Hogyan működik a Karma?

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre.

Hogyan működik a Karma?
Hogyan működik a Karma?
Fotó: Gettyimages.com

Nagyon kedvelt témám ez a karma dolog, mert úgy érzem rengeteg félreértés van a dologgal kapcsolatban. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ebben az életünkben azért nem szabad rosszat cselekedni, mert akkor a következőben majd megtapasztaljuk az ellenkezőjét, és juj, az milyen rossz lesz.

Nos, az a rossz hírem van, hogy nem. Mi leszünk magunkra nagyon mérgesek, és az lesz a hű, de rossz. Aki rontott már el valamit saját hibájából és verte a fejét utána a falba hosszú ideig, az tudja miről beszélek. Nincs annál pusztítóbb, mint amikor nincs kit hibáztatni, egyszerűen mit rontottuk el.

A legkorruptabb államügyész is azzal a tervvel jön, hogy ő jobbá teszi a világot. A leggonoszabb tanár is azt döntötte el fent, hogy ő egy igazságos nevelő lesz. Odafent nincsenek rossz emberek, ezt fontos megérteni. A lelke mindenkinek jó, még ha ezt nehéz is néha elképzelni. Viszont mindannyian egy folyamaton megyünk át, és nincs lecke, amit ne kéne egyesével abszolválni.

Az elején az is nehéz, hogy megértsük miért nem vesszük el valaki életét. Mindenkinek tele van a múltja gonosz és csúnya tettekkel. Nem attól vagyunk jó emberek, hogy soha nem követünk el semmi rosszat, hanem attól, hogy tanulunk belőle is kijavítjuk ezeket a hibákat. Viszont sajnos itt a bibi, ha elkezdünk felvenni egy negatív mintát az egyik életben, azt nem lesz egyszerű kifaragni belőlünk. Valahol a csiszolódó gyémánt dinamikájához tudnám hasonlítani.

Szóval ez általában egy nagyon lassú folyamat és lépésről lépésre haladunk. Lehet egy életben ellopunk milliárdokat, míg a következőben már csak milliókat, lehet egyszer több ember életét is kioltjuk, míg a következőben már csak a kocsmában verekszünk néha. Itt nyer értelmet az a keleti bölcsesség, hogy nincs jó vagy rossz, mert mindent önmagához képest kell viszonyítani. Lehet, hogy hozzád képest, most valaki nagyon rossznak tűnik, de önmagához képest pedig egy földre szállt angyal.

A karma olyan, mint a karom, megkötöz és nem ereszt, nehéz feloldani. Viszont tudatossággal és odafigyeléssel nincs az a rossz tulajdonság, ami ne lenne megváltoztatható. Az utolsó gondolatom a témában pedig az, hogy nincs kötelező karma. Kegyelmet mindig szabad kérni. Nincs olyan, hogy valakinek kötelezően egy bántalmazó alkoholista férfival kell élni, mert neki ez a karmája. Az, hogy találkoztok ebben az életben az karma, az kikerülhetetlen, de utána, hogy mi mit kezdünk a dologgal, az már mindig csak rajtunk múlik, és higgyük el, hogy bármikor, bármit fel lehet adni és el lehet sétálni. Nincs olyan, hogy kötelezően szenvednem kell most, bárki is mondjon bármit.

Ez is érdekelhet

Molnár Szilágyi Szilvi: „Ez a szülési élményem talán olyan lesz, amilyennek megálmodtam”

Molnár Szilágyi Szilvi: „Ez a szülési élményem talán olyan lesz, amilyennek megálmodtam”

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint