A Bika jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?

2021.február.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Persze mindenkibe érdemes egy kicsit beleszeretni, pláne, ha nagyon fiatal vagy, de itt most összeszedtük, mire számíthatnak hosszabb távon a Bika jegyében születettek a különböző jegyekben születettekkel. Vannak kapcsolatok, amik egy életen át is kitartanak. Vajon a tiétek ilyen, vagy egy fontos tapasztalat, amin keresztül kell menned, hogy jobban megismerd önmagad?

A Bika jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?
Fotó: Getty Images

Bika és Kos páros

Ez a kapcsolat az egyensúlyról szól: a Kos mindennek a közepébe vágna, míg a Bika szeret lassabban haladni. Ez a különbség persze okozhat problémákat. A Bika szereti, ha körbe rajongják, romantikusan udvarolnak neki, ez a két dolog azonban a lehető legtávolabb áll az egyenes, nem finomkodó, "durr bele" Kostól. Éppen ezért ez a szerelem egy szuper lecke lehet mindkét jegynek. A Bika segíthet a Kosnak, hogy pár bolondos, cseppet sem praktikus és eredményes impulzusát, tüzeskedését visszafogja, míg a Kos egy kis spontaneitást taníthat a lassan manőverező Bikának. A Kost a Mars, a Bikát a Vénusz irányítja, ezek jól kijönnek egymással a szerelemben, egy éremnek a két oldalát szimbolizálják, a férfias és a nőies energiákat, ez a kettő jól kiegyenlítődik ebben a szerelemben. A Kos mindig a kezébe akarja venni a sorsát, a Bika pedig a biztosra megy és a stabilitásra. A Kos sokkal többre jut, ha nem erőszakkal, hanem kedvességgel és bájjal akarja elérni, amit szeretne, mert egyébként nehéz dolga lesz a Bikával. Miután mindketten irányítani akarnak a kapcsolatban, időnként szükség lesz kompromisszumokra. Lehetnek kemény időszakok kettejük életében. Ha tényleg szerelmesek, túl fognak lendülni ezeken a nehézségeken és az impulzív Kos és a megfontolt Bika középen találkozhat, és a kívánt harmónia megteremtődhet. Egy biztos, az elején kóstolgatni fogják egymást, és ez nem lesz finom. Legjobb lenne, ha megismerkedésük után egy időre elmennének egy lakatlan szigetre, hogy megkíméljék a hozzátartozókat.

Bika és Bika páros

Ez egy érzéki, stabil kapcsolat, ami a végletekig kielégíti mindkettőjüket. Ez a két dolog a legfontosabb nekik egyébként is egy kapcsolatban a ragaszkodás, a finom ételek és egyéb kényelmes, kényeztető dolgok mellett. Ez egy életre szóló kapcsolat lehet, hiszen pont azzal kényeztetik majd a partnerüket, amire ők vágynak, és ez a másikat ugyanerre készteti, szóval egy végeláthatatlan dőzsölés lehet ez a kapcsolat. Mi másra vágyhatna egy "csorda"? Mindketten kedvesek, hálásak és méltóságteljesek lesznek egymás oldalán. Persze elképzelhető, hogy nagyon makacsok, nagyképűek vagy birtoklók, esetleg féltékenyek is lesznek, de ebben is tökéletes lesz az egyetértés közöttük. Meg kell tanulják kezelni azt is, ha nem értenek egyet, és fel kell ismerniük, hogy ez a kapcsolat túl jó ahhoz, hogy viták miatt kockáztassák. Erős akaratúak és elkötelezettek. Szeretik az udvarlást, így a kapcsolatuk eleje szépen, élvezetesen elnyúlhat. Általában lassan alakulnak ki a kapcsolataik, de ha elköteleződnek, akkor az elképzelhető, hogy egy életre szól. Semmi sem tudja úgy felbőszíteni őket, mint a hűtlenség, ezért is jó ez a kapcsolat, mert ez közöttük szinte elképzelhetetlen. A Vénusz irányítja őket, és amikor két ember találkozik, aki ezzel az energiával bír, valószínű, hogy első látásra egymásba szeretnek. Mindketten javíthatatlan romantikusok, szerető lények, és fontos nekik a fizikai kontaktus, az hogy gyakran megérintsék egymást. Nagyon kitartók, egész nap, egész éjjel és még a következő nap is bírják az iramot, nagyon érzékeik és élvezik a kényeztetést. Az érzelmi biztonság nagyon fontos számukra, de ha biztosnak érzik a kapcsolatot akkor túlságosan lelazulhatnak, lustaságra is hajlamosak lesznek. A kényelmes, luxus életük fenntartásáért hajlandók kitartóan azért dolgozni, ezt nem tudják elengedni. Földjegyűek, így elképzelhető, hogy szeretnek kertészkedni, gyönyörködni a tájban, de szeretnek birtokolni is dolgokat, gyönyörű tárgyakat, szép otthont, műalkotásokat, fényűző ruhákat, autókat. Miután a finom, gazdag ételeket éppen ennyire kedvelik, fontos lenne, hogy valamiféle testmozgás rutint beiktassanak az életükbe, különben nagyon ki fognak kerekedni. Kitartóan mennek a céljaik felé, és úgy értelmezik ezek elérését, mintha élet-halál kérdése volna. Nem szeretik a változásokat, inkább a stabilitásra, a kiszámíthatóságra szavaznak. Mihelyst eldöntötték, hogy ez egy jó, nekik való kapcsolat, teljesen elkötelezik magukat, de ha különböző elképzeléseik, céljaik vannak, akkor soha véget nem érő csaták sorozata következik, mert egyikük sem fog engedni. Ezen a ponton lehet tehát eldönteni, hogy ez egy élhető Bika-Bika kapcsolat, vagy olyan, amiből tovább kellene lépni. Az összeillő Bikák ugyanis nem vitáznak sokat, sőt! Nem szabad elfelejteni, hogy különböző helyen, körülmények között nő fel mindenki, így ennek a jegynek a megszokotthoz való ragaszkodása sajnos még jobban kidomborítja azt, ha a családi hátterünk, neveltetésünk nagyon eltér.

Bika és Ikrek páros

Időre van szükségük, hogy megértsék a kapcsolatuk dinamikáját, és megtalálják benne azt, amitől jól érezhetik benne magukat. Sok mindent taníthatnak egymásnak, de már a kapcsolat elején szükség van egy kis igazításra, átgondolásra. Miután az Ikrek két ember egyben, a birtoklási mániás Bika az egyikkel megteremtheti a neki szükséges intimitást, biztonságot, a másik Ikreket pedig hagyhatja kalandozni. Az Ikreknek talán kicsit túl gyors, amit a Bika a kapcsolat elején erőltet, de képes arra, hogy másokra alapozzon, letelepedjen, csak időre van szüksége. A Bikának türelmesnek kell lennie. A Bika nyugodt, praktikus életszemlélete nagyon különbözik az Ikrek intellektuális megközelítésétől. Ez egy elég nehéz kölcsönhatás lehet, mert az Ikrek ostobának láthatja a Bikát, míg a Bika repkedőnek, tartalom és súly nélkülinek az Ikreket. Mégiscsak azt mondanánk, hogy érdemes tanítaniuk egymást: a Bika segíthet az Ikreknek, hogy egy kicsit mélyebben vegyen részt az életben, míg az Ikrek segíthet a Bikának, hogy izgalmasabb legyen az élete és több kaland férjen bele. A Vénusz (Bika) és a Merkúr (Ikrek) találkozik ebben a kapcsolatban. Ezek a bolygók nagyon közel esnek a Naphoz, mindig együtt vannak, de nagyon különböző az energiájuk, a jelentésük. Míg a Vénusz az élvezetekre koncentrál, a Merkúr egyszerre férfias és nőies, így az Ikrek azt használja, ami épp illik a pillanathoz. A Bika sokszor beleragad az érzéki élvezetekbe, romantikába, a fizikai síkba, és igazából egy olyan partnerre vágyik, aki rá támaszkodik, aki nagyon érzéki, és ezeket a feltételeket az Ikrek nem teljesíti, sőt, valahogy a briliáns, különleges elméje is elveszik a Bika mellett. Ezt az Ikrek egyfajta csapásként, önmaga elvesztéseként élheti meg, hiszen az éles elméjét szereti önmagában a legjobban. Jó hír, hogy az Ikrek elég okos ahhoz, hogy megtanulja, milyen érzéki, romantikus partnernek lenni, amire a Bika vágyik, szóval, ha maradni akar valamilyen oknál fogva, a kapcsolat kielégítő lesz. Az Ikrek az agyával dönt, a Bika praktikusabb, azt kérdezi: "Hogyan fog ez nekem segíteni, hogy elérjem a céljaimat?", míg az Ikrek sosem kötődik annyira egy tervhez, bármikor tud ugyanis új tervet kitalálni. Ha a Bika a birtoklási vágyával kezdi nyomasztani az Ikreket, akkor elképzelhető, hogy az Ikrek trükkösen kinyitja a bilincseket, és gyorsan vesz egy repülőjegyet Balira, és létrehoz egy új Instaram-fiókot. A Bika fix jegy, míg az Ikrek változékony jegy, ez egy örökös szembenállás közöttük, mert az egyik vinnyog minden változástól, a másik pedig unatkozik, ha nem változnak percenként a dolgok. Nagy kérdés, hogy a Bika a szerelem kedvéért képes lesz-e szabadságot biztosítani az Ikreknek, hogy az levegőt kapjon, vagy a testével rátehénkedik és megpróbálja szeretetből agyonnyomni. Mi azt gondoljuk, hogy a föld nem válik levegővé, tehát előbb-utóbb kattan majd a bilincs.

Bika és Rák páros

Amikor ők ketten szerelmesek egymásba, az általában egy nagyon harmonikus kapcsolat. Két jegyre vannak egymástól a zodiákusban, így gyakorta karmikus szálak fűzik őket egymáshoz, ezért mélyebben megértik egymást, mint az emberek álltalában. Ráadásul nagyon sok közös vonásuk van: nagyra értékelik a biztonságot, különösen a szerelmi kapcsolatokban, mindketten született gondoskodók (míg a Rákok érzelmileg támogatják a környezetüket, a Bikák érzéki, élvezeti dolgokkal szeretik kényeztetni azokat, akiket szeretnek, finom ételekkel, élvezeti cikkekkel). Mindketten meglehetősen otthonülők, szeretik a nyugodt, csendes estéket, amikor hazatérhetnek a kedvesükhöz. Nagyon biztos családot alkothatnak, ami menedék lehet a gyerekeiknek, és a család többi tagjának is. Problémáik akkor akadhatnak, ha a Bika csökönyösen erőltet valamit, amire a Rák mogorván reagál. A Bikának meg kell értenie, hogy egy nagyon érzékeny emberrel él együtt, és a Ráknak pedig nyíltan kell kommunikálnia, nem érzelmi zsarolásokkal próbálkozni, nem elvárni, hogy a Bika olvasson a gondolataiban, mert az nem tud. A Bika földjegyű, a Rák vízjegyű, így igen termékeny az ő kapcsolódásuk. Miután a Rák sem veti meg a kényelmet, támogatni tudja a Bikát abban, hogy mindenféle anyagi javakat szerezzen, gyűjtsön, birtokoljon. Az otthonuk egy csodás hely lesz, az biztos!

Bika és Oroszlán páros

Ők ketten nagyon összeillenek, mert pontosan tudják, hogyan kell "megcirógatni" a másik egóját, és hogy hogyan vegyék rá a másikat, hogy ugyanezt megtegye. Nem lehet mit csinálni, mindkettőjüknél a létfenntartáshoz tartozik az, hogy a legjobbnak, a legügyesebbnek, a legokosabbnak és a többi érezzék magukat. Nagyon hasonlóak az igényeik: a Bikának sok-sok szeretgetésre van szüksége, míg az Oroszlánnak megvan a napi dicséret-adagja, amivel funkcionál, és elvárja a partnerétől, hogy az ajnározza őt amikor csak teheti. Mindketten nagyon hűséges, egymást birtokolni vágyó szeretők. Miután ennyire hasonlóak az igényeik, nem szükséges a pszichológiai képzettség a jó kapcsolathoz, menni fog magától. Egész nap dőzsölni fognak, imádják a kényelmet, a luxust, az ajándékokat, az élvezeteket, és a Bika még azt is elvárja, hogy a szó klasszikus értelmében udvaroljanak neki, megünnepeljék az évfordulókat, családi összejöveteleket szervezzenek az első randevújuk, az első csókjuk, az első veszekedésük és a többi évfordulójára. A Bikát a Vénusz, az Oroszlánt a Nap irányítja: a fény, a luxus, a lelkesedés, a szépség szeretete irányítja őket. Miután itt a női és a férfi energia kapcsolódik egymásba, nagy harmóniára számíthatnak a kapcsolatukban. Mindketten nagyon másképpen becsvágyók, az Oroszlánt a hírnév, a vagyon, a Bikát a biztonság, a stabilitás, az élet szeretete motiválja, az anyagi javak megszerzésére és megtartására. Miután mindketten szeretnének irányító pozícióba kerülni a kapcsolatukban, várhatóak a veszekedések, rivalizálások. A Bika a dominancia elfogadásának értelmezi, ha bármiben is engedne, így csökönyösen ragaszkodik az álláspontjához, ez nem könnyíti meg kettejük helyzetét. Hírhedtek lehetnek szerelmi, házastársi háborúikról, ami persze a körülöttük lévőket is kellő mértékben lefoglalja. Ellenben, ha ragaszkodnak egymáshoz, még egy robbanás sem tudja őket elválasztani, ami persze jó, de akkor már kevésbé, ha ez egy bántalmazó kapcsolattá változik. A környezetük legtöbbször tökéletes párként tekint rájuk, és ha kicsi megtanulnak engedni, egyszer te, egyszer én alapon, akkor az ásó, kapa és a nagyharang.

