Mi az életcélod a horoszkópod szerint?

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre.

Mi az életcélod a horoszkópod szerint?
Mi az életcélod a horoszkópod szerint?
Fotó: Gettyimages.com

Azt, hogy mi a horoszkópunk az asztrológiai képletünkben, a Nap állása mutatja meg. A Nap a tudatos ego fejlődésünk iránya, ezt a minőséget jöttünk begyakorolni. Az emberi lét tanulási folyamata nem lineáris, szóval nem mindenki ugyanazon a pályán halad. Lehet, hogy te először férfi életekkel kezdtél, míg más nőivel, valaki lehet a családról való gondoskodást sajátította el nagyon hamar, míg más mondjuk a teremtés varázslás képességét. Amikor eldöntjük, hogy inkarnálódni fogunk a Földre, akkor azokat a skilleket szeretnénk bővíteni, amik hiányoznak a repertoárunkból. Szóval nem lenne túl nagy kunszt valakinek Kos Nappal jönni, hogyha van mondjuk 40 harcos, hadvezér előző élete, viszont a Rákban vagy a Mérlegben kimondottan találna kihívást.

Ennek tükrében vizsgáljuk meg a mi Nap jegyünket (azaz horoszkópunkat) és gondolkozzunk el rajta, hogy ennek a jegynek vajon milyen erősségei lehetnek, amiket mi még nem sajátítottunk el. Inspirációnak mindegyikhez írok pár pozitív tulajdonságot, de nyugodtan engedjük szabadjára a képzeletünket.

Kos – kiállni magunkért és másokért, megtanulni érvényesíteni az akaratunkat, megvédeni az elesetteket vagy a hazánkat, családunkat a betolakodóktól, felvállalni a konfliktusokat.

Bika – megtanulni örülni annak, hogy lyuk van a popómon, és nem fázom, élvezni az életet, teremteni alkotni a fizikai síkon, művészetekkel foglalkozni, a szexualitást és a gyereknemzést magas szintre emelni, csoportokban megtanulni remekül funkcionálni.

Ikrek – tanulni, tanítani, kommunikálni, tudást átadni, kereskedni, lazulni, viccelődni.

Rák – a család szeretetét megtanulni átadni, megtanulni visszahúzódni néha a barlangba, az érzelmeinket megtanulni kikommunikálni, sütés főzés is idetartozik, de igazából ab ovo a táplálás, szóval a gondoskodás minden formája, mindenkiről (gyerek, idős rokon, betegek, kis állatok, növények stb.).

Oroszlán – megtanulni előtérbe helyezni magunkat, merni kreatívnak lenni, elvállalni az uralkodói feladatokat, ha az élet megkínál vele, gyereket nemzeni, vállalkozást beindítani, alkotni.

Szűz – precizitást, munka szeretetét, részletekben való jártasságot, gyógyítást, megtanulni elválasztani a búzát az ocsútól.

Mérleg – rendezni az emberi kapcsolatainkat, objektivitást tanulni, megtanulni megvizsgálni mindent egy másik nézőpontból is, párkapcsolatot kialakítani, szépséggel és művészetekkel foglalkozni, mediátorkodni.

Skorpió – megnézni milyen mély is lehet az emberi érzelmek tárháza, szexualitást, spiritualitást, pszichológiát tanulni, hatalmat gyakorolni, mögöttes mozgatórugókat megérteni, halállal, mint témával foglalkozni.

Nyilas – tanítani, az élet értelmével foglalkozni, kilőni a sztratoszférába, lelkesedni dolgokért és lelkesíteni, humorizálni, növekedni, vallással foglalkozni.

Bak – építkezni, legyen az ház, könyv, iskola, társadalom, bármi, csak építsünk fel valamit. Vezetővé válni, keményen dolgozni, hazafiságot tanulni, jobboldali értékekben meglátni a szépet, konzervativizmust előtérbe helyezni.

Vízöntő – lázadni, lázadni minden ellen, rájönni, hogy mindenki egyenlő, baloldali értékeket előtérbe helyezni, filozófiával foglalkozni, írni, olvasni, tanulni egy életen át, merni önmegvalósítani.

Halak – spiritualitással foglalkozni, segíteni másokon, megtanulni beolvadni a nagy egészbe, művészetekkel foglalkozni, érzelmeinket megtanulni kikommunikálni.

És akkor ennek van egy olyan érdekes vetülete, hogy a jegy mutatja meg a hogyant, a ház helyzet pedig a holt, így ha tudjuk melyik házban helyezkedik el a Napunk, akkor még többet megtudhatunk az életfeladatunkról, de erről majd egy másik cikkben.

Ez is érdekelhet

Ezek voltak minden idők legmerészebb szettjei a vörös szőnyegen

Ezek voltak minden idők legmerészebb szettjei a vörös szőnyegen

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját