérdemli a tiszteletet és a szeretetet. A hírességektől kezdve a neves séfeken és zenészeken át az üzletemberekig terjed ügyfeleinek sora. Kat emellett ír és podcastet is hostol; a Gaudy Positive nevű csatornát Jenny Zigrino humoristával viszik. Legutóbbi cikke az amerikai Vogue-on jelent meg; ebben arra a kérdésre kereste a választ, hogy hogyan számolható fel a vörös szőnyeg „kövérfóbiája”?

Marielle Elizabeth | marielle.elizabeth

Marielle mottója: „slow fashion egy plus-size testen”, a #slowfashionforall hashtag pedig mára egyfajta missziójává vált. Oldala letisztult, személyes és persze testpozitív. Szakterülete a tartalomgyártás, a közösségi média marketing, valamint a fotózás. A Lineage Photography nevű inkluzív fotótársaságot vezeti Kanadában, mely a női és a nem bináris testeket ünnepli minden méretben, orientációtól és életkortól függetlenül.

Deb Sheperd | clothedinabundance

Deb a minimalista stílus és életmód elkötelezettje. Plus-size bloggerként anyaságról, divatról, üzletről ír és posztol. A kevesebb több elve megjelenik Instagram profilján ugyanúgy, ahogy a minimál esztétika a monokróm színvilággal, nude árnyalatokkal. Deb tippeket is ad arra vonatkozóan, hogy hogyan tudjuk újrahasznosítani régi, megunt darabjainkat.

Hriczkó Orsolya | avarrasszexi

Hriczkó Orsolya, az Otthon Butik – A varrás szexi blog alapítója hobbivarró, aki a zero waste és az újrahasznosítás híve. Legutóbb Mengyán Eszter újságírónak mesélt arról, hogy mivel „erősebb” testalkattal rendelkezik, bizonyos darabokat nehezen talál meg az üzletekben, ezért magának is varr ruhákat. És hogy hogyan lehet egyedi méretre készített ruhánk egy ágytakaróból? Orsi megmutatja ebben a cikkben. Aki szeretné megtanulni a varrás alapjait és olykor saját méretre is készítene ruhákat, remek tippeket találhat hozzá Orsi oldalain.

Források:

https://remake.world/stories/style/14-sustainable-fashion-influencers-we-admire/

https://goodonyou.eco/sustainable-fashion-influencers-to-follow-in-2020/

https://fenntarthatodivat.hu/zero-waste-nyari-ruha-varras/

Cikk: Zahorján Ivett

Ez is érdekelhet

Kim Cattrall végre elárulta, miért tér vissza mégis az És egyszer csak... folytatásában

Kim Cattrall végre elárulta, miért tér vissza mégis az És egyszer csak... folytatásában

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)