Íme minden, amit tudnod kell a Kos jegyről!

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre.

Íme minden, amit tudnod kell a Kos jegyről!
Íme minden, amit tudnod kell a Kos jegyről!
Fotó: Gettyimages.com

El szeretnék kezdeni egy cikksorozatot, ami kicsit részletesebben bemutatja a jegyeket és nem csak itt fogok írni róluk, hanem a GLAMOUR TikTok oldalára is töltök fel videót, így azt is meg tudjátok nézni. Sorba fogunk haladni és mindig el szeretném majd mondani, hogy mi két jegy között a dilemma, azaz miért lett az új jegy az előző válaszreakciója.

Először is kezdjük a Kossal. A Kos tűz elemű és kardinális minőségű, azaz egy óriási indító energiával rendelkezik. Ha belegondolunk akkor logikus is, hiszen ebben a jegyben dönti el a lélek, hogy otthagyja a közös lélekóceánt és szerencsét próbál itt a Földön.

A jele nemcsak a Kos szarvát jelképezi, mint azt sokan gondolják, hanem az első hajtást is a természetben, ami a tavaszi napéjegyenlőségkor (március 21.) bújik ki a földből. A Kos feladata, hogy minden akadályt elhárítson az útjából és véghez vigye az akaratát. Ezért ő egy igen aktív, erős személyiség, lobbanékony természettel. Viszont a köntörfalazás és a sunyítás igen távol áll tőle. Ha egy Kos mérges ránk, azt azonnal észre fogjuk venni, egyet se féljünk és ha rendeztük vele a nézeteltérésünket akkor újra korrekt és egyenes lesz velünk, semmiféle kisstílű bosszúállásról nincs nála szó.

Végtelenül hiperaktív és mozgékony, így nehéz lekötni a figyelmét. Folyton zsizseg és azt szereti, ha pezseg körülötte az élet. A sport nagyon meghatározó tud lenni a számára, de a bármibe való versengés szintén igencsak kielégíti. Ha Kos a Napunk (azaz a horoszkópunk), akkor az érdekérvényesítést, magunkért és másokért való kiállást és az akadályok legyőzését jöttünk megtanulni. És pont ezért az ura a Mars, ami az akaraterőt mutatja meg a képletben.

Alacsony minőségben megélve: egy kocsmai kötekedőt látunk, aki még haza fele a 4-6-on is verekedésbe keveredik.

Magasan megélve: például egy olyan emberjogi aktivitást képzeljünk el, aki a legelesettebbekért harcol a bíróságon, akkor is amikor már mindenki rég feladta volna.

Nézd meg a Kos jegy bemutatásáról szóló videómat a @glamourhungary TikTok oldalán!

Ez is érdekelhet

Ördögtől való játékszer, vagy a szerelem megmentője? Mit gondoljunk a nyitott kapcsolatokról?

Ördögtől való játékszer, vagy a szerelem megmentője? Mit gondoljunk a nyitott kapcsolatokról?

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex