Turán Eszter Miley Cyrusszal is összefutott a tribute koncerten

2019.január.24.

Eszter idejét megosztja Budapest és Los Angeles között, épp Hollywoodban próbál szerencsét, de Budapest az otthona. Itt van az a filmgyártó cég is, amit egy másik női producerrel, Trepper Vikivel ketten alapítottak. Igazi girl power, amit képviselnek!

Pár hónapja a rangos, texasi South by Southwest filmfesztiválon mutatták be egyik filmjét és legközelebb Stockholmba utazik a következő filmpremierjére. Mindemellett ő az egyik kitalálója és rendezője Koltay Annával az épp Highlights of Hungary díjra jelölt BP Underground dokumentumfilm-sorozatnak, amely különböző budapesti underground zenei szubkultúrákat mutat be. Nem véletlen, hogy Eszter egy másik női filmessel állt össze erre a projektre, hisz abban, hogy több teret kellene adni női alkotóknak.

Eszter az underground közegből jön, ez inspirálja, a mai napig imád koncertekre járni. Ruhatárában nagy számban előfordulnak valamely szubkultúrához köthető darabok, de ugyanilyen természetes, hogy a dizájnerdarabok is. Ezeket szereti vegyíteni. Érezhető a stílusán, hogy sok időt tölt Amerikában, általában beleszeret egy-két tervezőbe és különböző korszakai vannak, most épp több, Amerikában népszerű tervező és márka ruháit hordja előszeretettel.

Vallja, hogy vannak dolgok viszont, amik nem változnak sem az életében, sem a ruhatárában. Simán kombinál bundát Martens bakanccsal, vagy zenekaros pólót designer darabokkal. Szerinte a stílus maga az ember, a ruhák a személyiséget tükrözik és mivel mindannyian mások vagyunk, ezért nem másolható az eredetiség. Szerinte igaz rá a mondás, miszerint a rock `n` roll az nem egy tánc!

Íme Eszter mai szettje:

Sokszor kezdődik úgy a napom, hogy a 9 óra időeltolódás miatt ahogy felkelek, egyből - akár reggeli helyett - beszélnem kell Európából filmes ügyekben emberekkel, mert akkor még ott pont nincs este. Ma is ez történt, aztán jött a kardió balettedzés, ahova csak azért is gyalog megyek, bár itt senki nem tesz autó nélkül egy lépést sem, de ez engem nem érdekel! Mivel több évig balettoztam gyerekkoromban, megörültem, amikor megtaláltam ezt az edzésformát és annak ellenére, hogy nincs sok köze a baletthez, megszerettem.

Hónapok óta izgatottan vártam a mai estét, mert az egyik gyerekkori idolom, Chris Cornell tribute koncertje lesz ma. Bár a zenei ízlésem változott különböző életszakaszaimban, azok a zenék, amiket tizenévesen hallgattam, azok a legmeghatározóbbak egy életre. Egy orrbavalós, Martens bakancsos, alapvetően rockzenét szerető kiscsaj voltam a Moszkva térről és kamaszkori búbánatomban Chris Cornell minden zenekari formációja betalált. Egy legendára emlékezni más zenészeknek az eléggé keserédes dolog. Igazából melankolikus, de ugyanakkor felemelő este volt és maga a koncert öt órán keresztül tartott. Igazi sztárparádé volt a színpadon, ami nekem kicsit túl soknak is tűnt! Nem az a bajom, hogy miért lép fel Miley Cyrus ebben a nem neki való közegben, hanem az, hogy miért pont ő adja elő a legikonikusabb dalt. Ez felveti azt a kérdést, hogy keveredjen-e az undeground a mainstreammel?! Véleményem az, hogy a siker népszerűséget hoz és onnantól fogva, hogy hype van már nem underground valami! Mindenki, az underground előadók is sikerre vágynak, max nem vallják be! Ami szerintem a lényeg, hogy akkor is maradj önazonos, amikor már ismert vagy! Fellépett rengeteg olyan előadó, pl. a Foo Fighters, Josh Homme, az Audioslave, a Soundgarden zenészek, hogy csak egy párat említsek, akik miatt nagyon is érdemes itt lennem és együtt emlékezni velük felemelő! Összefutottam Kevin Staab pro gördeszkással, aki a 90 The Original kultikus ruhamárka alapítója, vele vagyok látható az egyik fotón. Nos ő Chris Cornell személyes jó barátja volt, számtalan koncerten hordta ő és a többiek is a híres 90 pólót! #loudlove

Kabát: Vintage műszőrme bunda
Póló: Sub Pop merch póló, még jó, hogy van az ikonikus seattle-i lemezkiadó merch-éből a ruhatáramban…
Szoknya: Tiger Mist
Cipő: Alexander Wang, itt LA-ben nagyon mennek az ilyen kiscsizmák és ez szerintem egy rocksztár darab! Különösen kedvelem, hogy nagyon extravagáns nem csak amiatt, hogy ezüst, de a sarka is elég extra és még kényelmes is, szóval főnyeremény!
Táska: Stella McCartney
Gyűrű: Yves Saint Laurent, az egyik legszebb szülinapi ajándékom valaha, amikor ezt a gyűrűt kaptam, elsírtam magam örömömben!
Esztert itt tudjátok követni:

Insta:
@moviebarproducetions
@bpundeground

FB:
https://www.facebook.com/Moviebar.Productions/
https://www.facebook.com/bpundergrounddocumentary/

Ez is érdekelhet

Halloween sütik: borzold fel a kedélyeket a legjobb laktóz-és gluténmentes receptekkel!

Halloween sütik: borzold fel a kedélyeket a legjobb laktóz-és gluténmentes receptekkel!

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.