Ez a szobanövény illik hozzád a horoszkópod szerint

2021.január.22.

A növények nem csupán a nappalidat dobják fel. Tanulmányok kimutatták, hogy egy szobanövény vásárlása komoly pszichológiai előnyökkel jár: csökkenti a stresszt, de a koncentrációt és a memóriát is javítja, valamint elősegíti a szorongás minimalizálását. A hónapokon át tartó karantén és bezártság miatt egyre többen vásárolnak szobanövényeket. Nemcsak azért, hogy felfrissítsék kicsit a környezetüket, hanem azért is, hogy gondoskodhassunk róluk, miközben a növények növelik a hatékonyságunkat és jobb hangulatot teremtenek.

Ez a szobanövény illik hozzád a horoszkópod szerint
Fotó: Shutterstock

De ha többezer lehetőség áll rendelkezésünkre, akkor mégis hogyan lehet kiválasztani a számunkra tökéletes szobanövényt? Hasonlóan az állatöv jegyeihez, úgy a különféle növénytípusoknak is eltérő igényeik, szükségleteik és jellemzőik vannak. Lisa Stardust, asztrológus segít betekintést nyújtani a szobanövények világába aszerint, hogy a mely csillagjegyeknek milyen növényt lenne érdemes beszereznünk.

Kos: Bromélia

"A Koshoz hasonlóan a broméliák is kiállják az idő próbáját és bármilyen körülmények között képesek növekedni" - ezért a bromélia a legjobb szobanövény a Kos számára Stardust szerint.

Bika: Lófarok tenyér

A lófarok tenyér lassan növekszik és mozog, így tökéletesen egy húron pendül a Bikával. Egyedülálló, ugyanakkor masszív növény, így ideális a Bika számára.

Ikrek: Spárga páfrány

Stardust szerint ez a kedves kis szobanövény kétes jellemű, akárcsak az Ikrek . "Növekedhet árnyékban és fényben is" - mondja Stardust.

Rák: Buzogányvirág

A Rák a legvédelmezőbb típus a horoszkópok közül. A buzogányvirág jellegzetessége, hogy megvédi az apró növény csemetét a nap erős fényétől.

Oroszlán: Jukka

"Csakúgy mint a rettenthetetlen Oroszlán, úgy ez a növény is szeret a napon tartózkodni és ezzel a középpontba kerülni" - mondja a Stardust.

Szűz: Hegyescsúcsú futóka

A hegyescsúcsú futóka az egyik legkedveltebb szobanövény és a legkönnyebben gondozható is. Stardust szerint remek párost alkotnak a szűzzel, mert " a Szűzről közismert, hogy szépen lassan tárja szét a szárnyait az idő múlásával, hasonlóan a hegyescsúcsú futókához, amely idővel megújulva nyitja szét a leveleit".

Mérleg: Szakállbroméliák

A szakállbroméliákat jellegzetessége, hogy teljesen földmentesek és emiatt koszmentesek is. Emiatt "ideális a Mérleg számára, mert ők sem szeretik bepiszkítani a kezüket" - mondja Stardust.

Skorpió: Aloe vera

Az aloe vera optimális növény a Skorpiók számára, mivel mindketten képesek átalakítani és meggyógyítani másokat - mondja nekünk Stardust. Szerinte a Skorpió értékelni fogja az aloe növény természetes nyugtató géljének előnyeit.

Nyilas: Pénzfa, Majomfa, Pozsgafa

Ez a több néven is ismert kis növény nedvdús, apró rózsaszínű vagy fehér virágokkal pompázik. Stardust szerint ez a növény nem igényel sok figyelmet, ezért tökéletes párja egy Nyilasnak. Ha hónapokig felügyelet nélkül hagyja, amíg különböző kalandokon vesz részt, akkor sem lesz semmi baja.

Bak: Pénzlevelű pilea

"Ezt kínai pénzfának is hívják" – magyarázza Stardust - amely ideális párja a szorgalmas Baknak, mert megfelelő törődéssel, gondozással újabb apró sarjakat ad.

Vízöntő: Rákvirág

Ez a növény ugyanolyan egyedülálló, mint egy Vízöntő. "Képes ellenállni a felesleges vízmennyiségnek. Sokféle hűvös színben kapható, amelyek a Vízöntők veleszületett egyediségét hordozzák" - mondja Stardust.

Halak: Vitorlavirág

"A vitorlavirág egyedül a vízben képes növekedni - ez a jellegzetes szépség ideális a Halak számára. A misztikus Halak képesek elveszni és mély ábrándokba merülni, ha ránéznek erre a növényre"- mondja Stardust.

Ez is érdekelhet

Tom Ford lemondta februári bemutatóját a New York-i divathéten

Tom Ford lemondta februári bemutatóját a New York-i divathéten

G-Életstílus

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: pontosan tudod, mit akarsz elérni - január 26.

Napi horoszkóp: pontosan tudod, mit akarsz elérni - január 26.