Mely csillagjegyek illenek össze egymással?

Új sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre.

Mely csillagjegyek illenek össze egymással?
Mely csillagjegyek illenek össze egymással?
Fotó: Gettyimages.com

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy tisztázzam milyen irtó bonyolult kiszámolni két ember szinasztriáját, azaz kapcsolati együttműködését. Ez nem csak annyi, hogy a napjegy (ismertebb nevén horoszkóp) alapján megállapítjuk, ki kivel járjon.

Attól, hogy valaki például Kos, nyugodtan összejöhet egy Halakkal, vagy ha Szűz, akkor nyugodtan beleszerethet egy Ikrekbe. Nincs olyan ellentétpár, ami ne működne napjegy alapján, de ha már muszáj lenne valamit kiemelnem, akkor a Holdak jegye az, ami hozhat necces élethelyzeteket.

Mivel mi is 25 órán át számoljuk, hogy ki kivel, hogyan fog viselkedni egy kapcsolatban, ezzel most nem is fárasztanálak titeket, arról viszont tudok írni, hogy a csillagjegyek hogyan viszonyulnak egymáshoz.

Először is rendezzük elem szerint a jegyeket:

Tűz: Kos, Oroszlán, Nyilas

Levegő: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Föld: Bika, Szűz, Bak

Víz: Rák, Skorpió, Halak

A tűz és a levegő elemek az aktívak, a férfias minőségek, ezek nagyon jól kollaborálnak egymással, hiszen a levegő a tüzet táplálja. A föld és a víz jegyek passzívak, ezek képviselik a nőies minőséget, és ők is nagyon jól tudnak együtt dolgozni, hiszen a víz a földet szintúgy táplálja.

Ám van egy másik felosztási mód is, miszerint vannak racionális és irracionális elemek. Racionális a föld és a levegő, tehát mindent értelemmel, az agyán keresztül szeretne megközelíteni, irracionális a tűz és a víz, akik mindent intuitívan, a szívükön át szeretnének befogadni. Még ők is jól megférnek egymás mellett, a gond ott kezdődik, mikor egy tüzet kell összevetni a földdel, vagy egy levegőt a vízzel, hiszen azokból csak láva lesz és pára.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy egy Halak beállítottságú ember legtöbbször az érzelmei alapján fog dönteni és nehezen tudja megérteni, hogy egy Vízöntő alkat miért tud olyan ridegen és szárazon, pusztán észérvekre hagyatkozva konklúziót levonni. Vagy egy Szűz típusú illető nagyon nem fogja megérteni, a Nyilas kicsapongásait és laza életfelfogását. De attól, hogy valakinek a napjegye Halak, simán lehet, hogy Vízöntő a pasija, mert nagyjából még ezer dolgot veszünk figyelembe.

Számít az, hogy milyenek a szexuál-fényszögek az illetők között, hogy viszonyulnak a Merkúrok egymáshoz, tehát milyen a kommunikációjuk, mit csinálnak a Holdak egymással azaz, hogy viselkednek otthon, de az is nagyon fontos szempont, hogy kinek a Szaturnusza mit érint meg a másik képletében. És akkor ezután jön, hogy melyik házba esnek a hangsúlyos bolygók, és mit mutat a felező pont képlet.

Nagyon fontos tehát tudatosítanunk, mennyire nem csak azon múlik két ember kapcsolata, hogy mi a „horoszkópja”.

Ez is érdekelhet

Silan: az igazán puha és illatos ruhák titka

Silan: az igazán puha és illatos ruhák titka

G-Szex

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban