10 szabály, amit be kell tartanod, ha babalátogatóba mész

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Kisbabát látogatni jó. A kisbabák cukik, az anyukájuk pedig örül a társaságnak. Ahhoz azonban, hogy minden rendben menjen, néhány alapszabályt be kell tartanod – ezek a tippek különösen jól jönnek, ha te még gyerektelen vagy.

10 szabály, amit be kell tartanod, ha babalátogatóba mész
Fotó: Gettyimages.com

1. Ha azt beszéltétek meg, hogy 3-kor érkezel látogatóba, akkor 3-kor érkezz. Ne 2:58-kor és ne 3:05-kor. Tényleg. Ha azt hiszed, néhány perc eltérés nem a világ, akkor fogalmad sincs egy baba napirendjéről.

2. Eszedbe ne jusson megnyomni a kapucsengőt, mielőtt nem értesítetted érkezésedről az anyukát telefonon!

3. A virág és a plüssjáték igazán szép és klasszikus ajándékok. Ha azonban valóban jóban akarsz lenni a szóban forgó újszülött anyukájával, akkor jobb, ha tudod, hogy néhány darab kakaós csigával és egy csomag pelenkával kell beállítanod. Ha nincs sok pénzed, a popsi törlő is jó. Vagy egy darab kakaós csiga…

4. Ha az anyuka minden SMS, e-mail és messenger üzenethez csatol egy képet a kisbabáról, akkor mindegyik alkalommal, mindegyik képről, külön-külön dicsérően kell nyilatkoznod.

5. Tíz-tizenöt percen belül. Ha ez valami miatt lehetetlen, minél hamarabb exkuzáld magad. És nagyon ajánljuk, hogy jó okod legyen a késlekedésre!

6. A nem szívből jövő, üresen csengő, őszintétlen dicséreteken minden anyuka átlát. Semmi szükség minden alkalommal azt mondani: "jaj, de gyönyörű baba". Sokkal jobb, ha minden kreativitásodat latba veted, és a "szép" legkülönbözőbb, végsőkig fokozott verzióit használod. És minden alkalommal tedd hozzá, hogy ezt mindenfajta elfogultság nélkül mondod. Szinonima szótárt is használhatsz!

7. Attól, hogy friss anyuka barátnőd eddig nyelvészprofesszor volt vagy antik klasszikusokat fordított, még nem kell forgatnod a szemed, ha hirtelen elkezd többes számban beszélni a babáról, úgymint: "ma megint sokat ettünk", vagy "tegnap nagyon nyűgösek voltunk". Ez egy vírus, amit a legtöbb anyuka elkap, de szerencsére gyermektelenekre nem terjed, és hamar gyógyul.

8. Megérkezésedet követően három perced van, hogy föltedd az alábbi kérdést: vigyázhatok a babára, amíg te lezuhanyozol/eszel/pihensz fél órát?

9. Ne akard azzal megkönnyíteni az anyuka életét, hogy ragaszkodsz hozzá, bevásárolsz vagy elmész a gyógyszertárba helyette. Ezek a dolgok csak a gyermektelenek számára unalmas és idegölő tevékenységek. A friss anyák alig várják, hogy kiszabaduljanak otthonról néha, és órákat állhassanak sorban a közértben vagy unalmas csevejt folytathassanak a gyógyszertárossal. Inkább vigyázz a babára, amíg ő elmegy.

10. SOHA nem mondd ki azt a mondatot, hogy "ahhoz képest, hogy most szültél, fantasztikusan nézel ki". Igazából a kismama kinézetéről kizárólag akkor nyilatkozz, ha ő maga hozza szóba, és csak azt hajtogasd, hogy "egyszerűen remekül nézel ki".

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyáry Luca, Szöllősi Nóra, Pakosz Anna kiállnak a menstruációs szegénység ellen

Nyáry Luca, Szöllősi Nóra, Pakosz Anna kiállnak a menstruációs szegénység ellen

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője