Perceként egy teherautónyi szemét ömlik az óceánba, és most te is segíthetsz a megállításában!

2018.június.13.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Percenként EGY TEHERAUTÓNYI műanyagszemét ömlik az óceánokba. Igen, jól olvastad.

Erre a problémára hívja fel a figyelmünket a világ egyik legnevesebb sportmárkája, az adidas, ami idén másodjára csatlakozik a Run for the Oceans kezdeményezéshez. A június 8. és július 8. között tartandó mozgalom a futók segítségével hívja fel a figyelmet a környezetszennyezésre, és minden Runtastic applikációval lefutott kilométer után 1$-t írhatunk jóvá a műanyagszennyezés elleni küzdelem számláján. A kezdeményezéshez virtuálisan lehet csatlakozni az adidas x Parley Run For The Oceans csoportba való belépéssel, ennek köszönhetően pedig a világ bármely pontján dollárrá futhatjuk a kilómétereket.

Az adidas egyébként évek óta elkötelezett a környezettudatos gyártási megoldások és fenntartható anyaghasználat mellett. A márka hosszú távú céljai között szerepel az újrahasznosított alapanyagok kizárólagos használata, és különböző edukációs programokkal és kreatív innovációkkal segítik műanyagszennyezés felszámolását.

A mozgalom indulásával egy időben limitált kiadású UltraBOOST Parley és UltraBOOST X Parley modellek is érkeztek az üzletekbe, melyeknek Primeknit felsőrésze 95%-ban a Maldív-szigeteket körülvevő vizekből kihalászott műanyaghulladékból készült. Egy pár cipőhöz mintegy 11 darab műanyagpalackot hasznosítottak újra, hogy felhívják a figyelmet az óceánok túlzott szennyezettségére, illetve átfogó megoldást kínáljanak a műanyagszennyezés problémájára.

A kilométer- és dollárgyűjtő akcióhoz július 8-ig, a budapesti közösségi futáshoz pedig az adidas Runners Budapest Facebook-csoportban megadott részletek szerint lehet csatlakozni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője