Tartsd be ezt a 7 szabályt, és a saját életed szuperhőse leszel

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Senki sem lesz soha tökéletes, és erre nem is kell törekedni – annál is inkább, mert a perfekcionizmus kifejezetten rossz tulajdonság. Néhány ügyes "life hack-kel" azonban úgy érezheted, sínen vagy, és kontrollt gyakorolsz az életed felett.

Ha van rá akár csak egy kis lehetőséged, adakozz, amikor csak tudsz. Vigyél meleg takarót a hajléktalanoknak, támogass az adód 1%-ával árva gyerekeket vagy állatmenhelyet, vegyél részt ételosztáson, vagy csatlakozz önkéntesként valamilyen közhasznú szervezethez. A te felelősséged is, hogy a világ jobb hellyé váljon, ezért tedd meg a tőled telhetőt! Önzetlenséged pedig azonnal kifizetődik, ugyanis a felmérések szerint az adakozó emberek boldogabbak. A környezetvédelmet is tartsd szem előtt: gyűjtsd a szemetet szelektíven, ne dobj ki ételt, ne vásárolj túlcsomagolt termékeket, felejtsd el a nejlon zacskót!

A Csíkszentmihályi Mihály által flow-nak nevezett lelkiállapot lényege, hogy a külvilágot szinte teljesen kizárva elmerülsz egy tevékenységben, olyannyira, hogy az időérzékelésed is megszűnik. Ez egy olyan, általában kreatív tevékenység, amely kihívást jelent számodra, de nem haladja meg a képességeidet sem. A flow-élmény önmagában jutalmazó, akik gyakrabban élik át a flow-t, azok pedig általában értelmesebbnek, jelentéstelibbnek értékelik meg az életüket. Erre a legjobb megoldás, ha keresel egy kreatív hobbit, lehet ez a horgolástól kezdve a fotózáson át az amatőr zenélésig bármi, amit élvezettel csinálsz.

7 pozitívum, amiért örülnöd kell, hogy öregszel!

7 pozitívum, amiért örülnöd kell, hogy öregszel!

A kutatások azt mutatják, hogy sokkal boldogabbak azok, akik tárgyi javak helyett élményekre költik a pénzüket. Legközelebb gondold meg, hogy megveszed-e a tízedik pár cipődet is, vagy inkább elmész egy koncertre, borkóstolóra vagy kocsmakvízre! A párkapcsolatodat is karban tarthatod azzal, ha partnereddel együtt éltek át izgalmas élményeket. Vegyetek színházbérletet, menjetek el moziba, sportoljatok együtt – a kanapén tespedés tévénézéssel tényleg csak a legutolsó tevékenység legyen, ami eszetekbe jut.

Mindig legyen otthon tartalék fogkrémed, tusfürdőd, nejlonharisnyád, villanykörtéd, szárazsamponod, és mentsd el a telefonba a közösképviselő és egy megbízható gáz-, villany- és vízvezetékszerelő telefonszámát. A listát bővítheted, az a lényeg, hogy próbáld kizárni a stresszt a kényszerhelyzetekben.

Szánj időt arra, hogy a hozzád legközelebb álló rokonaiddal mély és bensőséges kapcsolatot ápolj! A nagyszüleid, szüleid egyszer már nem lesznek veled, és akkor örök titkok maradnak azok a dolgok, amiket nem kérdeztél meg tőlük, amíg lehetett volna. Ha elmúltál már kamasz, itt az ideje, hogy leépítsd azokat a felszínes haveri viszonyokat, amelyek csak az idődet rabolják, és így több alkalmad lesz a valódi barátaiddal találkozni. A barátságok sem maradnak életben maguktól, folyamatos figyelmet kell fordítani rájuk!

Fél óráig kényszeresen görgetni a Facebookon nem csak időrabló, de idővel rettentően nyomasztó tevékenység is. Az internet sajnos nagyon addiktív, ami azt is jelenti, hogy nem csak akkor használjuk, amikor szükségünk van rá. A döntés azonban mindig a te kezedben van. Meghatározhatsz magadnak időkorlátot, amelyet a neten szörföléssel töltesz, de hetente néhány napra akár teljes internetböjtöt is fogadhatsz – hidd el, amint lényegesen kevesebbet netezel, sokkal boldogabbnak fogod érezni magad!

Magyarország vezető az öngyilkossági statisztikákban, "előkelő" helyen szerepel az éves egy főre jutó alkoholfogyasztás és elszívott cigaretták terén is, és szégyellni valóan alacsony a születéskori várható élettartam. Te viszont nem egy statisztikai adat vagy, hanem autonóm emberi lény, ezért dönthetsz úgy, hogy honfitársaid nagy részével ellentétben odafigyelsz az egészségedre. Legyen a mozgás életed része, szokj le a cigiről, limitáld az alkoholfogyasztásodat, figyelj oda arra, mit eszel és mennyi a testsúlyod, és járj el rendszeresen szűrővizsgálatokra. Ezek alapvetőek ahhoz, hogy egészséges maradj. Törődj a lelkeddel is: járj önismereti foglalkozásokra, beszélgetésekre! Egy egyéni terápia mindenkinek jót tenne, de az olyan csoportos formák, mint a pszichodráma vagy az encounter csoportok is fantasztikus élmények.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

10 alkalom, amikor Sydney Sweeney meztelenruhában lopta el a show-t

10 alkalom, amikor Sydney Sweeney meztelenruhában lopta el a show-t

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője