Horoszkóp: Ez a Rák jegyűek 3 gyenge pontja

2022.július.5.

Általában mindenféle benyomások vannak az egyes csillagjegyek szülöttjeivel kapcsolatban. A Rákokról általánosságban sok nagyon jellemző tulajdonságot szedhetünk össze, a legismertebbek talán mégis a gondoskodás, és az átlag feletti érzékenység.

Horoszkóp: Ez a Rák jegyűek 3 gyenge pontja
Fotó: Gettyimages.com

Nem csoda, hogy a csillagjegy szülöttjeinek igazi gyengepontjainak nagyon is köze van ezekhez az amúgy pozitív tulajdonságokhoz is.

Nem bírnak leállni

Ezt a gyenge pontjukat egyrészt a rosszul értelmezett gondoskodó szerepük elfajulása, másrészt a túlzott kötelességtudatuk okozza. A Rák csillagjegyűek hajlamosak túlhajszolni magukat, és akár a környezetüket belehajszolni abba, hogy túlvállalják magukat, érzelmileg éppúgy, mint bármilyen más értelemben. Az egyik legnagyobb kihívás számukra, hogy elengedjenek dolgokat, és ki tudjanak kapcsolni. Meg kell bízniuk a környezetükben, abban, hogy a tanácsaik, a gondoskodásuk nélkül is képesek helyes döntéseket hozni, élni, és akár sikeresnek lenni a környezetükben élők. És el kell hinniük, hogy ha ők maguk lazítanának olykor, a világ akkor sem dől össze. A dolgok nélkülük is működnek, a kikapcsolás, a pihenés nem vereség (bár a Rákok ezt gyakran élik meg így), hanem egy természetes szükséglet. Habár nem vallanák be, de nekik is nagyon nagy szükségük van rá.

Túl sok érzelem

A Rák csillagjegy szülöttjei köztudottan érzelmesek, gyakran szokták emlegetni, hogy éppen ezért eléggé sértődékenyek is, ráadásul tipikus holdjegyként némileg szeszélyesek is. Ez együtt már könnyen eredményezheti azt, hogy a képesek túlzásba esni az érzelmi csatározások terén. Az érzelmi zsarolás nem szép dolog, és azt a Rák is tudja, de mégis gyakran nyúl ehhez a fegyverhez. A viharos, kiszámíthatatlan érzelmeit nem könnyű követni. Ha Rák egyik legnagyobb kihívása az életben, hogy el tudjon engedni dolgokat, és meg tudjon bízni abban, hogy nélküle sem dől össze a világ, akkor a másik nagy kihívásuk az életben az, hogy megtanulják az érzelmeiket kordában tartani, és nem minden kérdésből érzelmi drámát kerekíteni

Szorongás, depresszió

A fentiek fényében talán annyira nem is meglepő, hogy a Rák csillagjegyűeket a lelki zavarok, lelki betegségek veszélyeztethetik. Szerencsére azért ritkán fordul elő, hogy a gyenge pontként azonosított tulajdonságok valakinél teljesen elhatalmasodjanak, de a túlzott érzelmi intenzitás, illetve az állandó felfokozottság sajnos hosszú távon tényleg eredményezhetnek lelki zavarokat. Ugyan a környezete is nehezen küzdhet meg egy olyan Rák jegyűvel, aki túlaggódó, és az állandó gondoskodással infantilizálja a körülötte lévőket, és esetleg mindennek tetejében még hullámzó az érzelmi állapota is, de nem első sorban miattuk, hanem saját maga miatt kell a csillagjegy szülöttjeinek időben felismernie az intő jeleket, amelyek hosszú távon szorongáshoz, depresszióhoz vezethet. Saját magával, a saját lelkével is törődnie kell, és meg kell találnia a lelki egyensúlyt. Éppen ezért minden Rák számára ajánlott, hogy olyan tevékenységet választania, ami elősegíti az egyensúly megteremtését, mint például a jóga, vagy meditáció.

Ez is érdekelhet

8 szexpóz, ha valami igazán intimre vágysz

8 szexpóz, ha valami igazán intimre vágysz

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói