Telihold jön, és a Bak-Hold komoly feszültségeket hoz

2020.július.4.

Az egész életünk arról szól, hogy próbáljuk megtalálni az egyensúlyt munka és család, család és barátok, kötelezettségek és szórakozás és egy sor más viszonylatban. A július első hétvégéjén beköszöntő Bak telihold egy hosszú periódust zár, és még egyszer szembesít bennünket azzal, hogy az elmúlt időszak egyensúlykereső időszakában ránk mért feladatokat elvégeztük-e.

Telihold jön, és a Bak-Hold komoly feszültségeket hoz
Fotó: Photo by Benjamin Voros on Unsplash

A telihold egyúttal holdfogyatkozást is hoz. A Rák-Bak tengelyhez köthető részleges holdfogyatkozás egyébként Magyarországról nem érzékelhető, de a július 5-én hajnalban bekövetkező esemény, ami 2 és fél órán keresztül lesz megfigyelhető, befolyásolni fogja a következő hónap eseményeit.

Összességében elmondható, hogy a holdfogyatkozást régen is valamiféle fenyegetettségnek fogták fel, ami a fényt, a Napot támadja. A Nap szimbolizálja a hatalmat és a vezetést, így aztán a holdfogyatkozás mindig a vezetők vezetői képességének megkérdőjelezését (akár önmaguk, akár az alattvalók, munkatársak, szavazók stb. által) hozhatja magával. A mostani szituációban ráadásul a Kosban járó Mars impulzív, harcias hatása is élezi ezeket a kérdéseket, élezi az amúgy is meglevő feszültséget, így ebben az időszakban számíthatunk nagyobb konfliktusokra, és akár arra is, hogy komolyabb megingások, változások következnek be a Nap-Hold (uralkodó/vezető-nép/beosztott) kapcsolatokban.

A Bak, Rák, Mérleg és Kos jegyűek intenzívebben élhetik meg most ezeket a konfliktusokat de minden jegy szülöttjei megérzi az időszak kihívásait. Kétségek merülhetnek fel a saját képességeinket illetően, belső konliktust okozhat számunkra a belső igényeink és a kötelességeink szembenállása, az elvárások és az egyéni akarat összeütközése. A túlterheltség átélése, a kiégettség-érzése ilyenkor juthat a csúcsra, ami érzelmi megingásokat, kiborulásokat okozhat. Nehéz és intenzív, a hibákat, zavarokat nem csupán feltáró, hanem talán némileg fel is nagyító periódusban vagyunk, amit ráadásul heves Mars szinte túl is feszít.

Mint minden szakasz, ez is csillapodni fog. Amit most leginkább megtehetsz, hogy amikor a holdfogyatkozással érkező telihold beköszönt, és a legerősebben érezteti a hatását (vasárnap), megpróbálod a sürgető kényszereket, határidőket, zavarokat lerázni magadról. A feszültség feszültséget gerjeszt, ezért érdemes időnként elengedni a dolgokat, hogy visszakapjuk a tisztánlátásunkat. Próbálj nyerni magadnak olyan időt, amikor a téged nyomasztó terheket, problémákat el tudod engedni. Igaz, nem spórolhatod, és nagyon is itt az ideje, hogy indulatmentesen végiggondold, hogy mi vezetett oda, hogy nem érzed egyensúlyba magad. Készíts számvetést arról, hogy mi gátol és mi motivál, mennyi felelősséget vállalok, felelősséget vállalok-e magamért, elbírom-e ezt a felelősséget, ami rám nehezedik. Ha valaki úgy érzi, hogy meg van akadva az életében, akkor itt az ideje, hogy feltegye magának a kérdést, hogy mit rontott el, hol akadt el. Itt az ideje, hogy másik hibáztatása helyett felismerjük, hogy a saját életért mi vagyunk felelősek és a megoldás is a mi dolgunk felelősségünk.

A Bak-Rák tengelyt érintő kérdések feszültséggel terhelt időszakot hoznak el, ez mindenkit valamilyen módon megvisel, de fontos figyelmeztetése ennek a holdfogyatkozásnak, hogy a feszültségeknek nem feltétlenül kell kitöréseket hozniuk, hanem lehet ez olyan időszak is, amikor a megfelelő kérdések végiggondolásával közelebb kerülhetünk az ideális egyensúlyállapothoz.

Ez is érdekelhet

Így reagált Jennifer Lopez arra, hogy Ben Affleck látványosan unta a Grammy-gálát

Így reagált Jennifer Lopez arra, hogy Ben Affleck látványosan unta a Grammy-gálát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói