Ismerd meg Koviramit, a szupermamit!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A májusi GLAMOUR Mami mellékletünk címlapsztárja, Nagy-Kovács Ramóna azon kevesek közé tartozik, akiknek előbb volt mondanivalójuk, és csak utána Youtube-csatornájuk. A tizennyolc évig versenyszerűen aerobicozó, majd testnevelő és gyógytestnevelő diplomáját személyi edzőként kamatoztató Rami néhány éven belül vált férjével együtt közösségimédia-sztárrá. Youtube-csatornájának ma már 227 ezer feliratkozója van, az Instagramon pedig 270 ezren követik. Ősszel indult útjára az ő nevével fémjelzett és teammunkában megvalósuló Kovirami Program, amely egy hosszú távon fenntartható egészséges életmódprogram. Rami jelenleg második babájával várandós, ennek apropóján pedig rövid időn belül a Kovirami Program keretében elindul a kifejezetten várandósoknak és kisgyermekes anyáknak tervezett, átfogó programja is. Ennek apropóján beszélgettünk vele.

Fotó: Zsólyomi Norbert
Fotó: Zsólyomi Norbert

Számomra nagyon üdítő kivétel vagy az influenszerek között természetes külsőd miatt, és azért is, mert te nem a hírnevedre építettél fel egyfajta erőltetett mondanivalót, hanem éppen azért lettél híres, mert volt mit mondanod. Mennyi tudatosság van a mostani imidzsed mögött?

Ami a külsőmet illeti, sosem tudtam igazán sminkelni, és bár az első videóimhoz még megpróbáltam kifesteni magam, hamar rájöttem, hogy az nem én vagyok, ráadásul a sportoláshoz normális esetben amúgy sem sminkel az ember, ezért hiteltelennek is éreztem. Én eleve sosem akartam influenszer lenni, a célom mindössze annyi volt, hogy a lehető legtöbb embert megszólítsam azzal, amiről úgy éreztem, számukra is fontos, nekik is hozzáad az életükhöz. Sokáig nem is szerettem, ha influenszernek neveznek, mára már azonban rájöttem, hogy nem a szóval van baj – ami egyébként külföldön abszolút nem pejoratív értelmű -, hanem azokkal, akik a címke alatt semmi valódi tartalmat nem adnak a követőiknek.

Hogyan indult a karriered a közösségi médiában?

A férjemmel, Danival együtt indítottuk a YouTube csatornáinkat, először azzal a céllal, hogy személyi edzőként újabb klienseket szerezzünk. Az ötlet Dani öccsétől eredt, aki velünk ellentétben már régóta jártas volt a közösségi médiában. Gondoltuk mi is kipróbáljuk magunkat és immáron 6 éve, hogy létrehoztuk a YouTube csatornánkat. Kezdetben csak sporttal és egészséges életmóddal kapcsolatos videókat osztottam meg, majd kesőbb személyesebb jellegű tartalmakkal bővült a csatornám. Egy idő után azt vettük észre, hogy már annyit foglalkozunk a videóinkkal, hogy az a személyi edzői munkánkkal együtt már túl sok volt. Eleinte halogattam a döntést, mert nagyon szerettem a klienseimmel a személyes kapcsolatot, de amikor terhes lettem, megértettem, hogy most már tényleg nem bírok ennyit dolgozni, így végül onnantól már csak a közösségi médiajelenlétemre koncentráltam.

Mi motivált abban, hogy létrehozd a Kovirami Programot, és mit kell tudnunk róla?

A programot két társammal, Kovács Anna Dóra projektmenedzserrel és Farkas Dániel tulajdonostársammal hívtuk életre. A férjem ebben a projektben nincs benne, ő a háttérből támogat. Számomra ez igazi szerelemprojekt, mert régi álmom volt, hogy egy olyan életmódprogramot adhassak az embereknek, amely valódi segítséget nyújt az életmódváltásban. Nem is tudtam ezt másképp elképzelni, mint csapatmunkában, így mellettem ott van Balogh Adrienn dietetikus, Tóth Réka Ibolya a MNDFL flow megalapítója, aki mindfulness meditációkkal segíti a hozzánk fordulókat, és Pancsó Gergely személyi edző, aki a terhességem alatt segít az edzésprogramokban. Úgy gondolom, ha az ember elkezd edzeni, mert változtatni akar az életmódján, jól akarja érezni magát a bőrében vagy szimplán jobban akar kinézni, ahhoz a tudatos táplálkozás és a mentális egészség is elengedhetetlenül fontos.

Fotó: Zsólyomi Norbert

Említetted, hogy a Kovirami Programban hamarosan elérhető lesz a kifejezetten várandósoknak és szülés után lévő édesanyáknak szóló program. Ezt miért tartottad fontosnak?

Nekem egy jó szülésélményem volt, gátvédelemmel, de még így is nehéz volt a felépülés, a rehabilitáció időszaka. Ekkor tudatosult bennem, hogy az nem normális, hogy senkitől nem kaptam semmilyen tanácsot arra nézve, hogyan foglalkozzam a testemmel a szülés után. Emiatt sajnos – sok más anyához hasonlóan – én is több hibát elkövettem ebben az időszakban. A stresszinkontinenciával például máig is küzdök. Hogy ez ne fordulhasson elő többet, elvégeztem az Almásy Mozgásakadémia Fitmummy pre- és posztnatális tréningjét, illetve az IWI Nemzetközi Fitnesziskolának is a Pre-és Postnatal Tréner képzését is. Ezután pedig már magától értetődő volt, hogy a tudásomat szeretném átadni másoknak is.

A Youtube-csatornára nagyon személyes videókat töltesz fel, a követőid beleláthatnak a családod életének mindennapjaiba. Hogyan tudod így megőrizni a privát szférátokat?

Ezen sokat tépelődöm, különösen a kisfiam, Olivér miatt, mert az fontos, hogy ő semmilyen módon ne lássa annak kárát, hogy mi Danival ismert emberek vagyunk. Ugyanakkor nem érzem azt, hogy bármi olyanban részt venne, amivel később ne értene egyet. Mértékkel szerepel a videóinkban, és sosem erőltetjük semmire. Ugyanakkor ő egy kiemelten fontos része az életünknek, ezért szerintem az is természetes, hogy olykor bekerül a videókba. A történeteink viszont akár még egy kiegyensúlyozott családi működésmódra is példát adhatnak.

Van egy hitvallásod, mondanivalód, amit fontosnak tartasz influenszerként?

Sosem fogalmaztam meg ilyesmit, de talán az, hogy nem a távoli jövőt tervezem, hanem mindig lépésenként haladok, igyekszem a jelenben lenni, és megélni a pillanatokat, emellett pedig hallgatok az intuícióimra, és hiszek abban, hogy a sikert csak kemény munkával lehet elérni.

Olvasd el a GLAMOUR Mami mellékletben található interjút is, melyben Rami még több titkot is elárul életmódprogramjáról.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Ezt a 3 kérdést kell feltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell feltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)