Karmikus élethelyzetek: a születési dátumod elárulja, mi vár rád az életedben

Sorozatunkban Ocskó Barbara asztrológus vezet be a téma rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin átlásd, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Legújabb cikkében arról ír, milyen összefüggés van a születési dátumunk és a karmikus élethelyzeteink között.

Mi a teendő a karma kérdéssel, és egyáltalán: milyen karmikus helyzetek várnak rád? Kerülj közelebb a válaszhoz a karmaszámod alapján!
Mi a teendő a karma kérdéssel, és egyáltalán: milyen karmikus helyzetek várnak rád? Kerülj közelebb a válaszhoz a karmaszámod alapján!
Fotó: Shutterstock/Getty Images/GLAMOUR

Ha szóba kerül a karma szó, mindenki egy kicsit behúzza a nyakát, valahogy tudjuk, hogy van, de azt szeretnénk, ha minket jó messziről elkerülne. Pedig sajnos ez nem lehetséges, ugyanis a karma mindig ok és okozat, lehet olyan karma, amit előző életből hoztunk, de lehet olyan is, amit ebben az életünkben generáltunk. Egy biztos: félünk tőle, pedig, ha tudod, milyen karmikus élethelyzeteid lehetnek, és elébe tudsz menni, akkor sokkal könnyedebben meg tudod oldani ezeket a helyzeteket.

A karma tényleg megkötöz, majd nem ereszt?

De közben, ha az egészet megfordítod, akkor sokkal könnyedebben tudod venni az akadályokat. Nyilván, ha valami drasztikus változás történik az életedben, akkor azt nem lehet könnyen venni, de ha arról van szó, hogy rosszat tettél, az visszaütött hozzád, azon könnyebb változtatni. Itt és most leszögezném, hogy nincs olyan, hogy valami kötelező, így kötelező karma sincsen. Szabad akarat van, és megannyi választási lehetőséged, hogyan éled az életedet. Van olyan, amikor a szabad akarat kevesebb, és ilyenkor úgy érezhetjük, hogy rövid a póráz. A karma változásra késztet, azt, hogy te jóra használod, és ezáltal személyiséged fejlődik, azt mindenki maga dönti el.

Hogyan számolható ki a születési képletünkből a karma számunk?

A karma számot 1-9-ig vizsgáljuk. A születés napod számát kell alapul venni, ha ez például 17, akkor a karma számod 16, és ahogy eddig is, most is redukálni kell: 16 = 7 lesz a karma szám. Ha 1-jén vagy 10-én születtél, akkor a karma számod 9-es lesz. Ha összetett a számodból van a karmaszámod, nem árt elolvasni azokat a számokat is.

Karmikus élethelyzetek

Egy rövid összefoglalóban leírok pár olyan karmikus élethelyzetet, ami szembe jöhet veled életed folyamán. Nem kell, hogy minden megtörténjen, de felismerhetőek azok a témák, amik az adott születési számhoz tartoznak.

Napi asztrológia: A viselkedési térkép elárulja rólad, hogy te irányítasz az életedben vagy mások

1-es karmaszám

Nőként túlságosan férfiasan gondolkozol, és mindent egyedül akarsz megoldani. Sokszor megaláznak mások előtt. Nem tudsz kiteljesedni a szerelemben. Nem úgy szeretnek, ahogy azt szeretnéd, és itt sajnos szóba jöhet a megcsalás is, és olyan élethelyzetek, hogy csalódnod kell gyermekeidben. Lehetnek problémás élethelyzeteid az apával, alkoholista apa, vagy túl szigorú az apa.

2-es karmaszám

Nőknél ez a karmaszám sokszor hoz anyával kapcsolatos témákat, rossz az anyával való viszonyod, vagy te neked magadnak vannak kihívásaid az anyasággal. Hozhat rossz párkapcsolatot, vagy olyan életet, amikor nem találod a párod, és egyedül élsz. Sokszor hoz olyan kapcsolatot is, ahol mindenkit ki kell szolgálni, vagy kihasználnak. Lehetnek problémák a nőiesség témakörében, sérült kapcsolat vagy megcsalás.

3-as karmaszám

Tanulni szeretnél, de az élet nem ad rá lehetőséget, nem figyelnek rád eléggé, pedig te folyamatosan szónokolnál. Nem tudod, vagy félsz kifejezni az érzelmeidet és gondolataidat. Nem kapsz elismerő szavakat, és csupa olyan ember vesz körül, akivel nem érzed jól magad.

4-es karmaszám

Elveszted a munkádat, pedig neked a biztonság érzése mindennél fontosabb, kapcsolatodban, otthonodban problémák akadnak, esetleg megcsalnak. Vállalkozásod összeomlik, vagy tartósan szegény maradsz.

5-ös karmaszám

Utaznál, de nem teheted meg. Nem tudsz párkapcsolataidban szárnyalni. Állandóan egyedül érzed magad. Nem figyelnek rád, nem tudod dolgaidat összekötni, nem találod az utad. Szabadságvágyadban korlátoznak, még a börtönbüntetés is ide tartozhat.

6-os karmaszám

Ide olyan élethelyzetek tartoznak, ami a szépséggel és a harmóniával kapcsolatos. Születhetsz valamilyen rendellenességgel, esetleg az arcodon valami olyan, ami nem szép. Nem lehet családod vagy gyermeked, boldogtalan vagy párkapcsolatodban, és még a válás is ide tartozik. Gyermeked külföldre költözik, és nem tudsz vele lenni.

Mennyire hűségesek az egyes csillagjegyek? Asztrológus segít, kivel vigyázz

7-es karmaszám

Lehet, hogy olyan családba születtél, ahol az apa vagy anya alkoholista. Hitedben nagyon megvagy próbáltatva, az anyagi gondokkal való küzdés is ide tartozik, esetleg valamilyen betegségekkel kell küzdened. Áldozati szerepben élsz, vagy akár lehet függőségi viszonyod is.

8-as karmaszám

Jellemző lehet a nehéz gyerekkor, szóba jöhet, hogy a szüleid nagyon szigorúak voltak veled, perek, jogi ügyek, igazságtalanságok is előfordulhatnak. A 8-as karmával nagyon be kell tartani a szabályokat egész életed folyamán. Itt is felmerülhet a megcsalás, vagy esetleg nem kapsz megfelelő elismerést a környezetedtől.

9-es karmaszám

Itt olyan élethelyzetek lehetnek, amikor nem tudsz haladni, és állandóan várnod kell valamire vagy valakire. Ugyanúgy megtörténhet, hogy nem tanulhatsz, csalódnod kell az elképzeléseidben, folyamatosan úgy érzed, hogy a körülötted lévő emberek elárulnak, és ettől konfliktushelyzeteid vannak.

Ocskó Barbara karma asztrológus tevékenységével nem csak a GLAMOUR.hu-n találkozhatsz. Amennyiben szeretnél jelentkezni hozzá személyes elemzésre, a Barbaraasztrologia.hu weboldalon tudsz jelentkezni.

Merülj el az asztrológiában profi szakember segítségével:

Ez is érdekelhet

6 dolog, ami nem számít egy férfinak, ha szerelmes

6 dolog, ami nem számít egy férfinak, ha szerelmes

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

PR

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)