Többet stresszelsz idén és a hajad is hullik? Ez a két dolog segíthet!

2020.november.7.

Nyomasztó lehet azzal szembesülni, ha az addig egészséges, szép haj egyszer csak egyre nagyobb mennyiségben kezd el a hajkefében, a fésűben, vagy a lefolyóban landolni. Talán nem is gondolnád, de több kutatás is kimutatta, hogy idén jelentősen megnövekedett azoknak a nőknek és férfiaknak is a száma, akik hajhullásra panaszkodtak. De vajon miért egyre gyakoribb ez a probléma, és mit tehetsz azért, hogy visszanyerd a hajad egészségét?

Többet stresszelsz idén és a hajad is hullik? Ez a két dolog segíthet!
Fotó: Shutterstock

Közismert, hogy a hajhullás a stressz egyik leggyakoribb mellékhatása, az pedig biztos, hogy az idei évben a koronavírus-járvány miatt több stressz jutott ki annak is, aki alapvetően nyugodt természetű. Erre pedig a haj is reagál, ráadásul mivel szuperérzékeny, ezt gyorsan és látványosan teszi. Ha bármilyen egyensúlyhiány lép fel a testedben, a hajad elsők közt fog rá reagálni, mégpedig úgy, hogy elvékonyodik és a természetes mennyiségnél sokkal jobban hullik.

A koronavíruson való áteséskor sok beteg számolt be arról, hogy egyéb kellemetlen tüntetek mellett a hajuk is erősen hullott, de már az is éppen elegendő lehet a folyamat beindulásához, ha rád vetül az egész világot érintő bizonytalanság, egy családtag vagy barát megbetegedése, vagy te magad kényszerülsz karanténba.

A jó hír az, hogy a stressz miatt elvesztett hajszálak helyett újak nőnek, és addig is tehetsz azért, hogy ismét egészségesebb és szebb legyen a hajkoronád. A hajad egészségét leginkább kollagén – és biotinkiegészítéssel fokozhatod. Megfelelő mennyiségű és minőségű kollagén bevitelével megakadályozhatod a további hajhullást, a hajszálak elvékonyodását, és az őszülés folyamatát is késleltetheted. Ugyanilyen fontos a biotin, más néven a H-vitamin is, hiszen hozzájárul az egészséges hajnövekedéshez, a haj fényességéhez és a töredezés meggátolásához, mindezek mellett pedig – akárcsak a kollagén – az őszülést is késlelteti.

Ha a jelenlegi helyzetet te is stresszesen éled meg, biztos lehetsz benne, hogy ezzel még emberek milliói vannak így. Bár teljesen leküzdeni nehéz azokat a negatív érzéseket, amiket ez a bizonytalan állapot vált ki, de a hajadat addig is támogathatod kollagénnel és biotinnal. Ha pedig erős, szép és egészséges a hajad, akkor az a lelkiállapotodra is jó hatással lesz, és máris sokat tettél azért, hogy általánosan is jobban érezd magad.

Ez is érdekelhet

Gal Gadot mesébe ellő szerelmi története: elárulta, mi a harmonikus házasság titka

Gal Gadot mesébe ellő szerelmi története: elárulta, mi a harmonikus házasság titka

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod