Az Oroszlán jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?

2021.február.5.

Oroszlán jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?
Persze mindenkibe érdemes egy kicsit beleszeretni, pláne, ha nagyon fiatal vagy, de itt most összeszedtük, mire számíthatnak hosszabb távon az Oroszlán jegyében születettek a különböző jegyekben születettekkel. Vannak kapcsolatok, amik egy életen át is kitartanak. Vajon a tiétek ilyen, vagy egy fontos tapasztalat, amin keresztül kell menned, hogy jobban megismerd önmagad?

Az Oroszlán jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?
Fotó: Getty Images

Oroszlán és Kos páros

Amikor ők egymásba szeretnek, azt tűzijáték kíséri. Mindketten tűzjegyűek, ezért szenvedélyesek, dinamikusak, imádják a versenyt, a kihívásokat. Nagyon sok minden történik ebben a kapcsolatban, az biztos! Mindketten irányítani akarnak, így felbukkanhatnak a problémák a két egyaránt hatalmas ego egymásba feszülése okán. Őszintén csodálják és tisztelik egymást, de meg kell tanulják, hogy felváltva kell parancsokat osztogatni és fogadni, még akkor is, ha azt akarják eldönteni, hogy mit nézzenek este a Netflix-szen. Időnként úgy tűnhet, mintha arról szólna a kapcsolat, hogy ki van épp felül, és ki marad alul, mintha két egymással birkózó macskakölyköt figyelnénk. Mindketten meglehetősen türelmetlenek és büszkék. Az Oroszlán elvárja a dicséretet és a csodálatot, amit a hamar mindent unalmasnak találó Kos nem hajlandó szervízként biztosítani, pluszban a Kost nagyon felbosszanthatja az Oroszlán mindenkivel flörtölő természete. Kétségen kívül nem lesz unalmas kapcsolat az övék! A különbségeik ellenére a Kos egyfajta tanácsadóként tekint az Oroszlánra, aki vezeti az útján, és nagy valószínűséggel, mint egy olasz családban, a vitáik inkább csak hangosak, hamar túllendülnek rajtuk. Mindkét jegyet nagyon tiszteli a környezete, így egyfajta "power couple" válhat belőlük (lásd Victoria Beckham, aki Kos és David Beckham, aki Oroszlán). Mindketten rengeteg energiával rendelkeznek, így állandóan úton lesznek, tesznek-vesznek, vitáznak, kibékülnek, vitáznak. Az ellentétjeik már csak a Kos miatt sem tartanak sokáig, hiszen túlságosan siet valahová mindig, hogy bármibe beleragadjon, bármin is sokáig rágódjon. Izgalmas lesz minden pillanat. Mi más ígéretre lehet szükségük?

Oroszlán és Bika páros

Ők ketten nagyon összeillenek, mert pontosan tudják, hogyan kell "megcirógatni" a másik egóját, és hogy hogyan vegyék rá a másikat, hogy ugyanezt megtegye. Nem lehet mit csinálni, mindkettőjüknél a létfenntartáshoz tartozik az, hogy a legjobbnak, a legügyesebbnek, a legokosabbnak és a többi érezzék magukat. Nagyon hasonlóak az igényeik: a Bikának sok-sok szeretgetésre van szüksége, míg az Oroszlánnak megvan a napi dicséret-adagja, amivel funkcionál, és elvárja a partnerétől, hogy az ajnározza őt amikor csak teheti. Mindketten nagyon hűséges, egymást birtokolni vágyó szeretők. Miután ennyire hasonlóak az igényeik, nem szükséges a pszichológiai képzettség a jó kapcsolathoz, menni fog magától. Egész nap dőzsölni fognak, imádják a kényelmet, a luxust, az ajándékokat, az élvezeteket, és a Bika még azt is elvárja, hogy a szó klasszikus értelmében udvaroljanak neki, megünnepeljék az évfordulókat, családi összejöveteleket szervezzenek az első randevújuk, az első csókjuk, az első veszekedésük és a többi évfordulójára. A Bikát a Vénusz, az Oroszlánt a Nap irányítja: a fény, a luxus, a lelkesedés, a szépség szeretete irányítja őket. Miután itt a női és a férfi energia kapcsolódik egymásba, nagy harmóniára számíthatnak a kapcsolatukban. Mindketten nagyon másképpen becsvágyók, az Oroszlánt a hírnév, a vagyon, a Bikát a biztonság, a stabilitás, az élet szeretete motiválja az anyagi javak megszerzésére és megtartására. Miután mindketten szeretnének irányító pozícióba kerülni a kapcsolatukban, várhatóak a veszekedések, rivalizálások. A Bika a dominancia elfogadásának értelmezi, ha bármiben is engedne, így csökönyösen ragaszkodik az álláspontjához, ez nem könnyíti meg kettejük helyzetét, híresek lehetnek a szerelmi, házastársi háborúikról, ami persze a körülöttük lévőket is kellő mértékben lefoglalja. Ellenben, ha ragaszkodnak egymáshoz, még egy robbanás sem tudja őket elválasztani, ami persze jó, de akkor már kevésbé, ha ez egy bántalmazó kapcsolattá változik. A környezetük mindenesetre tökéletes párként tekint rájuk a legtöbbször, és ha kicsi megtanulnak engedni, egyszer te, egyszer én alapon, akkor az ásó, kapa és a nagyharang.

Oroszlán és Ikrek páros

Ez a kapcsolat meglehetősen játékos, jó hangulatú, aktív és optimizmussal teli, de lehetnek konfliktusok abból, ha az Ikrek flörtölős természete felbőszíti az Oroszlánt, vagy ha az Ikrek azt érzi, hogy az Oroszlán birtokának tekinti és be akarja zárni. Nagyon különböző irányból érkeznek, az Ikrek analizál, kommunikál, intellektuális párbeszédet folytat, míg az Oroszlán inkább nem beszélne róla, sokkal inkább csinálná. Mindketten túltengenek az energiától, belevetik magukat mindenféle projektbe, kalandba, felfedezésbe, nem fognak unatkozni. Az Oroszlánnak vissza kellene fognia magát, nem kellene a főnököt játszania, mert az Ikreket ez teljesen lelohasztja. Mindketten kitűnő kommunikátorok, csak másból indulnak ki, az Oroszlán mindig önmagából, az Ikrek pedig önmagáért a kommunikációért kommunikál, fogalmazhatunk úgy is, hogy kommunikációkényszere van. Sajnos előfordulhat, hogy vetélkedni kezdenek, amit az Ikrek élvez, az Oroszlán viszont garantáltan megsértődik majd. A levegő (Ikrek), fújja a tüzet (Oroszlán), így a szerelem bizonyára heves közöttük, az a kérdés, meddig tart. Miután mindketten hamar megunnak mindent, maximális egyetértés lesz köztük a gyors váltások, újabb érdeklődési körök, újabb projektek indításával kapcsolatban, az már nagy kérdés, hogy mennyit fejeznek be ezekből. Általában az Oroszlán irányít, az Ikrek csak a saját gondolatait szereti uralni, így a háttérből figyeli ahogy az Oroszlán beáll a reflektorfénybe, és felteszi a fejére a glóriát. Egy vibráló, önfeledt kapcsolat lehet az övék, ami segíthet nekik a világ még jobb felfedezésében.

Oroszlán és Rák páros

Amikor egymásba szeretnek, ösztönösen érzik, hogyan tudják kielégíteni egymás alapvető érzelmi szükségleteit. Mindkét jegy elvárja a kizárólagos szeretetet, törődést, de míg a Rák stabilitást és érzelmi harmóniát keres a szerelemben, addig az Oroszlán szívből jövő bókokra és őszinte csodálatra vágyik. Mindketten hűséges típusok, néha még a túlzásba vitt birtoklásig elmenően. Miután a vágyaik hasonlóak, nagyon fontos szerepbe kerülhetnek egymás életében. Mindketten szeretik a kényelmet és a biztonságot, élvezik csodálatos otthonukat, közelben élő családjukat. Az Oroszlán szolgáltatja a szenvedélyt, az érzékiséget, a Rák felel az érzékenységért, az ösztönökért és a gondoskodásért. Miután mindketten erős akaratúak, különösen oda kell figyelniük arra, hogy megértsék és elfogadják egymás véleményét. A Rákhoz tartozik a Hold, az érzelmek, az Oroszlánhoz a Nap, vagyis az ego, így igazán királyi párost alkotnak. Minden szempár rájuk szegeződik, ha besétálnak valahová, olyan ez, mint amikor a királyi pár megjelenik. Ha nem tekintik garantáltnak a kapcsolatot, hanem odafigyelnek egymásra, összejöhet nekik egy hosszú, boldog szerelem.

Oroszlán és Oroszlán páros

Egy biztos, mindenki erre a párosról beszél! Két ilyen lenyűgöző, kreatív, társaságkedvelő ember! Mintha csak egymásnak teremtették volna őket. Ja, azért, mert belenéztek a tükörbe, és önmagukat látták! Mindenesetre nem lehet őket überelni, ha társasági életről, annak a megszervezéséről van szó. Összetartják a baráti társaságot, romantikára inspirálnak másokat, megmutatják, hogyan kell megadni a módját az ünneplésnek, az eseményeknek. Rögtön vonzónak találják egymást, amikor megismerkednek, és nem is rejtik véka alá a vágyaikat sem. Persze van lecke ebben a kapcsolatban is, mégpedig az, hogy muszáj egy kicsit visszafogni a parancsosztogató énjüket, mert egyikük sem fogja jól fogadni, ha a másik irányítgatni akar. A két dudás egy csárdában mondás kifejezetten róluk szól. Kétségtelen azonban, hogyha szövetséget kötnek, akkor megállíthatatlanok. A környezetüknek kell bírni a sok drámát, játszmát, hangos veszekedést, ajtócsapkodást. Ha nem lesz katasztrófa ez a kapcsolat, akkor megváltják a világot, de erre mondjuk 50-50 százalékban kötnénk fogadást. Ha racionálisan tudnak hozzáállni a másikhoz (ehhez valószínűleg segítséget kell igénybe venniük), akkor működhet a kapcsolat, az összezördülések ellenére is. Egy biztos: nagyon izgalmas, élvezetes, élményekben gazdag kapcsolat lesz az övék, parti után parti, pezsgőpukkanás mint állandó háttérzaj. Nem, erre nem lehet felkészülni, ezt meg kell tapasztalni!

Oroszlán és Szűz páros

Amikor ők összejönnek, akkor rögtön úgy tűnhet, mintha ez egy óriási félreértés lenne, mintha nekik kettőjüknek aztán tényleg nem lenne mit mondaniuk egymásnak. Még sokkolóbb ez a felismerés, ha mondjuk egy buli után egymásnak esnek. Rossz ötlet volt! Ennek a kapcsolatnak időre van szüksége, meg kellene ismerni egymást, mert az Oroszlán domináns, hirtelen, karizmatikus karakterét meglehetősen opponálja a Szűz jegyű visszafogott, megfigyelő alapállása. De ennek ellenére nagyon jó páros lehetnek, ha átjutnak ezen a bemelegítő szakaszon, és a Szűz is meg tudja mutatni az értékeit. Kezdetben csak egymás hibáit láthatják felnagyítva, az Oroszlán nagyzolása, a Szűz ítélkezése nem javít ezen a helyzeten, így mindenképpen sok szerencsét kell kívánnunk a folytatáshoz. Pedig mi mindent is tanulhatnak egymástól! Az Oroszlán segíthet a Szűz jegyűnek, hogy spontánabb legyen, míg az Oroszlán türelmet, fegyelmet tanulhat az intellektuális Szűztől. Az Oroszlán tüzes jegy, míg a Szűz föld jegyű, ez meglehetősen különböző karaktert kölcsönöz nekik, míg az Oroszlán újabb és újabb dolgokba kezd bele, a Szűz sokkal praktikusabb, alaposabb, érdekli az eredmény, és mindig mérlegeli a következményeket. A Szűz szeret keményen megdolgozni az eredményekért, az Oroszlán impulzív, a gyors, látható sikereket szereti. Ez a különbség egyébként kölcsönösen lenyűgözheti őket, és tudnak egymáson egy kicsit alakítani, ha tényleg nagy a szerelem. Nagyon jó csapat lehetnek: az Oroszlán az előtérben utasítgat, felhívja magára a figyelmet, mindenkit lehengerel, a Szűz a háttérben megszervezi a dolgokat, beírja a naptárba a teendőket. A személyiségük sok mindenben különbözik, de éppen ezért is válhatnának egy remek párrá. De lehet, hogy csak egy mesében.

Oroszlán és Mérleg páros

Egy kellemes kapcsolat lehet az övéké, mint minden olyan jegyé, akik két jegynyire vannak egymástól a zodiákusban. Mindketten sokra értékelik a békés, élvezetes életet, így ebben nagyon egymásra találnak. A Mérleg visszafogottsága lehűti az időnként túlmozgásos, forrófejű Oroszlánt, párként nagyon kiegyensúlyozottá válnak. A Mérleg jó modora, bája szabályosan megszelídíti az Oroszlán túlságosan egyenes, időnként harsány személyiségét, míg az Oroszlán segíthet a Mérlegnek, hogy spontánabbak legyenek, hogy merjenek dönteni, bármi is lesz a következménye, ez nagyon felszabadító élmény lehet! Mindkettőjüket ugyanaz motiválja: a szenvedély, az otthon melege. A férfias és a nőies energiák kapcsolódnak össze ebben a szerelemben, így igazán tartós, gyümölcsöző lehet a közös élet. Ha tiszteletben tartják egymás érzéseit, mindent el tudnak érni, de észben kell tartaniuk, hogy az Oroszlán a kezdeményező, a Mérleg pedig alapból mindig a kivárásra játszik, arra, hogy majd meglátja, hogyan is alakulnak a dolgok. Ezek egy sima hivatalos ügyintézésnél is komoly konfliktusokat generálhatnak, ha az Oroszlán erőszakoskodik. Mindenképpen az Oroszlán irányít majd, de ezt a Mérleg nem bánja, szívesen legyezgeti partnere egóját is valami jó drága, dizájner legyezővel, nem kell őt erre kétszer kérni. A Vénusz (Mérleg) és a Nap (Oroszlán) találkozása jelentheti az egyén és a másik közötti egyensúlyt, így tökéletes tanulópálya mindkettőjüknek. Nem ígérjük azonban, hogy nem lesznek benne meredek szakaszok.

Oroszlán és Skorpió páros

Amikor ők ketten egymásba szeretnek, az egy dinamikus, intenzív szerelem. Fel vannak vértezve egymás boldogítására: a Skorpió tiszteletet szeretne és azt, hogy akarják őt tiszta szívből, az Oroszlán csodálatra vágyik és folyamatos bóközönre. Mindketten nagyon hűségesek és elkötelezettek, sokszor kicsit túlzásba is viszik szerelmük birtoklásának demonstrálását. Képesek arra, hogy megadják a másiknak, amire az vágyik, és élvezik a másikból áradó erőt. Az Oroszlán szereti a luxust, a kényelmet, nagyban utazik, sokszor kicsit túl is lő a célon, a Skorpió pedig boldogan lesz ennek a felhajtásnak a közönsége mindaddig, amíg egyenlőség van a kapcsolatban. Az Oroszlán a csillogásra figyel, a nagyszerűség és a luxus két lábon járó megnyilvánulása, míg a Skorpió kerüli a rivaldafényt, de szereti tudni, mi van a színfalak mögött, és szereti saját kezűleg nyomkodni a gombokat. Ahhoz, hogy békében éljenek, meg kell érteniük, és el kell fogadniuk egymást, ami persze minden kapcsolat esetében igaz, de jelen esetben duplán aláhúznánk. Az Oroszlán szabadon szeretne elvegyülni a csodálói között, míg a Skorpió egy kaméleon, hol extrovertált, hol introvertált, titkolózó, rejtőzködő. Ha a kapcsolatukat prioritásként kezelik, és képesek arra, hogy kettejük közt félretegyék az ego játszmákat és a közös célokra koncentráljanak, minden konfliktuson túl tudnak lendülni. Miután mindketten fix jegyek, kicsit nehezen megy a fejlődés, ragaszkodnak a megszokásaikhoz, és ellenállnak a változásnak, ellenben kitartóan haladnak a céljaik felé. Ha van egy tervük, addig erőltetik, amíg egyszer csak megvalósul. Nagyon karizmatikus párost alkotnak, az biztos!

Oroszlán és Nyilas páros

Meglehetősen tüzes páros, akik körül csak úgy forr a levegő. Nagyon dinamikusak, a maximumon élvezik az életet, nem ismernek lehetetlent, és egymás tüzére még olajat is öntögetnek, biztos, ami biztos. A Nyilas a mély, filozofikus gondolataival, az Oroszlán nagyvilági életstílusával fűszerezi meg mindennapjaikat, amik közt konkrétan nem léteznek hétköznapok. Minden napot úgy élnek meg, mintha ez lenne az utolsó, és a Nyilas ezt taníthatná is az egyetemen. Őszintén csodálják egymás nagyratörő hajlamait, mindketten meleg szívű, varázslatos személyiségek, így bárki, aki élvezheti kettejük energiaszikráit, szerencsés lehet. Mindketten kicsit türelmetlenek, sajnos ebben nem lesznek egymás segítségére. Az Oroszlánt felbőszítheti, ha a Nyilas kedvesen flörtölget, pedig ő csak olvasni akar mások gondolataiban, és minden ilyen közeledése tulajdonképpen csak egy tanulmány. Mindketten szeretik a társaságot, tehát valószínűleg az ő lakásuk lesz a baráti összejövetelek legfőbb színtere. Míg a Nyilas egy nagy könyvként néz az életre, amit ki kell olvasni, meg kell tanulni, az Oroszlán úgy tesz, mintha ő lenne ennek az egész világnak a háziasszonya/házigazdája. A Nap (Oroszlán) és a Jupiter (Nyilas) találkozik ebben a kapcsolatban, ami ugyan két férfias energia, de gondoskodik kettőjük bőségéről, harmóniájáról. Nagyon jó csapat lehetnek, nyugodtan égethetik két végén a gyertyát. Csak hívjanak meg bennünket is a bulikba.

Oroszlán és Bak páros

Ketten egymás támaszai lehetnek, A Bak konzervatívabb, nagyon dolgos, szorgalmas, az Oroszlán is hisz a kemény munkában, de sokszor a megúszásra játszik, amit a lehengerlő stílusával, társasági készségeivel persze simán megold. Lehet, hogy első látásra úgy tűnik, mintha nem illenének össze, a mindig a középpontban lévő Oroszlán és a megfontolt Bak, de ha megismerik egymást, rádöbbennek, mennyi hasonlóság is van bennük. Mindketten szeretnek a középpontban lenni, meghatározni az irányokat, és fontosnak tartják az anyagi javakat is, a kényelmet, önmaguk kényeztetését. Az Oroszlán szabályosan az extravaganciáig megy, míg a Bak klasszikusabb, egyszerűbb. A Nap (Oroszlán) és a Szaturnusz (Bak) találkozik ebben a szerelemben: a melegség és a fény az árnyékkal és a hűvös józansággal. Az Oroszlán alkotói szabadságra vágyik, a Bak a biztonságos, kiszámítható előmenetelre. Ha folyamatosan visszajeleznek egymásnak és biztosítják a másikat az odaadásukról, nagyon élvezni fogják az együtt töltött éveket. Mindkettőjüknek erősségük, hogy készen állnak, bármi is jöjjön, és kezükben tartják az életüket. Minél jobban építik a kapcsolatukat, annál inkább akarják majd a másikat, és ha a bizalmuk sosem sérül, tökéletes szerelem lesz az övék. Kedvenc közös programjuk lesz a pénzszámolgatás.

Oroszlán és Vízöntő páros

Energikus, megállíthatatlan vonzalom az övék, ha elindult. Az azért elképzelhető, hogy rivalizálnak egymással ezek a kis gézengúz szerelmesek. Nincs egy unalmas pillanatuk sem, az biztos! Mindketten idealisták, és meglehetősen motivált személyiségek, nem kell őket noszogatni, hogy kezdjenek valamit az életükkel. Mindkettőjüket vonzzák az izgalmas történetek, és időnként egy véget nem érő, "aki mer az nyer" játékká alakítják a napjaikat. Az Oroszlán csodálja a Vízöntő különcségét, kreatív elméjét, míg a Vízöntőnek imponál az Oroszlán buzgósága, bája és büszkesége, így, ahogy alliterál. Abból adódhatnak problémák, ha az Oroszlán elkezdi "az enyém vagy" előadását, mert attól bizony a legtöbb Vízöntő leugrik egy doboz gyufáért a sarki boltba, és sosem tér vissza. Lehetséges, hogy a Vízöntőnek túl sok az Oroszlán drámacsoportja, de az is elképzelhető, hogy az Oroszlán túl kiszámíthatatlannak érzi a Vízöntőt, és inkább leharapja a fejét, biztos, ami biztos. Legjobb védekezés az összetört szív ellen a támadás. Ha kitartanak, akkor nagyon sok mindent taníthatnak egymásnak: a Vízöntő új ötleteket adhat, inspirálhatja az Oroszlánt a még teljesebb önmegvalósításra, míg az Oroszlán is segíthet a partnerének a fejlődésben. Széles az érdeklődési körük, és az Oroszlán vágya az eredetiségre segíthet mindkettőjüknek, hogy egy igazán regénybe illő életet kreáljanak. Tulajdonképpen mágikus képességekkel, teremtő erővel bírnak, ha együtt maradnak. Hátha!

Oroszlán és Halak páros

Ha szerelmesek lesznek, az olyan, mintha egy teljesen új perspektívából ismernék meg a világot. Nahát! Csoda, hogy az Oroszlán észrevette a kis Halakat, mert míg ő mindig a társaság középpontjában van, addig a Halak az a visszahúzódó típus, akinek csak a sokadik találkozáskor derül ki, hogy van hangja is. Ők ketten nagyon sok mindenben egymás szöges ellentétjei, de mindketten álmodozók a szívük mélyén. Lehet, hogy romantikus filmeket néző filmklubban találkoztak, vagy a "Váltsuk meg a világot!" civil szervezetben? A Halak tökéletes közönség lesz az Oroszlánnak, aki szereplésre született, és arra, hogy csodálják. A Halak meg az a fajta vízjegyű, aki betölti a tartályokat, akármekkorába helyezed is őket, az Oroszlán nagyléptékű tartálya sem kottyan meg nekik, van rá elég vizük. A Nap (Oroszlán) az egyénre, az egóra koncentrál, a Neptunusz (Halak) a kollektív tudatalattira, a "big picture"-re, az álmokra, az illúziókra. Az Oroszlán segíthet a Halaknak, hogy az álmait valóra váltsa, míg a Halak segíthet az Oroszlánnak abban, hogy az önimádat helyett kreatívabb, gyümölcsözőbb dolgokba fektesse azt a rengeteg energiáját, és még arra is megtaníthatja, hogy odafigyeljen másokra. Persze azért a tűz és víz összecsapásai várhatóak ebben a romantikus sorozatban, hol az Oroszlán tüze égeti ki érzelmileg a Halakat, hol a Halak vízfolyása lohasztja le az Oroszlánt, de ha hagynak egymásnak teret, és megismerik egymást, és továbbra is dúl a szerelem, akkor sok mindent fognak tanulni az életről, amit majd az unokáiknak is elmesélhetnek.

Ez is érdekelhet

Tom Ford lemondta februári bemutatóját a New York-i divathéten

Tom Ford lemondta februári bemutatóját a New York-i divathéten

G-Életstílus

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: pontosan tudod, mit akarsz elérni - január 26.

Napi horoszkóp: pontosan tudod, mit akarsz elérni - január 26.