Telihold Tedd! & Ne Tedd! - mire alkalmas, és mire nem ez az időszak?

2019.június.17.

Minden 28-30. napon az univerzum meginvitál bennünket egy kis szünetre és életünk eddigi tevékenységeinek az áttekintésére. Az asztrológiában a Hold ciklusa az újholddal kezdődik és a teliholddal zárul. Az univerzum arra kér minket, hogy telihold ideje alatt álljunk meg vagy legalább lassítsunk le és nézzük át azt az utat, amelyen haladunk.

Telihold Tedd! & Ne Tedd! - mire alkalmas, és mire nem ez az időszak?
Fotó: Shutterstock

A telihold lezárásként értelmezhető, ezért nem új dolgokra kell koncentrálnunk, hanem az eddig elértekre. Miket csináltunk? Merre voltunk? Hogyan töltöttük az elmúlt időszakot?

6 dolog, ami tanácsos telihold idején tenned:

1. Tisztítsd meg a mentális és fizikai környezetedet

Telihold alatt rengeteg energia halmozódik fel, ami tökéletes lehetőség a fizikai és a mentális tér megtisztítására. Ezalatt el kell engednünk minden olyan energiát, amire már nincs szükségünk.

2. Tanulj meg meditálni

A telihold a befejezésről és nem a kezdetről szól, tökéletes időt biztosít a meditálásra, és az eddig végrehajtott tevékenységek átgondolására. Ülj le a gondolataiddal, és ezt próbáld meg a hétköznapjaidba is beiktatni. Ha már alapból is gyakran meditálsz, akkor észre veheted, hogy ebben az időszakban sokkal mélyebb meditációs szintet vagy képes elérni.

3. Táncolj az energia felszabadításáért

Az energia felhalmozódik, és ezt valahogy le kell vezetni. Miért ne táncolással? Öltözz ki, vagy akár lazulj és táncolj a pizsidben. A lényeg, hogy vezesd le a benned felgyülemlett energiát.

4. Szabadulj meg az érzelmi terhektől

Az önreflexiós folyamat során találkozhatsz olyan viselkedésekkel és kapcsolatokkal, amelyek nem visznek közelebb, ahhoz az élethez, amit elképzeltél magadnak, lehet, hogy még távolabb is visznek tőle. Használd a teliholdat, mint egy emlékeztetőt, hogy képes legyél elengedni a felesleges és káros dolgokat az életedből.

4 csillagjegy, aki nem bírja a változást

4 csillagjegy, aki nem bírja a változást

5. Ellenőrizd a teendőid listáját

Készítettél egy listát az újhold ideje alatt? Akkor itt a tökéletes pillanat az átfutására. Vajon közelebb értél a kitűzött célodhoz? Ha igen akkor folytasd ezen az úton, ha pedig nem, akkor kérdezd meg magadtól, hogy miért nem, mit kellene máshogy csinálnod. Emellett észre veheted, hogy az eddig kitűzött célok, már nem illenek hozzád. Engedd el őket, ne ragaszkodj egy olyan úthoz, ami nem a tiéd.

6. Kapcsolj ki egy kicsit

A telihold ünneplésének a tökéletes módja, ha csak egy helybe leülünk és pihenünk. Tisztítsd meg az elmédet, a testedet és a környezeted. Emlékezz arra, hogy ott vagy, ahol lenned kell, szóval csak élvezd és létezz abban a pillanatban.

3 dolog, amit kerülj telihold alatt:

1. Ne siettesd valami újnak az elkezdését

Telihold alatt rengeteg energiád van, és ilyenkor vonzónak tűnhet valami újnak az elkezdése. Ne kényszerítsd bele magadat új dolgokba, és ne hozz nagy döntéseket. Adj magadnak időt, és alaposan gondold át a céljaidat.

2. Ne reagáld túl az apró dolgokat

Ebben az időszakban előfordulhat, hogy az érzelmeid a csúcson vannak, de nem vagy egyedül ezzel, és ezért a felfokozott érzelmi állapot váratlan kitörésekben nyilvánulhat meg. Ez éppen annyira lehet pozitív, mint negatív. Próbáld meg elkerülni a konfliktusokat, és helyette maradj nyugodt, szép lassan gondolj át mindent.

3. Ne hozz elhamarodott döntéseket

Ahogy azt már említettük, a telihold igen energikus időszak, de akkor sem szabad hirtelen döntést hozni. Lehet, hogy a meghozott döntésünk pár hét múlva már nem fog olyan jó ötletnek tűnni. Ne siettess semmit! Legyél türelmes, később megköszönöd magadnak!

Ez is érdekelhet

Menő a férfi manikűr? Harry Styles szerint biztosan

Menő a férfi manikűr? Harry Styles szerint biztosan

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

Szépséghírek

Menő a férfi manikűr? Harry Styles szerint biztosan

Menő a férfi manikűr? Harry Styles szerint biztosan