A Bika-szezonnal végre itt az ideje, hogy kényeztesd magad

2022.április.24.

Míg ebben az évben a Kos-szezont az előremenetel határozta meg, addig a nemrég megkezdődött Bika-szezon a lazításról szól. Április 19-én a Nap elhagyta a Kos jegyét, és belépett a Bika jegyébe, lazább hangulatot hozva mindannyiunk életébe. A Bika számára kulcsfontosságú az anyagi világ, azért az elkövetkezendő egy hónapban engedd meg magadnak te is, hogy többet kényeztesd magad néhány kézzel fogható dologgal.

A Bika-szezonnal végre itt az ideje, hogy kényeztesd magad
Fotó: Getty/Glamour

Amellett, hogy a Bika-szezonban valószínűleg te is többet fogsz költeni, elszántabbnak és motiváltabbnak is érezheted magadat - ez különösen nagy áldás akkor, ha mostanában motiválatlannak vagy lustának érezted magad. Könnyebben betarthatod a napi rutinodat, vagy állandósíthatsz bizonyos szokásokat az életedben, sőt még türelmesebb is leszel. Ez az időszak tökéletes arra, hogy emlékeztesd magad, jó, ha a dolgaidat a saját tempódban intézed, és megengeded magadnak, hogy kiélvezd a pillanat varázsát.

A Bika szeret hátradőlni, pihenni és élvezni a napsütést, így most itt az ideje, hogy a csillagjegyedtől függetlenül te is teret adj a lazításra. A Bika-szezont egy másik fontos asztrológiai esemény is kíséri, a napfogyatkozás. A fogyatkozásokról pedig úgy tartják, hogy az univerzum eszközei ahhoz, hogy változást hozzanak az életünkbe, ezért egy teljes hónapon át számíthatunk arra, hogy ajtók nyílnak ki és zárulnak be körülöttünk.

Megérkezett a Fa-Sárkány hónapja: Végre megtaláljuk stabilitásunkat, a biztonságot, megalapozhatjuk a jövőnket!

A szezon első eseménye április 30-án lesz Bika újholdas napfogyatkozásával. Ezen a napon a Vénusz a Halakban közvetlenül a Jupiter és a Neptunusz mellett fog állni, ez a ritka kombináció pedig egy igazán jó ómen, ami romantikus és pénzkereseti lehetőséget hoz sokunk számára. Ezáltal pedig ez a nap lehet egész évben a legideálisabb a legmerészebb álmaink és vágyaink megvalósítására. Ha ezen a napon mersz kockáztatni, jó esélyed van rá, hogy meglepjen az eredmény.

A Bika-szezon második fogyatkozása - a telihold holdfogyatkozása a Skorpióban május 16-án - azonban nem csak csillogást hoz majd. A Szaturnusz és a Vesta aszteroida a Vízöntőben hideg végeket és karmikus korrigálásokat hozhat magával. De ne feledd, a karma nem mindig rossz dolog, mindaddig, amíg képes vagy megbékélni a korábbi tetteiddel.

Május 5-én a Nap összekapcsolja az Uránuszt, a Lázadás bolygóját a Bikával. Ez egy nagyon változékony és kiszámíthatatlan nap lehet a világ színpadán és a személyes életünkben. Az Uránusz szorosan kapcsolódik a szabadsághoz, ezért előfordulhat, hogy elszakadunk valamitől. Jó alkalom lehet arra, hogy kipróbáljunk valami újat és mást, de egy nyugtalan nap is lehet, tele változásokkal, amelyek megnehezítik, hogy koncentrálj.

A kaotikus hangulat folytatódik, amikor a Merkúr hátráló, azaz retrográd mozgásra vált az Ikrek csillagjegyben. Ez tovább növeli ennek az időszaknak a kiszámíthatatlan energiáját, és nem kizárt, hogy technikai problémákkal, kommunikációs nehézségekkel és félreértésekkel is szembe kell nézned. Bár ez sok nehézséget okozhat, de ne feledd, hogy ilyen dolgokon már korábban is túl tudtál lendülni.

Hol járjuk meg a poklokat az asztrológia szerint? A Plútó elárulja!

Május 13-a is egy olyan dátum, amire érdemes figyelned, a Nap ugyanis az Északi csomóponthoz fog igazodni. Ez egy olyan varázslatos nap lehet, amelyen könnyebben kinyilváníthatod a vágyaidat, és meg is valósíthatod azokat. Ügyelj arra, hogy kivel találkozol aznap, és milyen kijelentéseket teszel a nap folyamán.

Igaz, hogy az idei Bika-szezonban van néhány akadály, de semmi okod az aggodalomra. Ha ráhangolódsz a Bika jegyének lényegébe - vagyis kikapcsolódsz, élvezed a művészeteket, az élet körülötted lévő szépségeit és a kényeztetést, akkor biztosan nyugodt, kiegyensúlyozott és összeszedett hetek várnak rád.

Ez is érdekelhet

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő