Az asztrológia alapjai: mi az az aszcendens?

Új sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre.

Mi az az aszcendens?
Mi az az aszcendens?
Fotó: Gettyimages.com

Szerintem ezt úgy a legegyszerűbb megfogni, ha annyit mondunk, hogy a Start mező. Innen indul az élet játéka, innen kell eljutnunk a célig, azaz a Napunkig.

Mert a Nap fejezi ki a képletben a szellemiséget, azaz az egot, azért jöttünk, hogy ezt kifejlesszük és a lehető legjobban megfeleljen annak a jegynek és háznak, ahol áll. De ki szeretne már az elején ekkora kihívással kezdeni? Éppen csak túl vagyunk a születés viszontagságain, védelemre és kényelemre vágyunk, nem ádáz ego harcokra és folyamatos leckéztetésre.

Először meg akarjuk szilárdítani a kis pozíciónkat, kialakítani a biztonságos kuckónkat itt a Földön és majd utána jöhet a fejlődés. Na, ez a biztonságos kuckó az Asc, ez a kedvenc kabátunk, vagy a little black dressünk, ha úgy tetszik. Nem először van rajtunk, komfortosan mozgunk benne és minden esetben rendkívüli mód jellemzőek ránk a tulajdonságai.

Mivel az aszcendens mutatja meg, hogy hogyan mozgunk a fizikai síkon, ezért ez írja le a testalkatunkat is. És bár bizonyos bolygók módosíthatják ezt, alapvetően egy Bika Asc erősebb testtel rendelkezik az átlagnál, míg mondjuk egy Oroszlán Asc nagyon hangos és rendkívül szép a haja.

De tévedés lenne azt gondolni, hogy csak a fizimiskánkra lesz jellemző az adott jegy, mert bizony ez a belső operációs rendszerünk is, például a Kos Asc gyakran keveredik vitákba, a Baknak pedig rendkívül nehéz beleszólni az életébe.

Szóval, ha meg akarjuk fejteni a saját képletünket, akkor innen kell kiindulni, meg kell értenünk az aszcendensünket és megfigyelni a legapróbb mozzanatainkban is.

Ez is érdekelhet

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő