Ez vár rád májusban - Itt van a nagy havi horoszkóp

Mit tartogatnak neked a csillagok májusra? Itt van a havi horoszkóp!

Ez vár rád májusban - Itt van a nagy havi horoszkóp
Fotó: Amelie Hackauff

Bika (04. 21-05. 20.)

A HÓNAPOD Ördögi ügyességgel tapintasz rá mások gyenge pontjára, ezért tudsz a hónap elején mindenkit az ujjad köré csavarni. Lehet, hogy nem vagy valami szórakoztató, de ha üzletről, részvényekről vagy értékpapírokról van szó, nincs nálad jobb. A cégnél te kapod az úgynevezett „kemény diókat”, ezért szükséged van arra a védelemre, amelyet a házasságod nyújthat. Egy baráti vagy rokoni szívesség azonban kínos anyagi huzavonává fajulhat. Vedd sorra alaposan a tényeket, és ha úgy gondolod, hogy nemet kell mondanod, ne habozz megtenni! Egyik barátod, rokonod vagy támogatód ért a számítógépes üzlethez, épp ezért örülj, ha együtt lehettek, és próbáld megerősíteni a kapcsolati szálakat!

AZ ÉVED Meg kel újulnod – annyiszor hallottad már ezt a felszólítást, és ebben az időszakban ismét elhangozhat. Talán még az is előfordul, hogy éppen azt fogod végezni, amit korábban elutasítottál. Keményebben dolgozol, mint valaha, megtanulsz mindent, amit csak lehet az üzleti életről, hogy többé soha senki ne járathassa veled a bolondját. Számtalan terelőút vár rád, ám ha ki akarod használni, amit ez a változó világ ajánl, nem ülhetsz ölbe tett kézzel várva, hogy történjen valami. Lehet, hogy minden eddigit fel kell rúgnod, és elölről kell kezdened és időnként fel kell borítanod a rutint. Párodban vagy egyik barátodban felismered a nagy Őt-t, aki egy külföldi utazás során meg is kéri a kezed.

Fotó: Amelie Hackauff

Ikrek (05. 21-06. 21.)

A hónnap elején ne ítélj elhamarkodottan, ne szaglássz a fiúd múltja és anyagi helyzete után, hiszen vannak dolgok, amiket úgysem érthetsz meg. Mivel természetes érdeklődésed van a marketing, a hálózatok, blogok, podcastok iránt, egy pénzember mellett kínálnak neked állást. Munkaszerződést viszont csak akkor írj alá, ha egyetértesz a feltételekkel. Úgy érzed, bármilyen feladatot képes vagy elvégezni, viszont hajlamos vagy többet markolni, mint amennyit bírsz, így végül kénytelen leszel segítséget kérni. Nem tenne jót a hírnevednek, ha rajtakapnának a főnököddel vagy egyik kollégáddal, amint az íróasztalon hancúroztok. Az ilyen felelőtlen viselkedés igazán nem méltó hozzád.

Rák (június 22.-július 22.)

Abban a társadalmi és üzleti körben, amelyhez kezdesz hozzászokni, a pasik igenis elkényeztetnek. Ha a párod nem tudja megadni neked azt, amire szükséged lenne, ráadásul a közös cégeteket is mélyrepülésbe vitte, nem menekülsz el a kellemetlen dolgok elől, inkább kisütöd, hogyan másszatok ki a pénzügyi slamasztikából. Egy tartós viszonyért nagyon sok mindenbe bele kell menned és nagyon sok mindenről le kell mondanod. A saját bankszámládat viszont tartsd meg, de az arra befolyó bevételekről, illetve kiadásokról nem kell beszámolnod. Májusban barátokból, üzlettársakból szeretők lesznek, ráadásul úgy, hogy megmarad a barátság is.12-e táján nyomulj a főnöködnél vagy jómódú ismerősödnél – még segíthet a pályád során.

Oroszlán (július 23.-augusztus 23.)

Sok mindent tehetsz a kedveseddel és barátaiddal, mindössze egyetlen dolgot nem: bank- és hitelügyleteket bonyolítani velük. A legjobb kapcsolatokat is megronthatja a pénz. Ha nem a megfelelő időpontban keresztezed egy különc, de nagyon tehetséges agglegény útját, aki egyelőre nem akar megnősülni, akkor ideje, hogy felfrissítsd a régi kapcsolataidat, és bővítsd baráti körödet. Kapcsolatban élsz? Ha nem tudnád, a házassági anyakönyvi kivonat, amire úgy áhítoztál, együtt jár néhány kötelezettséggel is. Érdemes lenne alaposan átgondolnod, milyen pozíciót szeretnél elérni az üzleti és hivatali életben, és a szerint tervezni a programjaidat és a tárgyalásokat.

Szűz (augusztus 24.-szeptember 23.)

A hónap második felében arról álmodozol, hogy hogy egyszer majd, mint Hamupipőkéért, érted is eljön egy herceg fehér lovon. Mindkettőtöknek jól jönne a házasság, de ha a párod azt kéri tőled, hogy add fel a karrieredet és az álmaidat a kedvéért, ne csinálj bolondot magadból. Néhányan rosszindulatúan megjegyzik, hogy hogy a szakmai ranglétrán tett feljebbjutásodat kizárólag munkahelyi kapcsolatodnak köszönheted, de te méltósággal tűröd a pletykákat. Karriered új megvilágításba kerül, ami eddig zavaros volt, végre tisztázódni látszik. Különösen fontos számodra, hogy szakmailag megvalósítsd magad, hogy ne ragadj le egy rutinmunkában, és élvezd a dolgos hétköznapokat részlegvezetőként, vállalkozóként, coachként, kereskedőként vagy befektetőként.

Mérleg (szeptember 24.-október 23.)

Mindent elkövetsz, hogy a lehető legkitűnőbb képzésben részesülj, nem akarod, hogy kényszerűségből vállalj el bármit is. Az egyetemen híres vagy a hódításaidról, de ha a tanulás mellett dolgoznod is kell, véget kell vetned a trófeagyűjtésnek. Csak akkor jössz rá, ha a pasid vagy egyik barátod apróbb kölcsönöket kezd kéregetni tőled, hogy igazából nem téged szeret, hanem azt a csinos összeget, amelyet hamarosan örökölni fogsz. Szponzorodnak, külföldi megrendelődnek vagy szeretődnek viszont több pénze van, mint Dáriusznak, és valószínűleg több nője, mint egy szultánnak. De lelked mélyén nem is várod, hogy egyetlen éjszaka igazi és tartós kapcsolatot eredményezzen köztetek. Ha az ereidben nem káposztalé folyik, 12-e táján meglátod, nem is lesz olyan rossz üzlet a főnöködet elcsábítani. Vagy talán attól félsz, hogy soha többé nem akarsz kibújni az ágyából?

Skorpió (október 24.-november 22.)

Párban? Csak éppen nem az a véleményed a hónap első harmadában, hogy a társad tulajdona vagy. Neked is vannak jogaid, jogod van a boldogsághoz. Hogy szexisnek születtél, az csak a ráadás, a pasid akkor is feleségül vesz, ha olyan csúnya lennél, mint az ördögök öreganyja. De ébredj rá, hogy a vagyonod a legjobb ajzószer számára! Fogadd meg, hogy nagy ívben elkerülöd a gazdag, behízelgő modorú csirkefogókat! Üzlettársaddal sincs értelme mélyebb kapcsolatot kezdeni, nem tanácsos összekeverni az üzletet és a szexet. Ha ketyeg a biológiai órád és szülni szeretnél, gondolj azért arra, hogy a pasik híresek arról, hogy elhagyják a váratlanul teherbe esett nőt.

Nyilas (november 23.-december 21.)

Tudod, hogy mennyire kíván a főnököd vagy egyik barátod, de ne akarj könnyű prédául esni. Ha viszont a párod ingatag, csak rövid pórázra szabad engedned. Ha téged kap el a tavaszi láz, ne zuhanj bele az első jöttment karjaiba, de te se tarts két vasat a tűzben. Azt hitted, a párod együtt örül majd veled, amikor meg akarod valósítani az álmaidat, mielőtt késő lesz. Márpedig te családot akarsz, olyan családra vágysz, amilyet a képeskönyvekben látni. Először jön az álomlovag, aztán a lakás és a gyerekek. De ne feledkezz meg arról, hogy nemcsak a férfiak érezhetik börtönnek a házasságot. Néha te is. Barátnőid, kollégáid állandóan mások életében vájkálnak. Képzeld el, mennyit csámcsognának, ha kiderülne, hogy a főnököddel találkozgatsz!

Bak (12. 22-01. 20.)

Jó kapcsolatok, szenvedélyes szerelmek jöhetnek létre, de logikusan és ésszerűen végiggondolva a dolgokat, úgy véled, hogy a jelen pillanatban több előnye is lenne egy férjnek. Persze jogilag és anyagilag is be kell biztosítanod magad. Takarékosságod nehéz időkben valóban erénynek számít, de nem fajulhat odáig a dolog, hogy a pénz váljon a legfontosabbá az életedben. Ha szeretteid a munkájába beleőrült, fukar szörnyetegnek látnak, értelmetlennek tűnik, hogy megtagadsz magadtól és tőlük is mindent. A hónap közepén kezd jól menni a bolt, nem vagy már gondterhelt, örökké aggódó üzletasszony, és csak nagy ritkán bújsz a jégálarcod mögé. De ne azt bántsd, akit szeretsz, és ne küzdj azért sem, akit igazából el kellene hagynod!

Vízöntő (01. 21-02. 19.)

A párod nagyon boldog lenne, ha veled élhetne, és kizárólagos jogot formálhatna rád, már érdeklődik is a környéken egy szép kis ház után. Te viszont színes, mozgalmas életről ábrándozol. Végre akad valaki, aki képes követni gyors életritmusodat, de hagy pihenni is, ha épp ahhoz van kedved. Igyekszel mindent megadni újdonsült kedvesednek, de nem veszed észre, hogy olyan emberre pazaroltad a szeretetedet és a pénzedet, aki ezt nem érdemli meg. 20-a táján viszont az utadba kerül a nagy Ő, akinek hozzád hasonlóan magas az IQ-ja. Ha így lesz, ne félj elköteleződni! Sok munka vár rád, több lehetőség is adódik arra, hogy pénzt keress, de lehetnek olyan kiadások, amelyek miatt úgy érzed, hogy még többet kell vállalnod, nehogy kiürüljön a kassza.

Halak (02. 20-03. 20.)

Most jössz rá, hogy beszűkült a világ körülötted, valamit nagyon elrontottál a hivatásodban és szakmai kapcsolataidban. Az utóbbi időszakban kipróbáltad, hogy milyen veszteni, de ez építőleg hatott az egyéniségedre. A jegyedbe érkező Jupiter viszont most csodákat ígér: Ali Baba barlangját és ráadásnak a Szezámot. Ne habozz, most nyugodtan halászhatsz a zavarosban, néha még arany is akad a hálódba. Ha a hónap végén azt akarod, hogy jó kapcsolatod legyen, a párod közelében kell lenned, egy házban kell laknotok! Aztán ha ragaszkodsz hozzá, hogy saját lakás keress magadnak, azt ott helyben is jól el tudod intézni. Az életed és a kapcsolatod nem lehet mindig tökéletes, de az álmaidat akkor is meg kell valósítanod.

Kos (03. 21-04. 20.)

Ha a hónap elején behívnak felvételi beszélgetésre, a felkínált fizetés sokkal magasabb lehet, mint az az összeg, amelyben előző munkaadóddal megállapodtál. Természetesen keményen meg kell dolgoznod érte. A Jupiter a Halakban a hónap második felében lehetővé teszi, hogy felfedezd spirituális énedet, de felhívja figyelmedet az alkohol- és drogfogyasztás veszélyeire is. Ha e-mailben akarsz félrelépni, nem árt, ha jó az emlékezőtehetséged és a mobiltelefonodat sem hagyod szanaszét. Ha viszont a családod rád telepszik, és minden a nyakadba szakad – munka, család, háztartás -, tisztában vagy vele, hogy ha nem költözöl el hamarosan, tönkreteszed az életedet. Ehhez az első lépést egy új állás jelenti. Nem sokkal később, hogy megszerezted a munkát, már találsz is egy lakást, amelyet rögtön megveszel vagy kibérelsz.

Ez is érdekelhet

Ruzsa Norina bemutatja a kedvenc nyári szettjét

Ruzsa Norina bemutatja a kedvenc nyári szettjét

GLAMOUR Horoszkóp

A Bikákra hallgatnak, a Bakokat félreértik - Napi horoszkóp: Június 17.

A Bikákra hallgatnak, a Bakokat félreértik - Napi horoszkóp: Június 17.

G-Food

Vegán napokkal tartja magát egészségesen Szilágyi Szilvi és családja

Vegán napokkal tartja magát egészségesen Szilágyi Szilvi és családja