Kos jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?

2021.február.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Persze mindenkibe érdemes egy kicsit beleszeretni, pláne, ha nagyon fiatal vagy, de itt most összeszedtük, mire számíthatnak hosszabb távon a Kos jegyében születettek a különböző jegyekben születettekkel. Vannak kapcsolatok, amik egy életen át is kitartanak. Vajon a tiétek ilyen, vagy egy fontos tapasztalat, amin keresztül kell menned, hogy jobban megismerd önmagad?

Kos jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?
Fotó: Getty Images

Kos és Kos páros

Hívhatjuk szerelmi kapcsolatnak is, de helyesebb, ha vetélkedőnek nevezzük. Mi tagadás, elég sok kihívással találják szembe magukat a szerelmesek. Pontosan olyan, mintha belenéznének a tükörbe: megértik a másik önállósági igényét, mert ők pontosan erre vágynak, csak hát ez a megértés inkább arra lesz elég, hogy az egyik jobbra, a másik balra induljon. Nagyon eluralkodhat rajtuk a birtoklási vágy is, másrészt pedig azon kaphatják magukat, hogy az a reggeli tornájuk, hogy "fejjel egymásnak mennek" a konyhában. Ha megtanulják, hogy pont nem egymással kellene versenyezni, akkor nagyon nagy erejük lehet együtt, akár hegyeket is meg tudnak mozgatni. Elméletben szuper kapcsolat lehetne, egy csomó új dolgot próbálhatnának ki, extrém sportokat, gyors autókat, benevezhetnének a triatlonra, vagy az Iron man koedukált változatára, egyszóval izgalmas életet is élhetnének. Csak hát ehhez felül kellene emelkedni az óriási egójukon, ami talán a legnehezebb dolog nekik amellett, hogy elfogadják, nem mindig nyerhetnek ők. Miután nagyon egyenesek, kimondják és kimutatják az érzéseiket, itt két forgatókönyv van, az egyik szerint az első randevú után indulhat a rászámolás a kapcsolatra, a másik szerint azonban jobb lenne őket kitenni egy lakatlan szigeten, amíg lejátsszák a meccseiket, hogy a környezetüket megkíméljük. Mindketten indulatkezelési problémákkal küzdenek, és ezen sajnos csak ront a másik Kos jelenléte, mert ahelyett, hogy lehűtené a társát, még önt egy kis olajat a tűzre. Ők a pincérek, vevőszolgálatosok rémei együtt, az biztos. "Hideg volt a pizza! Követlejük a panaszkönyvet!"- így az egyik Kos. "Mi az, hogy a panaszkönyvet?! Be fogjuk záratni ezt a kócerájt!"- így a másik Kos. A Mars irányítja őket, ami a háború istene, nem tehetnek róla, de nekik muszáj mindenhol, ahol megfordulnak, kicsit összeugrasztani az embereket, megmutatni az erejüket azzal, hogy megemelik a feszültségszintet a helyiségben, majd elegánsan tovább állnak, mielőtt agyvérzést, szívinfarktust kapnak a kedves páciensek. Ez az irányíthatatlan, impulzív energia ebben a párkapcsolatban duplán van jelen, és nincs semmi, senki, ami lehűtse őket. Mindenesetre azt tanácsoljuk, tartós tejet ne vegyenek!

Kos és Bika

Ez a kapcsolat az egyensúlyról szól: a Kos mindennek a közepébe vágna, míg a Bika szeret lassabban haladni. Persze ez a különbözőség okozhat problémákat. A Bika szereti, ha körbe rajongják, romantikusan udvarolnak neki, ez a két dolog azonban a lehető legtávolabb áll az egyenes, nem finomkodó, "durr bele" Kostól. Éppen ezért ez a szerelem egy szuper lecke lehet mindkét jegynek. A Bika segíthet a Kosnak, hogy pár bolondos, cseppet sem praktikus és eredményes impulzusát, tüzeskedését visszafogja, míg a Kos egy kis spontaneitást taníthat a lassan manőverező Bikának. A Kost a Mars, a Bikát a Vénusz irányítja, ezek jól kijönnek egymással a szerelemben, egy éremnek a két oldalát szimbolizálják, a férfias és a nőies energiákat, ez a kettő jól kiegyenlítődik ebben a szerelemben. Mindkét jegyet nagyon tiszteli a környezete, így egyfajta "power couple" válhat belőlük (lásd Victoria Beckham, aki Kos és David Beckham, aki Oroszlán). A Kos mindig a kezébe akarja venni a sorsát, a Bika pedig a biztosra megy és a stabilitásra. A Kos sokkal többre jut, ha nem erőszakkal, hanem kedvességgel és bájjal akarja elérni, amit szeretne, mert egyébként nehéz a Bikával. Miután mindketten irányítani akarnak a kapcsolatban, időnként szükség lesz kompromisszumokra, lehetnek kemény időszakok kettejük életében. Ha tényleg szerelmesek, túl fognak lendülni ezeken a nehézségeken és az impulzív Kos és a megfontolt Bika középen találkozhat, és a kívánt harmónia megteremtődhet. Egy biztos, az elején kóstolgatni fogják egymást, és ez nem lesz finom.

Kos és Ikrek páros

Kettőjük szerelmében a fizikai és az intellektuális sík is nagyon meghatározó lesz. Mindketten nagyon aktívak, optimisták még a legnehezebb időszakokban is. Az egymástól két jegynyire található jegyek általában nagyon jól érzik magukat együtt, kitűnően megértik egymást és remekül kommunikálnak egymással. Erre lehet alapozni. Az Ikrek vonzónak találja a Kos úttörő, önálló szellemiségét, pláne, mert ő maga is sokra tartja a szabadságot, úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez az egyik legfontosabb dolog neki az állandó izgalom mellett. Konfliktusok adódhatnak abból, ha a Kos kontrollálni akar mindent, vagy ha komolyan veszi az Ikrek flörtölős természetét. Ha átlátnak ezen a szitán, akkor nagyon jó páros lehetnek, mert a Kos meg akarja tapasztalni a dolgokat, az Ikrek pedig meg akarja beszélni a tapasztalatokat, így lehetnek egy kalandorpáros, és olyan dolgokat fedezhetnek fel, élhetnek át, amiket egyedül elmulasztottak volna. Egy utazóblogot például biztosan indíthatnának ketten. Ha ki tudják jelölni a közös célokat, elképesztően sok energiájuk van ahhoz, hogy el is érjék azokat. Szerencsére sosem konkurálnak egymással, a Kos kapja mindig a trófeát, az Ikrek nem bánja ezt, szívesen tartja a lámpát. A Kost a Mars, az Ikreket a Merkúr irányítja, az egyik a szenvedély, a másik a kommunikáció bolygója, így teljesen különböző irányból közelítenek meg egy kérdést, de ketten, tandemben egészen biztosan elérik, amit akarnak. A heves viták felélénkítik a kapcsolatot, vagy tönkre teszik. A Kosnak meg kell értenie, hogy az Ikrek szereti a tüzes szócsatákat, nem azért, mert inzultálni akarják a partnerüket, vagy dominálni akarják a kapcsolatot, hanem egyfajta szellemi gyakorlatként tekintenek rá, nem kell megsértődni, felhúzni az orrát! A levegő (Ikrek) fújja a tüzet (Kos), kérdés, hogy erdőtűz, vagy meleg tábortűz lesz a végeredmény? Az Ikrek segíthet abban a Kosnak, hogy maximálisan kihasználhassa a lehetőségeit, mondjuk azt, ő az "ész" kettejük közül. Nagyon komoly konfliktusuk lehet azonban abból, ha az Ikrek kicsit elmossa a határokat az igazság és a hazugság között, ha mismásol, mert a Kos sokra becsüli az őszinteséget, és nincs türelme a játszmákra. Másképp fogalmazva: a hazugság mindennek a vége lesz. Pont.

Kos és Rák páros

Az ellentétek vonzzák egymást tipikus esete, ha szerelmi kapcsolatba bonyolódnak. A Kos hirtelen, míg a Rák óvatos, érzékeny teremtés. Kétségtelen, hogy a Kos is tud nagyon érzelemgazdag lenni a maga tüzes és lendületes módján, amivel teljesen felpörgeti a befogadó, másikra odafigyelő Rákot. Tény, hogy általában a Rák szeret lassabban haladni egy kapcsolatban, a bizalom kiépülése időbe telik neki, de ebben az esetben, miután a Kos annyira őszinte, képes levenni a páncélját, és mindent hajlandó elhinni neki. A Kos vonzónak találja a Rák érzékenységét, olyan neki, mintha egy másik fajból származna a szerelme, csodálja, hogy hogyan lehet valaki ennyire érzelmes. A gondok abból adódhatnak, ha a Kos bárdolatlan viselkedése megsérti az érzékeny Rákot, vagy a Rák érzelmi hullámzása kezd sok lenni a türelmetlen Kosnak. Ha mindkét jegy időt szán rá, hogy meghallgassa a másikat, megértse a motivációit és azt, mire vágyik, és ha ki tudnak tűzni közös célokat, még működhet is a kapcsolat. A Rák igazi megnyugvást, biztos hátteret adhat a csatamezőkről hazatérő Kosnak, aki ezt sokra becsüli. Jó tanács, hogy amikor a Kos ideges, vagy gyanúsan fújtat, vagy nem volt egy ideje sportolni, ezért túl sok az energiája, a Rák mindig vegye vissza a páncélját, amin nem fog a lángpisztoly, maximum egy kicsit megpörköli.

Kos és Oroszlán páros

Amikor ők egymásba szeretnek, azt tűzijáték kíséri. Mindketten tűzjegyűek, ezért szenvedélyesek, dinamikusak, imádják a versenyt, a kihívásokat. Nagyon sok minden történik ebben a kapcsolatban, az biztos! Mindketten irányítani akarnak, így felbukkanhatnak a problémák a két egyaránt hatalmas ego egymásba feszülésével. Őszintén csodálják és tisztelik egymást, de meg kell tanulják, hogy felváltva kell parancsokat osztogatni és fogadni, még akkor is, ha azt akarják eldönteni, hogy mit nézzenek este a Netflix-szen. Időnként úgy tűnhet, mintha arról szólna a kapcsolat, hogy ki van épp felül, és ki marad alul, mintha két egymással birkózó macskakölyköt figyelnénk. Mindketten meglehetősen türelmetlenek és büszkék. Az Oroszlán elvárja a dicséretet és a csodálatot, amit a hamar mindent unalmasnak találó Kos nem hajlandó szervízként biztosítani, pluszban a Kost nagyon felbosszanthatja az Oroszlán mindenkivel flörtölő természete. Kétségen kívül nem lesz unalmas kapcsolat az övék! A különbségeik ellenére a Kos egyfajta tanácsadóként tekint az Oroszlánra, aki vezeti az útján, és nagy valószínűséggel, mint egy olasz családban, a vitáik inkább csak hangosak, hamar túllendülnek rajtuk. Mindketten rengeteg energiával rendelkeznek, így állandóan úton lesznek, tesznek-vesznek, vitáznak, kibékülnek, vitáznak. Az ellentétjeik már csak a Kos miatt sem tartanak sokáig, hiszen túlságosan siet valahová mindig, hogy bármibe beleragadjon, bármin is sokáig rágódjon. Izgalmas lesz minden pillanat. Mi más ígéretre lehet szükségük?

Kos és Szűz páros

Amikor összegabalyodnak, azt gondolhatják, hogy semmi közös nincs bennük, és semmit nem tudnak egymástól tanulni. Ennek a kapcsolatnak ugyanis időre van szüksége, meg kell érteniük a partnerük indíttatásait. Mintha egymás szöges ellentétjei lennének: a Kos hirtelen, mindig a dolgok közepébe ugrik, türelmetlen, azonnali eredményeket akar, míg a Szűz minden részletet alaposan meg akar ismerni, visszafogott, csendben dolgozik a hosszú távú tervei elérésén. A kapcsolat próbája az is, hogy az elején szinte csak egymás hibáit látják, a Kos azt gondolja, hogy a Szűz szőrszálhasogató, míg a Szűz szerint a Kos pimasz és durva. Ha idővel képesek arra- mert még nem ábrándultak ki egymásból teljesen, és a kémia összetartja őket-, hogy egymás erősségeire koncentráljanak, akkor nagy dolgokra jöhetnek rá. A Kos megtaníthatja a Szűz, hogyan legyen spontánabb, hogy ne vegyen mindent olyan halálosan komolyan, míg a Szűz türelemre, a részletek megfigyelésére, a kis dolgok, pillanatok, a kemény munka, az udvariasság megbecsülésére taníthatja szerelmét. A Mars (Kos) mindig sürgetőleg lép fel, nem akar időt vesztegetni, stratégiája az azonnali támadás, míg a Merkúr (Szűz) mindent elemezni, átbeszélni szeretne, mielőtt elszánja magát a cselekvésre. Miután olyan sok mindenben kiegészítik egymást, ha nagy a szerelem, akár egy életen át is tarthat.

Kos és Mérleg páros

Kos és Skorpió páros

Ha egymásba szeretnek, eltűnődhetnek azon (mondjuk a Kosra ez a tevékenység kevésbé jellemző), hogy élhettek egymás nélkül? Mindketten imádják a hatalmat, bármi felett is lehet ezt gyakorolni. Ha megtanulják megosztani a reflektorfényt, minden szuperül alakul. A Skorpió nagyon összeszedett, így, ha kinézi magának a Kost, nagy valószínűség szerint az nem fog tudni neki ellenállni. Biztosan lesznek közöttük tüzes viták, mert a kapcsolatuk a szenvedélyen alapszik, ráadásul ezen nem segít, hogy mindkettőjüknek hajlama van a féltékenységre. De nem lehet rajtuk segíteni, mert imádnak kockáztatni, és nekik az már egy jó ígéret, hogy egy pillanatra sem fognak unatkozni, ha belemennek mélyebben ebbe a szerelembe. Rengeteg közös kalandjuk lehet. Persze néha nem teljesen értik egymást, mert a Kos egy született extrovertált, míg a Skorpió magába fordulóbb, sokszor manipulatív. Néha ki kell hirdetni a fegyverszünetet, legalább hétvégékre, hogy legyen mindenkinek egy szusszanásnyi nyugta. A Mars (Kos) és a Plútó (Skorpió) találkoznak ebben a szerelemben, lássuk be, egyik sem a könnyű hadosztály, se nem békenagykövet. Vagy két katona, örök szövetségben, vagy halálos ellenségek, így nem jósolunk túl sok jót a szakítás után. Jobb, ha ebben az esetben mindenki arra fut, amerre lát. De a Skorpió majd inkább bosszút áll. A Kos spontaneitást taníthat a Skorpiónak, aki Excel-táblázatokban vezeti a kiadásaikat is, míg a Skorpió segíthet a Kosnak, hogy legalább egy dolgot befejezzenek minden évben abból, amibe belekezdtek. Mindketten győztesnek születtek, nem fogják feladni, ha valódi a szerelem, mert kapcsolatban is a legjobbat akarják. Ki akarna egy kapcsolatot, ami nem a legjobb? Érthetetlen!

Kos és Nyilas páros

Ez egy égben köttetett szerelem lehet. Olyan sok mindenben hasonlóak egymáshoz, energiák, érdeklődési körök, mind-mind összecsengenek. Mindketten úttörők a maguk területén, és örök felfedezők. Ez egy heves, izgalmas kapcsolat, és mindketten készen állnak a következő kalandra. De vigyázniuk kell, mert ez egy balesetveszélyes kapcsolat is lehet, hiszen a Kos mindig sürgeti a dolgokat, a Nyilas pedig hajlamos arra, hogy mindent átgondol, megvizsgál, csak azt nem, ami nagyon nyilvánvaló. Meghát annyi hasonlósággal, mint amivel ők ketten bírnak, nem egyszerű karban tartani egy kapcsolatot. Mindkettőjüknek túl sok energiája van, így nehéz őket lefárasztani, állandó kényszerük van, hogy valami újba kezdjenek, de ahhoz már nincs túl sok türelmük, hogy a meglévő dolgokról gondoskodjanak. Az a jó, ha nagyon jó barátok is, nemcsak remek szeretők. Tökéletesen megértik a másik optimista világszemléletét. Ritkán merülnek fel problémák, de tudniuk kell, hogy a Nyilas szabadságvágya még a Kosénál is nagyobb, így jobb, ha a Kos nem kezd el féltékenykedni. Azt is fontos tudni, hogy a Kos érzékenyebb, sértődékenyebb, mint a szórakoztató, flörtölgető Nyilas. Mindkettőjük jó tulajdonsága, hogy hamar megbocsájtanak, még hamarabb felejtenek. Nincs idejük felhúzni az orrukat, menni kell tovább, annyi mindent tartogat nekik az élet. A Mars (Kos) és a Jupiter (Nyilas) találkozik ebben a szerelemben, mindketten férfias energiákat képviselnek. A szenvedély és a filozófia, az erő és a szerencse. Ebből is kiderül, hogy sok jóra számíthatunk ebből a frigyből. Kölcsönös hajlamuk a kezdeményezésre, a szokatlan utakon való járkálás fel-alá, az állandó, csillapíthatatlan, már-már gyermeki lelkesedés, energia és motiváció jól összekovácsolja őket. nem is értik, mit csinál ez a sok enervált ember mindenfelé, hát nem akarnak ezek élni? Mindenki depressziós?

Kos és Bak páros

Kemény fejszébe vágták a szarvukat a kedves kollégák, amikor egymásba gabalyodtak! Mintha az ellenkező irányból érkeznének ebbe a kapcsolatba, a Kos cselekszik, anélkül, hogy túl sokat gondolkodna, a Bak pedig mindent jó előre megméricskél, mielőtt elhatározza magát, alaposan átgondolva, hogy vajon mi haszna származik neki ebből az egészből. A Kos túl gyorsan mozog, lép, a Bak utál bármit is kockáztatni. Sokkal könnyebb munkában közös célokat látni ebben a párban, mint érzelmi tendenciákat. A Bak visszafogottabb, igénytelenebb, míg a Kos hangos és életteli. Mindketten meglehetősen erőszakosak, szóval vagy egyetértenek, vagy nem értenek egyet, a kompromisszum kizárva. Hogyan is fordítsuk ezt le egy szerelmi kapcsolatra, ha már erről van szó? A Kos szenvedélyesen üldözőbe veszi a kiszemeltet, anélkül, hogy mélyebben elgondolkodna rajta, vajon megfelelő partner e a számára. A Bak azonban alaposan elgondolkodik azon, hogy az adott ember mennyire lesz hasznos az életében, mennyire segíti majd őt céljai elérésében. Ha valami csoda folytán együtt maradnának, olyan dolgokat tudnak tanítani egymásnak, amit sehol máshol nem tudnának megtanulni az életben, az biztos. A Mars (Kos) és a Szaturnusz (Bak) találkozik ebben a kapcsolatban, ezek a bolygók együtt tényleg nem a szerelmi lila ködöt idézik meg nekünk. A Szaturnusz a letörhetetlen kitartás, a Mars pedig a megállíthatatlan erő, ami befejezi a dolgokat. Jobb lenne nekik egy munkahelyen kollégákként, mint a közös ágyban.

Kos és Vízöntő páros

Nagyon kreatív kapcsolat, mindent lehet róla mondani, csak azt nem, hogy unalmas. A zodiákusban egymástól két jegynyire lévő asztrológiai jegyek mindig nagyon jól érzik magukat együtt, ráadásul barátságon alapul ez a szerelem. Kölcsönösen megértik egymás idealisztikus elképzeléseit és lelkes hozzáállását az élethez. Mindketten vágynak az új élményekre, izgalmakra, minél vadabb és furcsább, annál jobb, és mindketten imádnak felvágni ezekkel az élményekkel. Sok Kos- Vízöntő kapcsolat a kölcsönös csodálaton alapszik, a Kos imádja, hogy a Vízöntő ilyen unikális, és hogy ennyire jó ötletei vannak, míg a Vízöntő szereti a Kos energikusságát és kezdeményezőkészségét, mert neki ugyan sok ötlete van, de valahogy kevésbé sikerül neki a kivitelezés. Miután mindkét jegy sokra értékeli a függetlenséget, időnként a Kosnak becsípődik valami, és elkezdi a birtoklási játszmát, ami persze arra kényszeríti a Vízöntőt, hogy a második fogást már ne rendelje ki, kimegy a mellékhelyiségbe, és onnantól sosem látjuk többet. Mint ahogy az kiderül, egyedül a Vízöntő tudja azt a szintet hozni spontaneitás terén, amit a Kos, ez egy erős összetartó erő lehet. A Kos tüzes jegy, így a Vízöntő levegője segít, hogy a tűz még nagyobbra lobbanjon. Nagyon érdekes dolog az is, hogy a Vízöntő képes arra, hogy intellektuálisan stimulálja a Kost, amire a legtöbb jegy nem képes. Ez egy praktikusan és víziókban is sokat ígérő kapcsolat.

Kos és Halak páros

Nagyon jól támogathatja egymást a két szerelmes. A Kos egy nagyon erős jegy, aki szinte gondolkodás nélkül követi az ösztöneit, sosem bán meg semmit, függetlenül a következményektől. Az álmodozó Halak egy sokkal visszafogottabb teremtmény, aki inkább befelé fókuszál, ő a zodiákus költője. Lehet, hogy első pillantásra nem tűnnek ideális párnak, vagy úgy tűnhet, mintha nem illenének egymáshoz, de amikor szerelem van kettejük közt, nagyon is ki tudják elégíteni egymás igényeit. A Halak nagyon intuitív, szeretőként és emberként, a Kos pedig sosem szeret adós maradni, mindig viszonozza a felé áradó jóságot, így a Halak nem látja majd önzőnek. A Kos egy született vezető, az igazi kezdeményező, így amikor udvarolni kezd a Halaknak (ha a férfi a Halak, akkor a nő udvarol. Ne legyél már ezen úgy meglepve a 21. században!), a finom Halak gyenge áldozatnak tűnik, ami előhozza a Kosból a védelmező ösztönt. A legviccesebb ebben a történetben mégis az, hogy aki kettejüket igazából meg fogja védelmezni, az a kis, sérülékeny, intuitív Halak, aki afféle menedéket, megnyugvást kínál a hektikus életet élő Kosnak. A Halak sokkal mélyebben megérti a Kost, mint valaha bárki, így minden a lehető legjobban alakulhat. A Kos segíthet a Halaknak, hogy egy kicsit bátrabban kimerészkedjen a világba, és hogy vállaljon egy kis rizikót olyan dolgokban, amik tényleg kifizetődnek. Ha képesek hallgatni egymásra, akkor nagyon ügyesen ki tudják használni a lehetőségeiket. Tényleg rengeteget tanulhatnak egymástól, a Halak érzékenyítheti a Kost, a Kos megmutathatja a Halaknak, hogyan válnak valóra az álmok, és mennyivel jobb megvalósítani őket, mint csak gondolni rájuk. Ez egy igazi adok-kapok szerelem.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„Így emlékeztetem magam arra, hogy a karácsonyi időszak nem olyan szürke”

„Így emlékeztetem magam arra, hogy a karácsonyi időszak nem olyan szürke”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

PR

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)

PR

A tökéletes ajándékpáros: egy illat neki és neked (x)

A tökéletes ajándékpáros: egy illat neki és neked (x)

PR

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)