Bika és Szűz páros

Praktikus kapcsolat, mert mindkettőjüket ez a szemlélet jellemzi a mindennapokban is. Nagyon elkötelezettek és őszinték tudnak lenni egymással. A Szűz szereti a Bika erejét, míg a Bikát lenyűgözi a Szűz gyors észjárása. A Szűz óvatos alapállása miatt időbe telhet, mire ez a kapcsolat szárba szökken, de ha létrejött, akkor ez egy hosszú menet lesz, olyan, mint egy elszabadult gőzvonat, amit nehéz megállítani. Nagyon sok közös van bennük: nagyra értékelik az ésszerű dolgokat, mindkettőjüknek fontos az anyagi világ, de nem ingyen akarják a földi javakat, hajlandók keményen megdolgozni érte. A Bika sokkal érzékibb és engedékenyebb a Szűznél, általában a Szűz az, aki visszafogó félként viselkedik, inkább nem akar beleugrani az élet káoszába, szívesebben fontolgatja a lehetőségeket. Ez a fajta analízis általában kritikában fogalmazódik meg, amit a Bika egy kicsit túlságosan is komolyan vesz. Visszafelé viszont a Bika csökönyös természete megy a Szűz idegeire, és arra készteti, hogy még több kritikát fogalmazzon meg. Ennek a párnak oda kell figyelnie arra, hogy ne vegyék a dolgokat olyan véresen komolyan! Meg tudják tanulni az egymás iránti türelmet, különösen a Szűz, aki szereti kényeztetni a Bikát finom falatokkal. A Bikát a Vénusz (szerelem és pénz), a Szűzet a Merkúr (kommunikáció) irányítja. A Vénusz a fizikai síkot, a romantikát, az érzékiséget jelenti, melyek nagyon fontosak a Bikának. A Merkúr androgén, azt a formát ölti fel, amit a Szűz választ. Nagyon gyorsan megérti az embereket és könnyedén megtanulja, hogy olyan partner legyen, amit a Bika kedvel. Mindketten földjegyűek, éppen ezért szeretik szép tárgyakkal körül venni magukat, lehet fényűző otthonuk, csodás műtárgyaik, menő autóik. Miután nagyon fontos nekik a biztonság, biztosan nem fognak túlköltekezni, ellenben erősítik egymásban a luxus iránti vágyat. A Szűz megtaníthatja a Bikának, hogy időnként lehet egy kicsit rugalmasabb, nem kell mindenbe úgy belefeszülni, és meg lehet változtatni a döntéseket, a véleményeket, ha a józan ész ezt diktálja. Ha kitalálták, mi a közös céljuk, nagyon eltökélten tudnak érte dolgozni, és miután nagyon hasonló dolgokra vágynak, ez egy ígéretes kapcsolatnak tűnik.

Bika és Mérleg páros

Ez az egyesülés olyan érzés lehet, mint amikor két fél végre eggyé válik. Úgy gondolunk ezekre a jegyekre a szerelem szempontjából, mint karmikus kapcsolatban lévőkre. Mindketten biztonságra vágynak, rajonganak a művészetekért, sok mindenben közös az érdeklődésük. Lassan alakulhat ki azonban ez a kapcsolat, de lépésről-lépésre ráébrednek, milyen sok mindenben hasonlóak, ami kellemes meglepetés lesz az első benyomásokhoz képes. Időt kell adniuk egymásnak, beszélgetniük, ismerkedniük kell! Szeretnek elegánsan étkezni, lehet, hogy műalkotásokat gyűjtenek, vagy zenekedvelők, bármi, ami esztétikus, vonzó, szép, az összeköti majd őket. Mindketten szeretik, ha rajonganak értük, az udvarlás, csokrok, meglepetések, vacsorák, utazások, élmények elengedhetetlenek számukra egy kapcsolatban. A Bika nagyon díjazza a Mérleg kedves természetét, és ha a makacskodásával nem ál kettőjük útjába, a Mérleg képes arra, hogy ügyesen, minden súrlódás nélkül menedzselje a kapcsolatot, és őrizze a békét. A Mérleg hálás a Bikának a fényűző körülményekért, amit az megteremt kettőjüknek, és cserébe szívesen segít neki, hogy a dolgokat több oldalról is láthassa, jobban megérthessen bizonyos szituációkat. A Bika segíthet a Mérlegnek, hogy a híres döntésképtelenségén túlléphessen. Mindkettőjüket a Vénusz bolygó irányítja, ami a szerelem és a pénz bolygója. Mindkettőjük személyisége kedves, harmóniára törekszenek a partnerkapcsolataikban is. A Vénusz azért problémákat is okozhat: hajlamosít a lustaságra, a sznobériára. A felsőbbrendűségi érzést a Bika a javaira, a Mérleg az intellektusára alapozza. "Annyit érsz, amennyid van"- így a Bika. "Annyit érsz, amennyit tudsz"- így a Mérleg. A Bika mindig aszerint dönt, hogy milyen előnye származik valamiből, a Mérleg inkább az alapján, hogy mi ésszerű, vagy praktikus. Abból adódhat kettejük között konfliktus, ha a Bika birtokolni akarja a Mérleget, aki szívesen flörtöl, beszélget számára érdekes emberekkel, és hát lássuk be, majdnem mindenki érdekes neki valamilyen szempontból. Lehetnek pillanataik, amikor egyszerűen nem értik, mit akar a másik. Ha hosszú távú kapcsolatot szeretnének, akkor meg kell tanulniuk, hogy teljesen más oldalról látják ugyanazt a dolgot, nem szabad a saját szempontjaikat a másikra erőltetniük. Miután a Mérleg a kardinális jegy, ő fogja indítani a projekteket, ötleteket, és a fix jegyű Bika majd kivitelezi őket. A fix jegy nem moccan, nem fog meghajolni, ezt meg kell értenie a Mérlegnek. Csak nagyon finom meggyőzéssel lehet haladni, úgy viszont minden lehetséges, akár egy élet végéig tartó luxusban, élvezetekben való elegáns dőzsölés is.

Bika és Skorpió páros

Ez egy nagyon intenzív kapcsolat, pozitív és negatív értelemben is. A zodiákusban egymással szembenálló jegyek, ettől igazán speciális a kapcsolatuk. Az egyikük erőssége kiegyenlíti a másik gyengeségét és vice versa. A szexuális vonzódásuk is vitathatatlan. Egy rakás hasonlóság van közöttük: mindketten erős személyiségek, gyakorta a szenvedélyes szerelem és a szenvedélyes viták kettősségében élnek. Mély vágyaik vannak, a Bikát a birtoklás, a Skorpiót a hatalom motiválja. A Bika egy kicsit jobban összpontosít, mert a Skorpió a szeretőjére és annak közvetlen családjára is figyel, ez kicsit eltereli a figyelmét, muszáj azonban körbe kerítenie őket, hogy hatalmát felettük is gyakorolhassa. Mindkettőjüknek nagyon fontos a biztonság egy kapcsolatban, de nagyon más az e mögötti indíttatás. A Bika szereti az őszinteséget, és taszítja a hűtlenség, a Skorpió szereti a misztikus dolgokat. A Skorpiónál ez a kapcsolati biztonság inkább azt jelenti, hogy tudniuk kell, hogy az érzelmi kapcsolatuk erős, erről folyamatosan jeleket akarnak kapni. A jó az, hogy ezt a Bika is szereti, és szívesen biztosítja szerelméről a Skorpiót minden egyes nap. A Bikát a Vénusz, a Skorpiót a Mars és a Plútó irányítja. Ez a trió egy meglehetősen intenzív energiával bíró kapcsolatot garantál, amiben a férfias és a nőies energiák szépen kiegyenlítik egymást. A szerelmi kapcsolatok alapját képező két dologgal rendelkezik ez a páros: az egymás iránti szeretettel és szenvedéllyel. A Skorpió csak úgy parázslik a szexuálisan is intenzív energiáktól, a Bika pedig fáradhatatlan szerető, akit nagyon vonz ez az intenzitás. A Skorpió is élvezi a Bika odaadását. A Bika földjegyű, a Skorpió vízjegyű, de nem akármilyen víz, hanem a legmélyebb óceán, amit, ha felbőszítenek, akkor jön ám az apály, majd a dagály és így tovább. Ha egy Skorpió úgy érzi, a szeretője átlépett rajta, nem tudja és nem is akarja türtőztetni a méregfarkát, figyelmeztetés nélkül marja meg a szeretőt, nem teketóriázik. Szerencse, hogy ők ketten általában nagyon elkötelezettek a kapcsolatban, de azért azt tudni kell, hogy míg a Bikának általában minden kártyája az asztalon van, a Skorpió nem tehet róla, muszáj bizonyos dolgokat eltitkolnia, ez afféle kényszer nála. Ő az, aki mindig kifürkészhetetlen marad. Mindkettőjüknek hajlama van a féltékenységre, sajnos ezt erősíthetik is egymásban, és még furább, hogy a Bika élvezi, ha a Skorpió féltékenykedik, mert ez azt jelenti a számára, hogy az szereti őt. Mindketten fix jegyek, ami azt jelenti, hogy meglehetősen akaratosak, ha egyszer elhatározták magukat, lehetetlen meggyőzni őket valami másról. Reménykedjünk benne, hogy a fontosabb dolgokban egyet fognak érteni, ha nem, akkor olyan vitákra számíthatnak, amiket senki mással nem tudnának összehozni. Első pillantásra úgy tűnhet, a Bika a domináns ebben a kapcsolatban, de ez nem mindig igaz. A Skorpió sokszor győztesként kerülhet ki, mert mestere az érzelmi manipulációnak, és valahogy mindig megkapja, amit akar. Ennek a párosnak meg kell tanulnia átbeszélni a dolgokat, kompromisszumokat kell kötniük, ha azt szeretnék, hogy a kapcsolat tartós legyen. Ez egyébként nagyban múlik azon, hogy a Skorpió meg tud e bízni a Bikában, egyébként, ha ez nem jön össze, akkor vegyék ezt egy jelnek, és inkább váljanak el a halálos szúrás előtt.

Bika és Nyilas páros

A kapcsolatuk nagyon szenvedélyes, túlfűtött lehet, és időt kell adniuk egymásnak, hogy mindketten megismerhessék a kapcsolódásuk energiáit. Mindketten sokat nyerhetnek ebből az egyesülésből. A Nyilas akkor érzi jól magát, ha folyamatosan új embereket ismerhet meg, új ételeket kóstolhat, és folyamatosan új dolgokat tapasztalhat, míg a Bika szereti a rutinokat, megelégszik a biztonsággal, a kényelemmel. A kapcsolat korai szakaszában a Bika hajlamos lehet nagyobb elkötelezettséget követelni a Nyilastól, mint amit az hajlandó mutatni, adni, meg kell tanulnia türelmesnek lenni. Idővel a Nyilas értékelni fogja a kandalló melegét, a kényelmes otthont, amit a Bika kínál neki. Ez a két jegy egészen másképpen közelíti meg az életet: a Bika általában praktikus, nyugodt, ami ellensúlyozza a Nyilas vibrálását, nyugtalan viselkedését. A Nyilast zavarhatja a Bika unalmas önelégültsége, ezért megpróbálhatja kicsit feltüzelni, amit addig próbálgathat, amíg szépen lassan tényleg sikerül, és akkor lesz nemulass. A felbőszült Bika a végén még felökleli izgága partnerét. A Bika sok mindent kínál a Nyilasnak, de a Nyilasnak bizonyára nehezére esik majd beismerni, mennyire jó ez a biztonságos bázis, amit a partnere kínál. A Nyilas sok szórakozást, kalandot hozhat a Bika életébe. A Bikát a Vénusz (szerelem), a Nyilast a Jupiter (szerencse) utalja. A Vénusz adja a Bikáknak a szépség, a luxus és az érzéki élvezetek szeretetét. A Jupiter a Nyilast az állatöv tanítójának jelöli ki, aki filozófiával, magasabb szintű tanulással foglalkozik, optimizmus jellemzi, és az utazás a mindennapjainak a része. A nőies és a férfias energia találkozása, a szépség és a szerencse egyesülése miatt kölcsönösen csodálják majd egymást, és ragaszkodnak egymáshoz. A Bika földjegyű, a Nyilas tűzjegyű, a Nyilasnak térre van szüksége a lángoláshoz, a Bika viszont földhözragadtabb, ő stabilitásra vágyik. A Nyilas az érzéseire hagyatkozik, ez irányítja egész életében, a Bika a praktikus dolgokra koncentrál, és érdekli a hatékonyság, céljai biztos elérése. Ez a két különböző életszemlélet vagy segíti egymást, vagy stresszforrássá válik, ha nem tanulják meg megérteni és elfogadni egymást. A Bikának különösen szüksége van arra, hogy a Nyilas biztosítsa szerelméről, de mindkettőjüknek arra kell törekedni, hogy megnyugtassák egymást, ha hosszú kapcsolatot szeretnének. A Bika fix jegy, a Nyilas változó jegy: a Bika ragaszkodik dolgokhoz és makacs, a Nyilas változatosságra vágyik. Remélhetőleg ez nem az új partnerek megtapasztalására vonatkozik majd, mert a Bika nem tűri a hűtlenséget, az mélyen megsebzi, és a kapcsolatuk biztosan nem éli túl ezt a konfliktust. Korai figyelmeztetés a Bikának: adjon elég szabadságot a Nyilasnak, akkor minden rendben lesz!

Bika és Bak páros

Ez egy praktikus, ésszerű kapcsolódás. Mindkettőjüket nagyon érdekli a hatékonyság és mindketten meglehetősen földhözragadt logikával rendelkeznek. A Bika nem szeretne többet kockáztatni, mint amennyi az érzelmi kapcsolat miatt szükséges, a Bak is kerülné a kockázatot, de ő inkább a karrierre és a pénzre koncentrálna, nem a magánéletre, mint a Bika. Mindketten a Bak karrierjére koncentrálnak, és elég magas célokat tűznek ki. Csodálják egymás elkötelezettségét és erejét, és osztoznak a konzervatív életszemléletükben. Elképzelhető, hogy egy ponton a Bak azt fogja gondolni, hogy a Bika túl lusta, nem törődik a fontos dolgokkal, a karrierrel, a státusszal, és ez bosszantani kezdi, a Bika meg túl korlátozónak fogja érezni a Bakot. Ha képes arra, hogy egy kis lazításra rávegye a Bakot, ha meg tudja neki tanítani, hogyan kell kicsit élvezni a kemény munka gyümölcsét, és a Bak rá tudja bírni a Bikát, hogy egy kicsit koncentráljon a céljaik elérésére, akkor tartós, békés lehet a kapcsolatuk. A Bikát a Vénusz (szerelem), a Bakot pedig a Szaturnusz (karma) uralja. A Vénusz meleg, nőies, a Szaturnusz férfias és hideg energia. A Vénusz az élvezetekről, a művészetek szépségéről szól, melyek ösztönzik a Bikát, és fokozzák benne az életszeretetet. A Szaturnusz viszont a kemény munkáról szól, a fegyelemről, ami ahhoz szükségeltetik, hogy elérjük a céljainkat. Mindketten földjegyűek, ami azt jelenti, hogy imádják az anyagi javakat. Gyönyörű dolgokat szeretnének birtokolni, dizájner ruhákat, luxusautókat, mesés házakat, műalkotásokat. Miután ez mindkettőjüket nagyon motiválja, általában nagyon jó anyagi körülmények között élnek. Valószínűleg megtaláljuk őket valamelyik VIP-ban.

Bika és Vízöntő páros

Ha ők ketten összeállnak, hegyeket tudnak megmozgatni, feltéve, ha rájönnek, hogyan tudják összehangolni az erőfeszítéseiket. A Bika gyakorlatias életszemlélete ellentétes a Vízöntő nem mindennapi, formabontó megközelítésével. A Bika ellenáll minden változásnak, míg a Vízöntő a legfejlettebb a zodiákus összes jegyek között. Hogyan is illenének össze? Szerelmesként nagyjából sehogy, ellenben üzleti partnerként kitűnő párosítás lehet, mert mindketten nagyon erősen vágynak a sikerre. Miután mindkettőjüknek nagyon konkrét véleménye van mindenről, vigyázniuk kell, hogy ne keveredjenek vitákba, különösképpen a feszültségre adott meglehetősen különböző válaszreakcióik miatt. Amikor a Bika mérges lesz, erőltetni kezd dolgokat, amit a Vízöntő erőszakként élhet meg és elhúzódik, kilép a konfliktusból, ami a Bikát még jobban felhergeli. A modern, haladó szellemiségű Vízöntő meglehetősen unalmasnak találhatja a Bikát, és nem érti a rutinok iráni rajongását. A Bika izgalmasnak fogja találni a Vízöntőt, mégis frusztrálja majd, hogy nem tud vele lépést tartani, mert annak olyan gyors az észjárása, hogy képtelenség követni. Különbségeik ellenére van mit kínálniuk egymásnak: a Vízöntőnek biztos hátteret biztosít a Bika, bár ezt lehet, hogy sosem fogja elismerni, a Bikát pedig stimulálja a Vízöntő, nem engedi bepunnyadni. A Bika földjegy, a Vízöntő levegőjegy, utóbbi intellektuális kapcsolatokra vágyik, a Bika gyakorlatias, és kézzel fogható dolgokat szeretne. A Bikát az izgatja, hogyan segíti őt ez a kapcsolat ahhoz, hogy elérje a céljait, a Vízöntő azt kérdezi, mi van még? Sajnos a Bika válasza erre a legtöbbször kiábrándító. Ha a Bika túlságosan kapaszkodik, a Vízöntő pedig hideg és zárkózott, akkor elkezdődhetnek a gondok. Ha kölcsönös a szeretet és a tisztelet egymás iránt, akkor azért működhet a kapcsolat, jó csapat lehetnek, mert megállíthatatlanul a cél felé tartanak. A "maradjunk üzleti partnerek, barátok", itt egy mihamarabb kimondásra javasolt mondat.

Bika és Halak páros

Ez egy alapvetően boldog párkapcsolat. Két jegynyire esnek egymástól a zodiákusban, és ezekre a jegyekre mindig az jellemző, hogy jól érzik magukat egymás társaságában, empatikusak egymással. Míg a Halak egy idealista álmodozó, addig a Bika két lábbal a földön áll, és nagyon praktikus az életszemlélete. Mind a ketten gondoskodók és sokra becsülik a harmóniát, a stabilitást egy párkapcsolatban. Mindketten sokat adhatnak a másiknak: a Bika egy reális megközelítést, a módozatot, hogy hogyan kell az álmokat valóra váltani, a Halak pedig kedvességet, megértést. Néha a Bika nem érti a Halak egyszerű hozzáállását az élethez, ami tegyük hozzá, csak látszólag egyszerű. A víznek vannak olyan mélységei, amit egyáltalán nem látunk. A Bikát a Vénusz, a Halakat a Jupiter és a Neptunusz irányítja. Amikor a Vénusz és a Neptunusz találkozik, az egy csodás, spirituális kapcsolat, mindkét égitest női energiákkal vibrál. Ketten együtt jelentik az ideális kapcsolatot, ami már-már ember feletti tökéletességgel bír. A Jupiter ehhez hozzáadja a férfias energiáját, a filozófiát, a terjeszkedést. Úgy tűnhet, hogy egyfajta mennyországot teremtenek ketten a Földön. Mi a kapcsolat negatív oldala? Lehet, hogy csak álmokon, illúziókon alapul a frigy? Ki fog derülni. A Bika földjegyű, a Halak vízjegyű, ez is nagyon kompatibilis, gondoljunk csak a megöntözendő növényekre. A Bika jó értelemben leföldelheti a Halak jegyűt, a Halak pedig egy kis csodát hoz a Bika meglehetősen földhözragadt életébe. Oda kell figyeljenek azonban arra, hogy nehogy mocsárrá változzanak, a jóból is megárt a sok. Jó dolog a kettejük egymáshoz kapcsolódásában, hogy általában nagyon hamar túllépnek a konfliktusokon. A Bikának meg kell tanulnia, hogy hagynia kell a Halakat úszkálni, az energiáit áramoltatni, mert ez tartja őt életben. Cserébe nagyon szerető partnere lesz, és meg tudja tanítani a Bikát, hogy néha jobb változékonynak lenni, mint beleragadni dolgokba. Reméljük, összetalálkoznak egy eső után valami tóparton, tengerparton.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Észrevetted? Ezek a színészek a Harry Potterben és a Trónok harcában is feltűntek

Észrevetted? Ezek a színészek a Harry Potterben és a Trónok harcában is feltűntek

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

PR

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

PR

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

PR

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)