Ezt jelenti pontosan a csillagjegyed szimbóluma

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, milyen hatással van a személyiségedre a csillagok mozgása. Szerzőnk ma elmeséli, mit is jelentenek pontosan az adott csillagjegyekhez tartozó szimbólumok.

A horoszkópod szimbóluma többrétegű jelentést hordoz magában | Dasha Petrenko/ EyeEm
A horoszkópod szimbóluma többrétegű jelentést hordoz magában | Dasha Petrenko/ EyeEm
Fotó: Gettyimages.com

Azt még az asztrológiát nem túlságosan kultiválók is szokták nagyjából tudni, mi a hozzájuk tartozó horoszkóp szimbóluma. Ám érdekes megfigyelésem, hogy sokszor még az igazi fanatikusok sincsenek tisztában azzal, mit jelent az adott szimbólum, és miért az alakult ki? Nem is szeretném tovább szaporítani a szót, vegyük át őket egyesével.

Kos

Kos

Bár előre egyértelműnek tűnik, hogy a Kos szarvát látjuk az ábrán, a megfejtés mégsem ilyen egyszerű. Ugyanis a Kos a tavaszi napéjegyenlőségkor kezdődik, ami az igazi újév időszaka. Ekkor bújnak ki az első hajtások a földből, ekkor indul be a természet. Tehát a képen nemcsak egy szarvat látunk, hanem egy kibújó zöld hajtást is, ami a hosszú fagyos tél után most kezd el növekedni.

Bika

Bika

Itt is jó lesz az első gondolatunk, mégpedig, hogy a Bika fején lévő szarvakat látjuk, ami igaz is, ám egyben azt is jelenti, hogy a lélek uralkodik a szellem felett, ugyanis a lélek jele a félkör, ami magasabban van, mint a szellem jele, tehát a telikör. Ebből is tudjuk, hogy a Bika mindig az érzelmeire hallgat a mentális folyamatok helyett (mégiscsak a legérzékibb jegyről van szó.)

Ikrek

Ikrek

Ez a jel lényegében egy római kettes, ami az Ikrek kettős természetére utal. Itt fontos megjegyezni, hogy nem skizofrén a jegy, csupán könnyen változtat véleményt, és szeret mindent több oldalról megvizsgálni, így elképesztően kíváncsi. Na jó, kicsit kétszínű is lehet, ha az érdekei úgy kívánják – ez is kicsit benne van.

Rák

Rák

A Rák ollóiban egyszer felfedezhetjük a jegy ragaszkodó természetét, ami, ha elkap, akkor bizony nem ereszt, de a szemfülesek észreveszik a két női mellet is, amit ábrázol. A Rák egy érzelmes anyuka, aki gondoskodni és táplálni tud a legjobban, nem csoda, hogy a jele is a legérzékibb női testrész.

Oroszlán

Oroszlán

Itt az állatok királyának sörényét láthatjuk. Sokan tudják, hogy a haj az életerő megfelelője, nem csoda, hogy az Oroszlánoknak ekkora hajzuhataga van. Apró titok, de Oroszlán Aszcendenst mindig úgy a legkönnyebb felfedezni, ha az illetőnek gyönyörű, erős, hosszú hajkorona van a fején, ami sokszor hullámos is.

Szűz

Szűz

Számomra ez a legnehezebben meglátható szimbólum, de ez itt, kérem szépen, egy szárnyas szűz, aki egy teljes kéve búzát tart a kezében (ez van jobb oldalon.) Viszont elhinni elhiszem, ugyanis a Szűz csillagjegy hava a betakarítás hava, az aratás ideje, nem véletlenül szól ez az energetika a munkáról és a dolgos kezekről.

Ezt jelenti, ha mindig szimmetrikus az óra, amikor ránézel

Mérleg

Mérleg

Jó, ez is egyszerű, nyilván egy mérleget látunk az ábrán, amit azt jelképezi, hogy a jegy szülötte inkább az eszére hallgat, mint a szívére, és fontos kérdésekben mindig rengeteget mérlegel, mielőtt döntést hoz.

Skorpió

Skorpió

Bár a kis kunkori nyílból azonnal a Skorpió fullánkjára asszociálhatnánk, ennyivel mégse zárul le a történet. A felfelé mutató nyilacska ugyanis a jegy transzcendens érdeklődését fejezi ki, ami ebben a jegyben indul.

Nyilas

Nyilas

Nos, az a fajta érdeklődés, ami elindult a Skorpióban, a Nyilasban igazán magas szintre eszkalálódik. Ezt fejezi ki az égbe mutató nyíl is, hiszen a Nyilas a leghatártalanabb személyiség. Ő nem éri be kevesebbel, csak az egész univerzummal. A nyíl az ég felé mutat, a felfelé törekvést szimbolizálja, a magasabb szférák keresését és magát az asztrológiát is.

Bak

Bak

Ne nevessetek, de ez egy kecskefejhez kötött halfarok. Ahol a bakkecske nyilván a teherbírást képviseli, és hogy nincs számára lehetetlen, a halfarok pedig az érzelmekre, a rejtélyekre és a kiismerhetetlenségre utal. Az egyik legmélyebb karakter a Bak csillagjegy.

Vízöntő

Vízöntő

Ez nagyon egyszerű és egyben mégis becsapós. A két hullám nyilván a vizet szimbolizálja, és rengetegen gondolják, hogy a jegy víz elemű egyébként. Nos, mi sem állhatna távolabb az igazságtól. Itt a lélek pont kiönti az érzelmeit, és tisztán, racionális alapon szeret megközelíteni mindent.

Halak

Halak

Két hal úszik ellentétes irányba, miközben össze vannak kötve. Ez egyszer jelenti a Halak csillagjegy ingatag és változékony természetét, illetve utal a benne lévő kettősségre is, hiszen rengeteg álarcot visel, hogy elvegyüljön a tömegben.

Melyik bolygó illik a csillagjegyedhez?

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy Katalin hercegné édesanyja légiutaskísérőből lett milliomos vállalkozó?

Tudtad, hogy Katalin hercegné édesanyja légiutaskísérőből lett milliomos vállalkozó?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói