Az asztrológia alapjai: mi az a kronobiológia?

Új sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre.

Az asztrológia alapjai: mi az a kronobiológia?
Az asztrológia alapjai: mi az a kronobiológia?
Fotó: Gettyimages.com

A kronobiológia egy olyan személyiségelemző tudomány, ami az emberek energiaszintjét határozza meg. Néha mindenki elcsodálkozik rajta, hogy bizonyos barátai vagy családtagja hogy bír annyi mindent megcsinálni, amikor ő már a felénél is régen csak feküdne?

Nos, a kronobiológia azt mondja, hogy mindenkinek háromféle energiaszintje van: fizikai, érzelmi, illetve szellemi – és bizony nem ugyanoda álltunk sorba születéskor. Van, aki például a fizikai szintre kért óriási energiát, mert mondjuk élsportoló szeretne lenni és zavaró lenne, ha a többi szint elterelné a figyelmét. Vagy van, aki a szellemi szinten kiugró teljesítményű, hiszen tudta, hogy nagyjából egész életében ülő munkát fog végezni és minden fókuszát az elméjére szerette volna helyezni. Meg persze vannak azok, akik mindenhol irtó magas pontszámot kértek, de ők amolyan szuperhősök, akiknek nagyon nagy dolgaik vannak az életben és nem érdemes hozzájuk hasonlítgatni önmagunkat.

Elég nagy közhely, de nem vagyunk egyformák és nem is lehetünk azok. Nem ugyanannyi sport fog lefárasztani engem, mint téged és nem ugyanannyi szellemi információt tudok befogadni én, mint bármelyik random ismerősöm. Kimondottan káros, hogy magunkat folyamatosan egymáshoz hasonlítgatjuk és azt, hogy ma jók vagy rosszak voltunk-e, annak tükrében határozzuk meg, hogy a nagy átlaghoz képest sokat vagy keveset tettünk le az asztalra.

Nagyon hasznos lenne, ha mindenki ismerné az egyéni skáláját és tudná, hogy hol vannak erősségei, vagy esetleg hol vannak szerényebb képességei. Igazából a születési anyakönyvi kivonat mellé kéne kiadni ezt az értéket és máris hamarabb tudnánk, hogy meseszakkörre vagy inkább amerikai focira írassuk a gyereket, heti négyszer-ötször menjünk nagy sétára és kirándulni, vagy inkább otthon olvasgassunk többet? Másodpercenként biztosítsam arról, hogy mennyire szeretem, vagy inkább csak amikor ő igényli?

Szóval ha már teljesen felcsigáztam a kedélyeket, akkor arra biztatok mindenkit, hogy tartsatok velünk jövő hónapban is, ugyanis mindenképpen meg szeretném tanítani, hogyan határozzuk meg valakinek az energiaszintjét, és az mit is jelent az ő életében.

Ez is érdekelhet

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő