Holdciklusok: így igazítsd hozzá az öngondoskodási rutinodat

Ősszel, a borongósabb napok beköszöntével különösen ránk fér az öngondoskodás, de az év egészében sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a testünknek, a lelkünknek és az elménknek is lehetőséget biztosítsunk a feltöltődésre. Mindannyian megérdemeljük, hogy legalább egy rövid időre kiszakadjunk a mindennapi stresszes szituációkból, és megtaláljuk a belső nyugalmunkat. Ebben pedig a holdciklusok is a segítségünkre vannak, ugyanis az öngondoskodás szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mely területekre szentelsz nagyobb figyelmet.

Holdciklusok
Holdciklusok
Fotó: Gettyimages.com

Újhold

A holdciklus az Újholddal kezdődik. Ez az időszak a legideálisabb arra, hogy új dolgokba kezdj bele és felfrissítsd az energiáidat. Nagyon fontos, hogy hangsúlyt helyezz a reflexióra, és meghatározd azokat a szándékokat és célokat, amelyeket a holdciklus során el akarsz érni. Tudd, hogy mik azok a dolgok, amikkel gazdagítani szeretnéd az életedet, hallgass a belső hangodra, és a gondolataidat jegyezd fel egy naplóba, hogy az idő előrehaladtával se feledkezz meg a kitűzött, de még meg nem valósított céljaidról.

Növekvő holdsarló

Miután felismerted a vágyaidat és a céljaidat, itt az ideje, hogy megragadd az alkalmat, és elkezdj cselekedni. Végezd el az öngondoskodási rutinodat ebben a hónapban úgy, hogy felírod egy papírra azokat a pozitívumokat, amik benned rejlenek. Ezután ragaszd a papírt a tükörre, és mondd el naponta kétszer hangosan a leírtakat, hogy megerősítsd a büszkeségedet. Ne félj attól, hogy milyen csodálatos vagy, és erősítsd meg magad abban, hogy képes vagy megvalósítani az álmaidat.

Első negyed

Az első negyed ciklusában ténylegesen kezdj bele a munkába még akkor is, ha akadályok állják az utadat. Utóbbiak elhárítása érdekében jógázz, meditálj vagy táncolj, hogy feloldd a benned felgyülemlett feszültséget. Lehet, hogy csalódások is fognak érni, de ezeket tapasztalatszerzésként, és ne kudarcokként éld meg.

Növekvő Hold

Ebben a ciklusban lehet, hogy a céljaid megvalósításától már csak néhány lépés választ el, de a testednek kell még némi segítség ahhoz, hogy energikusabban és felszabadultabban élvezhesd a sikereidet. Egy masszázs, egy akupunktúrás kezelés, de akár egy finom vacsora vagy a barátaiddal eltöltött este is segíthet abban, hogy fizikailag is kiegyensúlyozottabban érezd magad.

Telihold

Telihold idején, a holdciklus csúcspontján pihenj ki minden munkát, amit eddig elvégeztél. Töltsd fel az energiaraktáraidat, és pihend ki magad. Készíts holdvizet úgy, hogy egy vödör vagy egy üveg vizet a telihold fénye alá helyezel, majd öntsd bele a fürdővizedbe egy csésze Himalája vagy Epsom sóval, majd szórd meg a víz felszínét szárított virágszirmokkal.

Még jobb, ha fehér gyertyákat is gyújtasz a kád körül, és bekapcsolod a kedvenc dalaidat, majd így relaxálsz 20-30 percig. Ha szimpatikusak számodra a kristályrituálék, a fürdés alatt bátran helyezz egy rózsakvarcot a szívcsakrádra és egy ametisztkristályt a koronacsakrádra. Ez a rituálé még inkább segít abba, hogy energikusabb legyél.

Természetesen a rituálé akkor is működik, ha a szirmokat és a sót egy tálban kevered össze, majd zuhanyzás közbe a válladra öntöd, a kristályokat pedig az ágyban feküdve helyezed magadra, és csak hagyod, hogy az elméd teljes mértékig kizárjon mindenféle külső zajt.

Fogyóhold

Itt az ideje, hogy megtisztítsd a körülötted lévő energiákat. Támogass egy jótékonysági szervezetet adományokkal vagy önkéntes munkával. Törölj le minden olyan dokumentumot a számítógépedről, amire nincs szükséged. Járj el hasonlóan a mobiltelefonod esetében is, és azoktól a képektől is szabadulj meg, amiket már feleslegesnek érzel.

Ne félj elengedni a múltat, hiszen minél kevésbé ragaszkodsz hozzá, annál felszabadultabban fogod érezni magad. A tűzbiztonságra ügyelve pedig égess el néhány friss levendulát, és tárd ki az ablakokat, hogy az otthonodból is távozzanak mindazok az energiák, amelyekre már nincs szükséged.

Utolsó negyed

Adj hálát magadnak mindazért, amit az elmúlt hetekben elértél. Lepd meg magad egy programmal vagy egy apró ajándékkal, menj el fodrászhoz vagy manikűröshöz, egyszóval tégy bármit, amit úgy érzel, hogy megérdemelsz. Ez nem azt jelenti, hogy nagy kiadásokba kellene kezdened, csupán helyezd a hangsúlyt olyan dolgokra, amik pozitív érzést váltanak ki belőled.

Fogyó félhold

A holdciklus utolsó szakaszában fontos, hogy összhangban légy a gondolataiddal. Tegyél egyedül egy sétát a szabadban, vagy ha menj egy kiadósabb túrára, ahol a természet közelsége lehetőséget ad arra, hogy kikapcsolódj és maximálisan megtaláld önmagad.

Ez is érdekelhet

Tom Ford lemondta februári bemutatóját a New York-i divathéten

Tom Ford lemondta februári bemutatóját a New York-i divathéten

G-Életstílus

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: pontosan tudod, mit akarsz elérni - január 26.

Napi horoszkóp: pontosan tudod, mit akarsz elérni - január 26.