Mit ígér 2021? Egy ilyen káoszos 2020 után az új év a sebek gyógyításáról fog szólni

2020.december.27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha ezt most olvasod, akkor gratulálunk, túlélted ezt az évet. 2020-nak most már vége van. Azonban nagyon buta dolog lenne azt hinni, hogy amint átlapozunk a naptárban 2021-re, máris varázsütésre minden problémánk megoldódik, eltűnik a Covid-19, megszűnik a rasszizmus és a kirekesztés, a gazdasági válság pedig egyik pillanatról a másikra helyrejön. Az igazán nagy munka még csak most következik, 2021 a kemény munkáról fog szólni, írja az Allure asztrológusa. Ha valamit 2020 megtanított számunkra, akkor az az, hogy vigyázzunk magunkra és a közösségünkre. 2021-ben pedig ezt a leckét a gyakorlatba ültetjük, és bizony bőven van mit helyrehozni, ugyanakkor bőven van is miért reménykedni. Egy ritka Uránusz-Szaturnusz fényszög összehozza az ellentétes elveket valló embereket és képesek lesznek együttműködni, beszélgetni. A szerencsehozó Jupiter pedig az év nagyrészét a Vízöntőben tölti, ami több lehetőséget ad a változásra. Ami pedig a holdfogyatkozásokat és a retrográd Merkúr mozgásokat illeti, belőlük sem lesz hiány, így a szerelmi életünk egy percre sem válik unalmassá.

Mit ígér 2021? Egy ilyen káoszos 2020 után az új év a sebek gyógyításáról fog szólni
Fotó: Sylwia Kiertowicz

Rendkívüli bolygóállásnak lehetünk december 21-én szemtanúi, a Jupiter és a Szaturnusz találkozása a jövőnket is nagyban befolyásolhatja

Rendkívüli bolygóállásnak lehetünk december 21-én szemtanúi, a Jupiter és a Szaturnusz találkozása a jövőnket is nagyban befolyásolhatja

Az év legfontosabb asztrológiai eseménye a megbízható Bikában lévő innovatív Uránusszal való ütközése a kirívó Vízöntőben lévő szigorú Szaturnusznak. Bár érezzük ezeknek a mozgásoknak a hatását egész évben, a két bolygó február 17-én, június 14-én és december 24-én áll majd négyszögbe. Érdekesség, hogy ezek az együttállások 22 és fél évente történnek csak meg és a hatalomban lévő konzervatív és a szabadabb elvű, modernebb gondolkodás közötti harcot jelképezik. Bár számtalan kisebb hatása van ennek az áthaladásnak, de ha a nagy átfogó képet nézzük, akkor látványos politikai változásokat hozhat főleg egy olyan káoszos év után, mint amilyen 2020 volt. Csak abban tudunk reménykedni, hogy azok, akik hatalmon vannak, végre képesek lesznek félretenni az önzőségeiket és olyan döntéseket hozni, amelyek az emberek javára szolgálnak.

Az alvilág uralkodó bolygója, a Plútó április 27-től október 6-ig hátrahalad a szorgalmas Bakban. A retrográd Plútó arra készteti a társadalmat, hogy kritikus szemmel nézzen a jelenre, és minden olyan dolgot hagyjon hátra, ami nem előremutató. Mivel ez a ciklus a Bakban történik meg, ami a vagyont szabályozza, ez az időszak a vagyon átrendezését eredményezheti, illetve olyan pénzügyi lépéseket tehet lehetővé, amik a Covid-19 által okozott gazdasági válságot enyhíthetik.

Ez mind kemény munkával lesz elérhető és jó kommunikációra van hozzá szükség. Három retrográd Merkúrt kell szem előtt tartani, amelyek hatással lesznek arra, hogyan viszonyulunk egymáshoz. Az első a Vízöntőben történik meg január 30. és február 20. között. A kommunikációs bolygó ismét hátrafelé halad az Ikrekben május 29. és június 22. között. A harmadik és utolsó retrográd Merkúr a Mérlegben lesz szeptember 27. és október 18. között. Amellett, hogy a szokásos dolgokra figyeljünk ilyenkor (elmaradhatnak utazások, sok elírást eredményez és nem tanácsos ilyenkor fontos dokumentumokat aláírni), ez a periódus az exek felbukkanását eredményezheti. Az elszigeteltség sokunknak nehézséget okozott, egyedül éreztük magunkat és csak úgy tombol bennünk a vágy, és ilyenkor könnyebben megnyitjuk a szívünket régi szerelmeknek. Ha nincs még, akkor ebben az évben érdemes járnod pszichológushoz. Ha van egy külső szem, aki meghallgathat, akkor hasznos tanácsot adhat arra az esetre, hogy mit tegyél, ha ismét felbukkan egy régi szerelem az életedben.

A következő hold- és napfogyatkozásokat érdemes megjegyezni: fontos holdfogyatkozás május 26-án a Nyilasban, amit egy kiemelkedő napfogyatkozás követ június 10-én az Ikrekben. Ezután egy újabb izgalmas holdfogyatkozás jön november 19-én a Bikában és az év utolsó napfogyatkozása, amire figyelnünk kell december 4-én következik be a Nyilasban. Mindegyik esemény nagy változásokat, váratlan híreket, hirtelen befejezéseket eredményezhet, úgyhogy az a legjobb ha ezeken a napokon meghúzod magad és kerülöd a drámát.

A szerencsés Jupiter az év nagyrészét a lázadó Vízöntőben tölti jóakaratot áraszt és változást ígér azok számára, akik harcolnak ezért. A sokat látott bolygó egy kis időre kilép a Vízöntőből és belép a bölcs Halakba május 13-tól július 28-ig, mielőtt ott stagnálna egy évig december 28-tól kezdődően. A Halakban tett rövid látogatás az év közepén segít felmérni, hogy az életed mely részére kell több figyelmet fordítanod, úgyhogy ebben a periódusban adj magadnak időt meditációra, hogy minél tisztább fejjel tudj gondolkodni.

Végül 2021 a végéhez közeledik, amikor a szerelem, a szépség és a bőség istennője, a Vénusz hátráló mozgásba lendül a szorgos Bakban december 19-én. Jegyezd meg, amikor egy bolygó hátrafele halad, az lehetőséget ad számunkra, hogy átértékeljük és újracsináljuk, ha kell, mindazt, amit az a bolygó ural. Egyeseknek ez időt ad és segít megvizsgálni a szerelmi életünket, míg másoknak rég várt anyagi változást hozhat el. Az asztrológia nem tudja garantálni, hogy minden, ami elromlott 2020-ban, azt 2021 helyrehozza, de azt viszont állíthatja, hogy a gyógyulás fog előtérbe kerülni minden fronton. Ennél többre egyelőre nem is vágyhatunk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője