Mi ez az őrület? Csak a Vénusz lehet a hibás!

2015.augusztus.13.

A közvetlenség minden fajtája előtérbe kerülhet az elkövetkező pár hétben.

Botticelli: Vénusz születése
Botticelli: Vénusz születése
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Már sokat hallhattál arról az időszakról, melyben a Merkúr visszafelé halad. De nem ő az egyetlen bolygó a naprendszerünkben, amelyik egy kis aljassággal, különcséggel rendelkezik.

Ismerd meg Vénuszt, az érzéki istennő-bolygót, aki uralja a szerelmet, a nemi életet, a házasságot, a szépséget és a gyermekáldást. Ugyan kevésbé ismert és nem olyan gyakran fordul elő, de a Vénusz hanyatló időszakát, amely egészen szeptember 6-ig tart, nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Új kapcsolatba lépni, házasodni vagy új partneri viszonyba kezdeni nagyon rossz ötlet ilyenkor. Nagyobb vásárlásokat vagy pénzügyi döntéseket szintén későbbre időzíts, mikor a Vénusz újra önmaga lesz. Még rosszabb, hogy mivel ő érdekelt a szépségben és az esztétikában, nem javasolt semmilyen drasztikus változást elvégezni külsőnkön ebben az időszakban. Szeptemberben előtérbe kerülnek az új őszi kollekciók és szépségápolási termékek, ráadásul az iskolakezdés is ekkor van. Vénusz nem is választhatott volna rosszabb időpontot arra, hogy kiforduljon önmagából.

Szóval mit várhatunk ettől a végzetes és homályos időszaktól? Egyesek szert tesznek egy rakás exre, mások életében elmúlt szerelmek és régi barátok tűnnek fel újra. Ezek lehetnek örömmel teliek vagy idegesítőek is és befolyásolhatják jelenlegi kapcsolatod.

Az erőltetett kapcsolatoknak, amelyeknek amúgy is véget kell érniük itt befejeződnek, miután mindkettőtöknél elérkezik az a pont, ahol már teljesen tisztán látjátok egymást. Leginkább az impulzus vezérli ebben a hónapban a szakításokat.

A szingliknek nagyon óvatosnak kell lenniük, de a randira vagy szexre kínálkozó lehetőségeket megragadhatják. A függetlenség nagyon fontos számukra, úgyhogy ilyenkor ki tudják élni kalandvágyó énjüket. Ekkor nincs szükségük maguk mellé valakire, aki kiegészíti őket, szóval ne várj mély érzéseket.

De visszatérve a volt szeretőkhöz és barátokhoz: valaki a múltadból újra előkerülhet ebben az időszakban, mert lezáratlan ügyetek van. Ezek közül a 'véletlenek' közül sok karizmatikusnak, eleve elrendeltnek tűnhet és végső soron azok is, hiszen nem haladhat senki tovább anélkül, hogy ne zárna le bizonyos múltban történt dolgokat.

Ne félj attól, hogy a szexuális életed sivár lesz. Közel kerülni egy szeretőhöz (vagy potenciális szeretőhöz) bajos lehet, de Vénusz hajlamos felkelteni a szexuális kíváncsiságot. Minél liberálisabb a gondolkodásod, annál jobb - itt az ideje, hogy kiszélesítsd a látóköröd. Csak ne várj semmi olyat, ami pár hónapnál tovább tart.

Ugyan, ez az időszak telhet mókásan is, a legtöbben azonban nincsenek teljesen összhangban igazi, valós énjükkel. Kiérve a Vénusz visszafelé haladásából, úgy érezhetjük magunkat, mint egy átmulatott éjszaka után, amikor egy idegen mellett ébredtünk. Azok, akiket vonzónak találunk, még inkább annak tűnhetnek, míg akik őszintén szeretnek, azok furcsának és ellenszenvesnek. Ősszel számíts arra, hogy szívügyekben változás lesz, de most használd ki szabadságodat, kíváncsiságodat, legyen jó nagy adag önbizalmad, és próbálj új élményeket gyűjteni.

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói