Megérkezett a Bivaly hónap - Összegezz és tápláld céljaid: készülj fel az új kezdetre!

2022.január.6.

Januárban a bivaly-húzta, különleges, elegáns fogatunk útjának végéhez érkezik. Remélem utad kényelmes, sikeres és a terveidnek megfelelő volt! Ezzel a hónappal zárul egy 3 éves víz-ciklus, mely mozgalmas és eseménydús volt, valamint egy 12 éves teljes ciklus ér a végéhez. Sok minden történt, változott, nagy horderejű tapasztalatokat szereztünk, talán mindannyiunknak megváltoztak gyökeres nézetei, világképe. Ennek most volt az ideje, tapasztaltunk, összegeztünk, és ezzel készen állunk a folytatásra, az új kezdetre.

Megérkezett a Bivaly hónap - Összegezz és tápláld céljaid: készülj fel az új kezdetre!
Fotó: Getty Images

Januárban megérkezik hozzánk újra a 2021. év energiája rövidebb távon, hogy átláthassuk, összegezhessük, megérthessük és lezárhassuk a velünk történteket. Szükség is van rá, hiszen úgy tudunk teljes erővel elindulni a 2022. évben, ha mindezeket megtesszük. Álljunk meg tehát egy pillanatra, gondoljunk a jó és rossz élményeinkre egyaránt, fogadjuk el hogy megtörténtek, értsük meg és engedjük őket útjára. Így készen állunk majd az új kezdetre.

Ezután indul útjára 2022 februárjában egy újabb 12 éves kör, mely új kihívásokat, új eseményeket és élményeket tartogat nekünk. A 2022. év az újrakezdés, új erő, dinamizmus, kreativitás és növekedés éve lesz. Befektetett energiáink növekedésnek indulnak! Január tehát megismétli kicsiben a 2021. évet. Annak minden különlegességével, egyediségével.

Vizsgáld meg, hogy meg tudtad-e tervezni lépteid és tartottad-e magad ahhoz, amit elterveztél? Elég alapos voltál-e? Megfelelően meghatároztad-e céljaidat, azokat tisztán kommunikáltad-e vagy sok félreértésed volt azokkal kapcsolatban, emiatt csalódtál-e számodra fontos emberekben?

Becsületes, tisztességes, igazságos maradtál-e a különböző helyzetekben? Ha mindezekre igen a válaszod, akkor elégedett lehetsz a 2021. évvel, céljaidat elérted. Amennyiben azonban néhány kérdésre a válaszod nem, igyekezz januárban valamelyest helyrehozni azokat, most esélyed lesz rendbe tenni dolgaidat. Nagyon fontos az elért célok újraértékelése, a változásokhoz való alkalmazkodás, a vállalkozó szellem, a türelem. Add meg a dolgoknak a megfelelő időt a kifutáshoz, megvalósuláshoz.

Fogalmazz meg számodra fontos gondolatokat, most még „elültetheted annak magjait”, mert februártól nagy növekedésbe indul az, amit addig elültetsz. Ha eddig még nem tetted, tégy valamit Föld Anyáért és igyekezz őt segítve élni, védd a környezeted, ne szemetelj, gyűjts szelektíven!

Ugyanakkor ne felejts el önmagadra is figyelni, időt szakítani magadra, tegyél olyan dolgokat, amelyekben hiszel. Főleg akkor, ha az ünnepek előtti és alatti hajrában nem jutott időd magadra. Ülj le kicsit, csukd be a szemed és figyeld 1-2 percig a légzésedet. Ez segíteni fog megnyugodni, hogy tovább folytathasd utad.

Januárban még velünk maradnak segítőink, akik segíteni tudnak abban, hogy elérjük céljainkat, bepótolhassuk elmaradásainkat. Kérjünk tehát bátran, minél több helyről segítséget még akkor is, ha nehezen megy nekünk! Minél inkább megtesszük, annál hamarabb érkezik egy megfelelő mondat, egy segítő kéz, gondolat hozzánk.

Ebben a hónapban még elindíthatod azt, amit már régóta szeretnél. Tervezz és ültesd el a céljaid alapjait, hogy februárban növekedésnek indulhassanak. Ugyanakkor tartsd be a szabályokat, maradj tisztességes és becsületes! Még mindig fontos a türelem: ültesd el a magot, tápláld és várj türelemmel, hamarosan elindul a megvalósulás. Pozitív gondolkodás: figyelj gondolataidra, mert januárban teremtő erővel bírnak! Foglalkozz az egészségeddel: ha Újévi fogadalmad az egészségesebb életmód, a sportolás, kezdd el és tarts ki hosszú távon. Tervezd meg, kezdd el és tarts ki, nagy lesz a jutalmad!

Kreativitás, inspiráció és romantika vár 2022-ben - Januári nagy horoszkóp

Munkánk:

Januárban szívesen dolgozunk csapatban, gondolkodás nélkül segíteni fogjuk egymást, tehát ha esetleg elakadunk valamiben, nyugodtan kérjünk segítséget! Kreatívak leszünk, egyedi elképzeléseink lesznek, különlegessé tesszük majd a körülöttünk lévő dolgokat. Fontos lesz hogy észre vegyék és elismerjék munkánkat, hogy büszkék lehessünk magunkra. Így tehát amennyiben tehetjük, dicsérjük meg és emeljük ki azon kollégákat, akik egyedi elképzeléseikkel sokat tesznek hozzá a munkahelyi sikerekhez.

Alaposan és jól átlátjuk majd a bonyolultabb összefüggéseket is a munkánkban, logikusak, szervezettek, precízek és alaposak leszünk és nem árt, ha munka közben megérzéseinkre is hallgatunk! Ezúttal viszont szükségünk lehet valakire, aki segít realizálnunk terveinket. Forduljunk bátran olyan kollégához, akik támogatni tud bennünket egy jó szóval, bátorítással.

Hajlamunk lesz arra, hogy rutinjainkba visszaessünk, hogy feladjuk. Határozzuk viszont el, hogy ezt most nem engedjük és tartsuk be terveinket és a szabályokat is. Ha kitartunk, növekedni és előrehaladni is tudunk majd elképzeléseink szerint. Verbális képességeink felerősödnek, erősségünk a meggyőzési képességünk lesz, bárkit meg tudunk győzni az igazunkról és bármilyen helyzetből ki tudjuk majd magunkat magyarázni. Figyeljünk azonban arra, hogy erre ne legyen szükség!

Kapcsolataink:

Ebben a hónapban még könnyebb lesz alkalmazkodnunk egymáshoz, önzetlenül tudunk egymáshoz fordulni, elfogadjuk egymást és számítani is tudunk egymásra mindenben. Picit gyengül az önbizalmunk, szükségünk lesz valakire, aki segít realizálni céljainkat és bátorít bennünket arra, hogy elhagyjuk a komfortzónánkat, hiszen minden azt sugallja majd körülöttünk, hogy térjünk vissza a jól bevált rutinunkhoz: ne hallgassunk rá, merjünk nekivágni mert óriási sikereket érhetünk el!

Januárban haladjunk a közös elvek, célok felé, tartsunk össze, úgy sikerülni fog amiket elterveztünk! Legyenek közös programok, élmények a barátokkal, amire később vissza tudunk emlékezni, januárban ez kiemelten fontos! Bátran kössünk új ismeretségeket, amennyiben meghívást kapunk menjünk el és ismerkedjünk. Kapcsolatteremtő képességünk most nagyon erős lesz. Éljük meg az élet napos oldalát januárban, menjünk el kiállításokra, színházba, legyünk elegánsak, keressük a szépet és jót, a pozitív élményeket.

Januárban könnyen találnak párra az egyedülállók, kalandra fel! Oda kell figyelnünk a másikra, igényelni fogja ő is és mi is a másik figyelmét. Tervezzünk tehát meghitt találkozókat párunkkal és barátainkkal is. Legyünk udvariasak egymással, úgy tűzön-vízen át kitartunk majd egymás mellett. Dicsérjük egymást, ezáltal emeljük egymás önbizalmát, ez most kifejezetten fontos lesz.

Nagyon fontos, hogy esetleges hibáinkkal ne szembesítsük egymást, mert az védekezésre készteti majd a másikat és semmi jó nem sülhet ki belőle. Igyekezzünk vita esetén kiskaput biztosítani a másiknak, hogy lehessen – ha picike is – választási lehetősége.

Lehetőségeink:

A nehéz döntéseinket se most hozzuk meg, most csak ültessük el a megfelelő gondolatot, célt és tápláljuk. Ebben a hónapban még megtehetjük hogy lépünk, elindulunk még akkor is ha azt érezzük: még mindig nem állunk készen. Szükség lesz elindulni, hiszen februártól olyan energiát kapunk, mely minden képzeletünket felülmúlja. Ebben a hónapban keressük többször szüleinket, mondjuk el újra és újra nekik, hogy milyen nagy szükség van rájuk és mennyire jó, hogy vannak nekünk, szükségük lesz megerősítő szavainkra ahhoz, hogy teljesnek és erősnek érezzék magukat.

Fontos lesz megtartani határainkat, terveinket, hogy aztán elkezdhessük a növekedést. Legyünk tehát tervezettek, cél orientáltak és tettre készek, így minden sikerülni fog, amit szeretnénk. Lehetőségünk lesz megmutatnunk különleges, egyedi arcunkat, intellektusunkat, de figyeljünk oda arra, hogy ne minden áron akarjuk ezt. Várjuk meg amíg összeáll a színpad és csak aztán mutassuk meg a bennünk lévő csodát. Felmerülhet bennünk spirituális érdeklődés, melynek során találkozhatunk tanítónkkal, aki tovább segíthet majd bennünket a következő spirituális szintre.

Nagy éves horoszkóp: 2022 sikert és felhőtlen boldogságot ígér

Lehetséges nehézségeink:

Még nehezebb lesz konfrontálódnunk, mint eddig: így a nagy vitákat ne erre a hónapra időzítsük, kedvezőtlenül jöhetünk ki belőle. Tudatosan figyelnünk kell arra, hogy ha 2021-ben nem nagyon sikerült énidőt beiktatni, magunkkal is foglalkozni, januárban ezt mindenképpen tegyük meg! Előfordulhat, hogy túl merevek, hajlíthatatlanok leszünk, figyeljünk erre és próbáljunk meg alkalmazkodni a másikhoz.

Hogyha nem tudjuk pozitívan megélni ezt a hónapot előfordulhat, hogy céljaink felé való haladás közben előre nem látható akadályok ütik fel fejüket, esetleg a folytatáshoz szükséges információ késhet. Lehet egy tendenciánk arra, hogy ellustulunk és a lustaságunk lesz majd előre jutásunk gátja. Ezért bármilyen kényelmes is lesz semmit tenni, vegyük rá magunkat arra, hogy elkezdjünk egy edzést, egy mozgásformát, egy tevékenységet, bármit, mert siker lesz a jutalmunk!

Nehezünkre eshet kifejezni érzelmeinket, gondolatainkat. Figyeljünk arra, hogy tegyük meg, ez minket is megerősít majd. Ne hozzunk rossz döntéseket csupán azért, mert valaki megkérdőjelez bennünket, a tudásunkat. Önmagunk igazát pedig csak akkor tartsuk, ha tényleg igazunk van, ne ragaszkodjunk hozzá mindenáron, mert kellemetlenségünk lehet belőle. A téli hónapok, a kevesebb fény és a rövidebb ideig tartó nappalok mind-mind kedveznek a rosszkedvnek. Mozduljunk ki, találkozzunk barátainkkal, szervezzünk programokat, beszélgessünk sokat!

Lehet olyan érzésünk, hogy valami nem stimmel. Látszólag minden rendben körülöttünk, mégsem érezzük kerek egésznek. Ha így érzünk, tudnunk kell, hogy lelkünk megérett egy újabb fejlődési ciklusra: ahol nem elég már csak a felszín, hanem mélységében is rá kell látnunk a dolgokra. Ha kezdjük azt érezni, hogy az eddigi dolgaink már nem annyira fontosak mint régen, életünk bármelyik területével kapcsolatban is érezzük ezt, egy biztos: mindenképpen önmagunk megismerésével kezdjük! Forduljunk önmagunk felé, kezdjünk el meditálni, ez fogja hozni a megoldást!

Figyeljünk oda januárban a gyomor és hastájék egészségére, étkezzünk egészségesebben! Figyeljünk csípőnkre is, iktassunk be tornát és nyújtsunk gyakrabban. Tüdőnkre is fordítsunk kiemelt figyelmet, ha tehetjük, menjünk sétálni vagy futni.

Tigris

Januárban támogatni fognak az energiák a növekedésben, lehetőséged lesz megmutatnod magad. Figyel oda arra, hogy nézeteid ne legyenek túl merevek, ne ragaszkodj túlságosan dolgokhoz, ugyanakkor legyél kitartó céljaidat illetően. Légy elfogadó és megértő, mindenekelőtt türelmes! Ha betartod a szabályokat, nem lehet gondod. Készülj fel fejben és lélekben a februári erős energiákra, új kezdetre, lehetőségekre.

Nyúl

Januárban támogatni fognak az energiák mindenben, amihez hozzáfogsz. Lehet egy kis bizonytalanság, bátortalanság érzésed, de erre semmi okod. Keresd azon emberek társaságát, akik támogatni, bátorítani tudnak téged céljaid elérésében. Ha itt az ideje, ne félj elindulni, merni kell és siker lesz a jutalmad! Fogadd el a segítséget, tanácsokat és meríts erőt barátaidból, családodból. Lesz lehetőséged kitűnni ha szeretnéd, januárban ügyesen magadra tudod vonni a figyelmet!

Sárkány

Januárban lehet diszkomfort érzésed pld. a munkában, hogy olyan munkát végzel, amit nem akarsz, csak a jövedelemért csinálod, vagy pl. a párkapcsolatodban lehet olyan érzésed, hogy nem vagy boldog. Bármi is az oka ennek az érzésnek, állj ki magadért, ne sodródj tovább! Csupán a másik kedvéért ne menj bele olyan dolgokba, amilyenekbe nem akarsz, tedd szóvá azokat a dolgokat, melyekkel nem értesz egyet. Ne lépj ki a munkahelyedbről, ne szakíts, csak állj ki magadért. Ha megteszed, gyors javulás várható!

Kígyó

Becsületes, korrekt leszel, lehet majd rád számítani, ez sokat jelent majd párodnak, barátaidnak, szüleidnek, testvéreidnek, sőt, kollégáidnak is. Tanítómester lehetsz a tisztesség és becsület területén! Önzetlen és tisztességes leszel, bölcsen kezeled majd az érzést mely azt sugallja, ne tégy semmit, ne mozdulj ki. Érdekes tapasztalatot, tanítást hordozhat neked a január, légy résen! Maradj hűséges és tartsd be a szabályokat. Légy kitartó céljaidban, így kedvező mértékű növekedés és előrehaladás várható!

Lehet egy olyan érzésed januárban, hogy „meg vagy átkozva”, mert hátráltatnak, akadályoznak a célod elérésében, de tudnod kell, ez nem így van. Ez az érzés egy olyan dolognak a következménye, ami korábban te tettél mással és most visszaköszön hozzád. Próbálj meg jókat és ne rosszakat kívánni másoknak „bosszúból” vagy haragból, hogy csak a jó térhessen vissza később hozzád. Figyelj arra mit gondolsz és mit mondasz! Felmerülhet benned spirituális tanulmányok iránti igény, ha így van kezdd el bátran, találkozhatsz a tanítómestereddel is, aki továbbsegít téged a következő szintre. Bárminemű problémába ütközöl januárban, a segítség spirituális oldalról, spirituális úton érkezhet hozzád. Érdemes kifejezetten spirituális segítséget kérni ebben a hónapban.

Milyen lesz a szerelmi életed 2022-ben? A Tarot kártya elárulja!

Kecske

Ebben a hónapban mindent alaposan megtervezel, de a megoldás teljesen máshogy alakul majd. De ne ijedj meg, kedvező irányba haladnak majd dolgaid, hagyd magad vezetni nyugodtan, mert olyan csodás megoldások születhetnek melyek minden képzeleted felülmúlhatják.Ülj be a csónakba tehát, dobd el az evezőket, hagyd magad sodorni es amikor jön a megoldás, kapd el és ragaszkodj hozzá!

Előfordulhat, hogy a gondolkodásod lelassul, komótosabb leszel, érdekelni kezdenek a régi, antik dolgok, elavult szokások.Gondolataidat hangsúlyosan érdekelheti az elmúlás is, ennek hatására előfordul, hogy kutatni kezded a végső igazságot. Ebben tud neked sokat segíteni a légzésfigyelés, a meditáció. Lehet egy tendenciád arra, hogy elejts kisebb hazugságokat azért, hogy kivághasd magad, hogy ne essen bajod. Ezen könnyen rajtakaphatnak. Ha előfordul veled ehhez hasonló eset ebben a hónapban: mondj igazat, ne félj a következményektől, az igazság szabaddá tesz!

Érezheted azt, hogy senki nem ért meg, hogy elnyomnak és a körülmények áldozata lettél … ne lépj erre az útra. Fel kell ismerned, hogy nem vagy áldozat, van választási lehetőséged! Ha hasonló érzések lesznek úrrá rajtad ebben a hónapban, kezdj el meditálni, gondolkozz pozitívan, kerüld azokat a helyzeteket, ahol a másik fél egyértelműen erősebb, kérj segítséget másoktól, mert csapatban növekszik erőtök.

Majom

Ebben a hónapban támogatást kapsz, megerősödsz, bátrabb és erősebb leszel. Fontos lesz betartanod a szabályokat, határokat. Lehetőséged lesz megmutatni önmagad, valami olyasmit hozhatsz létre, amiben szívesen követnek majd a többiek. Próbáld meg az élet napos oldalát is megélni januárban, járj társaságba, mozdulj ki barátaiddal!

Kakas

Előtérbe kerülhetsz ebben a hónapban, csak fontos hogy légy becsületes, korrekt és önzetlen. Megnőhet a tekintélyed, és ha eddig még nem történt meg, vezetői képességed is előtörhet. Ha jól tetted a dolgod és szorgalmasan dolgoztál, lehetőséged lesz előlépni a homályból. Figyelj a szabályokra, légy tisztességes és mutass példát a körülötted lévőknek becsületből. Maradj hűséges, és légy kitartó, meglesz a jutalmad.

Kutya

Gondolkodásod lelassulhat, komótosabb lehetsz, szívesebben maradsz otthon, szívesen lustálkodsz majd. Ez a hónap valami végét hozhatja, melynek helyét valami új veszi majd át. Előfordulhat, hogy hangsúlyosan elkezd érdekelni az elmúlás gondolata. Ez elindíthat a spiritualitás útján, ami a végső igazságot kutatja. Ha még nem tetted, kezdj el meditálni!

Bármennyire is úgy érzed, hogy annak érdekében hogy ne kerülj bajba, pici hazugságokba kell menekülnöd, ne tedd, mert könnyen rajtakaphatnak. Belemehetsz olyan szituációkba, ahol nincs segítséged, egyedül maradsz és senki sem ért meg és nincs lehetőséged változtatni. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, fel kell ismerned, hogy szerencsétlenséged oka saját óvatlanságod. Rá kell jönnöd, hogy igenis van választásod, tudsz máshogy dönteni. Gondolkodj pozitívan és kerüld azokat a helyzeteket ahol a másik fél nyilvánvalóan erősebb, kérj segítséget másoktól és dolgozz inkább csapatban, mert együtt erősebbek vagytok. Kezdj el meditálni, az hozza majd a megértést a helyzeteddel kapcsolatban.

Disznó

Spiritualitás, érzelmesség, bölcsesség, elmélyülés, mozgás lesznek a kulcsszavaid januárban. Könnyen elmélyülsz majd spirituális témákban. Intuíciód és kommunikációs képességed megnő. Ha teheted utazz, mozogj sokat, látogass meg régi barátokat, szervezzetek együtt programokat, járj sokat társaságba! Ugyanakkor foglalkozz magaddal is, tarts énidőt, olvass, teázz!

Patkány

Kiegyensúlyozott és nyugodt leszel, nehéz lesz kibillenteni téged az egyensúlyodból. Kezedbe veszed az irányítást, erős végrehajtó erőd mellé most kreatív energiák érkeznek hozzád. Lehet egy tendenciád arra, hogy lustább leszel a megszokottnál, lelassulsz, ezért nem sikerül elérned amit szeretnél. Ezért figyelj oda, tervezd meg dolgaidat és feszesen figyelj oda a megvalósításra, hogy ne fuss ki az időből. Ha nem így teszel tudnod kell, hogy a sikereid gátja a saját lustaságod lesz. Mozdulj tehát! Spiritualitásod könnyen kihúz majd a lustaság állapotából. A megoldás az elhatározás: határozd el amikor az adott tevékenységet csinálod, hogy legközelebb mikor fogod csinálni, mikor folytatod és tartsd be önmagadért. Azért, hogy több legyél tőle, hogy magadnak jót tegyél. Szervezz baráti találkozókat, eseményeket, beszélgess sokat, ezek kihúznak majd a lustaságból. Ebben a hónapban érkezhet egy párkapcsolat hozzád még akkor is, hogyha már van párod.

Bivaly

A januárt megkapod ajándékba, mint ahogy a 2021. évet is. Ez most dupla ajándék lesz neked. Élvezd ki, erősödj, töltekezz, mert februárban indul a „boogie” és addigra készen kell állnod. Ez most nem a lustaság, a semmittevés, hanem a felkészülés ideje. Ne engedd, hogy a régi rutinok visszahúzzanak a régi kerékvágásba, maradj stabil és határozott, tarts ki céljaid érdekében!

Mely évek tartoznak az állatövi jegyekhez?

Patkány 1936 1948 1960 1972 1984 1996 2008 2020

Bivaly 1937 1949 1961 1973 1985 1997 2009 2021

Tigris 1938 1950 1962 1974 1986 1998 2010 2022

Nyúl 1939 1951 1963 1975 1987 1999 2011 2023

Sárkány 1940 1952 1964 1976 1988 2000 2012 2024

Kígyó 1941 1953 1965 1977 1989 2001 2013 2025

Ló 1942 1954 1966 1978 1990 2002 2014 2026

Kecske 1943 1955 1967 1979 1991 2003 2015 2027

Majom 1944 1956 1968 1980 1992 2004 2016 2028

Kakas 1945 1957 1969 1981 1993 2005 2017 2029

Kutya 1946 1958 1970 1982 1994 2006 2018 2030

Disznó 1947 1959 1971 1983 1995 2007 2019 2031

Csill

Ez is érdekelhet

Ismét bebizonyították: Jennifer Lopez és Ben Affleck a vörös szőnyeg legédesebb párosa

Ismét bebizonyították: Jennifer Lopez és Ben Affleck a vörös szőnyeg legédesebb párosa

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói