Melyik híres feminista a lelki társad a horoszkópod szerint?

2021.július.30.

Minden nap találnánk arra okot, hogy ünnepeljük azokat a fantasztikus női ikonokat, akik kulcsfontosságú szerepet töltöttek be a feminista mozgalmakban. Mindegyik nő a maga módján segítette a nők helyzetét és egyenlő jogaiknak kivívását. Lássuk, hogy a személyiségednek megfelelően melyik példakép illik a leginkább hozzád.

Melyik híres feminista a lelki társad a horoszkópod szerint?
Fotó: Rexfeatures

Ha egy kis inspirációra van szükséged, akkor meríts erőt az ő kitartó munkájukból:

Kos - Gloria Steinem

Gloria Steinem
Gloria Steinem
Fotó: Rexfeatures

A te lelkitársad Gloria Steinem, akit gyakran a feminizmus szülőanyjaként emlegetnek. Gloria számos feminista magazint és szervezetet alapított (az ő nevéhez fűződik többek között a Women`s Action Alliance és a National Women`s Political Caucus is), és valószínűleg hozzá hasonlóan te is tele vagy ambíciókkal, és vezető pozícióban érzed magad a legjobban.

Bika - Coretta Scott King

Coretta Scott King
Coretta Scott King
Fotó: Rexfeatures

Coretta Scott King egy tipikus Bika, akinek szívügye, hogy egy emberségesebb, humánusabb világért küzdjön. Coretta nem mellesleg a híres amerikai lelkész és aktivista Dr. Martin Luther King Jr. felesége volt, és élete fő küldetésének tekintette a női egyenjogúságért való harcot. Többek között az ő nevéhez fűződik a NOW, azaz National Organization for Women szervezet is.

Ikrek - Julia de Burgos

Julia de Burgos
Julia de Burgos

Kíváncsiság, önkifejezés, művészetek, ismerős? A te embered Julia de Burgos, a Puerto Rico-i feminista, aki már az 1930-as években is megkérdőjelezte a klasszikus nemi szerepeket és a házasság intézményét költészetében. Burgos szintén nagy hangsúlyt fektetett a nőiség és az anyaság kérdésének feltárására.

Rák - Malala Júszafzai

Malala Yousafzai
Malala Yousafzai
Fotó: Rexfeatures

A Rákok arról híresek, hogy kívülről nagyon erősnek tűnnek, de belül szuper kedvesek, jóakaratúak és gondoskodók, és ez tökéletesen össze is foglalja, hogy milyen Malala Júszafzai, a legfiatalabb Nobel-díjas, aki az Én vagyok Malala emlékirataival vált híressé. Ebben leírja milyen keményen kellett küzdenie tinédzserként, hogy megfelelő oktatásban részesüljön Pakisztánban.

Oroszlán - Hillary Clinton

Hillary Clinton
Hillary Clinton
Fotó: Rexfeatures

Az Oroszlánok szeretnek a figyelem középpontjában lenni, mint ahogy az elnökök is. Nem véletlenül Oroszlán Hillary Clinton is, ambíciója és az, hogy szeressék, rajongjanak érte mind-mind Oroszlány-jegyek. Clinton nagyon sok mindenben első is volt, ő volt az első női New York-i szenátor, illetve az első női elnökjelöltje egy nagy pártnak.

Szűz - Winona LaDuke

A Szűzek szorgalmasak, elkötelezettek a társadalmai igazság mellett és a jótékonykodás nagyon közel áll hozzájuk, ezért ők tudhatják magukénak az egyik legvisszafogottabban erős és szenvedélyes jegyek egyikét. Winona LaDuke a te társad, egy bennszülött amerikai feminista, aktivista és környezetvédő, aki segített megalapítani a Indigenous Women's Networköt 1985-ben és nyughatatlanul támogatója a fenntartható fejlesztéseknek és rezervációknak. 1998-ban elnyerte Az én nője díjat és 2007-ben helyet kapott a Women`s Hall of Fame-ben.

Mérleg - Bell Hooks

Bell Hooks
Bell Hooks

A Mérlegek barátságosak, nyitottak, ezért szinte védjegyükké válhat Bell Hooks Feminism Is for Everybody című könyve. Bell politikai aktivista, aki karizmatikus és hihetetlenül jó szónok, így bármelyik mérleg könnyen tud azonosulni vele!

Skorpió - Emma Watson

Emma Watson
Emma Watson
Fotó: Rexfeatures

A Skorpiók szenvedélyesen és elhivatottak. Tudják hogyan érjék el a céljaikat és ezzel együtt azt is, hogyan érvényesülhetnek a rivaldafényben. A legjobb példa erre Emma Watson, aki a #HeForShe mozgalom alapítója, saját feminista könyvklubot nyitott és példaértékű munkát végez az ENSZ-ben is a nemek közti egyenlőség harcában.

Nyilas - Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir
Simone de Beauvoir
Fotó: Rexfeatures

1949-ben Simone de Beauvoir megírta a Második nem című könyvét, amit a modern feminizmus úttörőjeként tartanak számon. Az írónő bírálta a társadalmi konstrukciókat, melyek korlátozták a nőket, valamint megszállottan foglalkoztatta a szabadságvágy és a függetlenség, mint életérzés.

Bak - Alica Walker

Alica Walker
Alica Walker
Fotó: Getty Images

A Bakok vezetésre termettek, a jegy szülöttjei tele vannak ambíciókkal, és mindig kétszerezett energiával vetik bele magukat a számukra fontos ügyekbe. Nincs jobb jelkép a számukra, mint az írónő és aktivista, Alice Walker. A szerzőnő leghíresebb regénye a Bíborszín sajnos nem olvasható magyarul, de a Kedves Jóisten szerencsére igen. Walker szegény családban született, regényeiben mindig is a kiszolgáltatott, Amerika déli államaiban élő fekete közösségek problémái érdekelték, de nem elégedett meg azzal, hogy csak ír róluk. Walker Martin Luther Kinggel való találkozásának hatására visszatért, szülőhelyének környékére, hogy na csupán írásaival, hanem tetteivel segítse a sorstársait, de elutazott ő már a Gázai-övezetbe is, hogy segítsen a háború áldozatainak. Intelligens, tenni akaró nő, igazi példakép egy Baknak.

Vízöntő - Tosiko Kisida

Tokisho Kishida
Tokisho Kishida

A Vízöntő sosem fél kimondani az igazságot, ezért sokan igazi forradalmárokat látnak a jegy szülötteiben. Ki más lehetne az igazi feminista példaképük, mint Kishida Toshiko, aki a XIX. század végének rendkívül merev társadalmi szabályok szerint működő Japánban az első feminista volt. Írásai miatt le is tartóztatták, de ez nem szegte a kedvét, hogy folytassa a harcát a nők jogaiért. "Ha igaz, hogy a férfiak jobbak a nőknél, mert erősebbek, akkor miért nem a szumóbajnokok ülnek a kormányban?" - mondta egyszer. Ez a bármit megkérdőjelező hozzáállás igazi Vízöntő tulajdonság.

Halak - Maya Angelou

Maya Angelou
Maya Angelou
Fotó: Getty Images

A Halak igazi álmodozók, aki ugyanakkor képesek a legmélyebb részleteket, összefüggéseket is megpillantani az életben, az emberi kapcsolatokban. Maya Angelou amerikai költő, író és aktivista pontosan ilyen példakép, aki megmutatja a jegy szülöttjeinek, hogy az akadályok azért vannak, hogy túljussanak rajtuk, és minden nehézség mellékes annak, aki igazán hisz az álmaiban. Maya Angelou szülővárosának első fekete női villamoskalauza volt, amikor tragikus fordulatot vett az élete volt prostituált és ő maga is futatott lányokat, volt táncosnő és énekesnő. Nehéz küzdelmei voltak, de végig hitt magában, és a céljaiban. "Lehet, hogy jót tenni nem célszerű vagy kifizetődő, de sokkal fontosabb, hogy a lelkednek jót tesz, ettől érzed jól magad." Tökéletes mottó egy Halaknak.

Ez is érdekelhet

10 szépségápolási trend a '90-es évekből, ami visszatérni látszik

10 szépségápolási trend a '90-es évekből, ami visszatérni látszik

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!