Ismerd meg Török Enikőt, a tehetséges és gyönyörű breaktáncost

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az idei ősz csupa izgalmas programot rejt. Ezen a hétvégén, azaz szeptember 13-a és 15-e között a világon elsőként Magyarországon, Budapesten rendezik meg World Urban Games-t (WUG). Az Utcai Sportok Világjátéka keretében a BMX freestyle, az inline, a parkour, a breaktánc, a 3x3-as korsárlabda és a repülő korong freestyle élmezőnye, köztük olyan világbajnok klasszisok mérik össze tudásukat Budapesten, akik a tokiói olimpián is indulnak majd. Exkluzív interjúnkban az egyik versenyzővel a vagány breaktáncossal Török Enikővel beszélgettünk.

Mikor és hogyan bűvölt el a breaktánc világa?
Négyéves koromban kezdtem el showtáncolni, 9 éves voltam, amikor a Jászai Mari téren elbűvölt a breaktánc világa. Kezdetben ott sajátítottam el az alapokat, majd a mostani csapatomhoz a szolnokiakhoz kerültem és azóta velük edzek.

Mire vagy az eddig pályád alatt a legbüszkébb?
Sikerült kijutnom a 2018-as ifjúsági olimpiára Buenos Airesbe, ez volt az eddigi pályafutásom legnagyobb elért eredménye. Ezt nagyban köszönhetem a csapatomnak illetve az edzőmnek, akik mindenben támogatnak.

Mennyire könnyű vagy nehéz nőként bizonyítani? Könnyen elfogadnak a férfi társaid?
Vannak versenyek, külön nőknek férfiaknak, így mindkét nem tud érvényesülni. Megvan a férfiaknak és a nőknek előnyük, nem érzem hátrányban magam. A férfiak az erőfókuszú elemekben jobbak, a nők viszont a hajlékonyságban aratnak sikereket. Nem érezzük hátrányban magunkat, remekül kiegészítjük egymást.

Hogyan érhetsz el sikereket ebben a műfajban? Mire van szükség még a tehetség mellett?
Bizonyos lemondásokkal jár, ami valójában nem is tűnik annak, ha az életed része. Kitartás, alázat is kell hozzá, a legnagyobb mozgatórugója pedig a tánc iránti szeretet. Ez mindennek az alapja.

Milyen érzésekkel vágsz neki a World Urban Games-nek?
Nagyon izgatott vagyok, várom, hogy végre találkozhassak a külföldi tehetséges táncosokkal, sportolókkal. Büszke vagyok rá, hogy versenyezhetek velük.

A WUG egy olyan sokrétű, színes sport- és zenei fesztivál, amely magában foglalja az utcai sportokat, többek között olyan sportágakat, amelyek már felkerültek, vagy várható, hogy felkerülnek a soron következő olimpiák programjára. A szeptember 13-15. között zajló ingyenes eseményen a versenysportok mellett bemutatósportok, zenei fellépők és további programok is színesítik a rendezvényt. Olvass még többet az eseményről a wugbudapest.sport oldalon!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Lehet, hogy te magad is elköveted ezt a hibát álláskeresés közben, és nem is tudsz róla

Lehet, hogy te magad is elköveted ezt a hibát álláskeresés közben, és nem is tudsz róla

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője