Nem mindegy, hogyan mossuk a babaruhákat

Szponzorált tartalom

2022.december.9.

Sajnos még mind a mai napig számos vegyszert alkalmazunk a háztartás tisztításához, holott a boltok polcain sorakozó vegyszeres öblítők, fertőtlenítők, mosó- és mosogatószerek egészségünkre és környezetünkre gyakorolt káros hatásai beláthatatlanok. E szerek kemikáliái és mesterséges illatanyagai ugyanis irritálhatják a babák érzékeny bőrét és érintkezés útján ekcémát, belélegzés esetén pedig allergiás reakciókat is kiválthatnak.

Nem mindegy, hogyan mossuk a babaruhákat
Nem mindegy, hogyan mossuk a babaruhákat
Fotó: Gettyimages.com

Tudtad?

  • A bőrünkkel érintkező mosószer már 10 perc elteltével kimutatható a véráramban, pedig csak felvettük a frissen mosott ruháinkat.
  • Az allergiás, ekcémás gyerekek száma évről évre egyre nagyobb ütemben növekszik. Ennek hátterében kontakt és táplálék allergia is állhat.

Ezért olyan fontos, hogy természetes mosószerekkel mossuk a kicsik ruháit, ágyneműit, illetve minden olyan textíliát, amely a bőrrel közvetlenül érintkezhet. Erre eredményes és praktikus megoldást jelenthetnek a Herbow Baby növényi eredetű összetevőket és természetes mosódió kivonatot tartalmazó mosószerei, melyek használatával teljes biztonsággal bőr- és környezetkímélő módon lehetnek higiénikusan tiszták a babaholmik.

Tippek a babaruhák mosásához:

  • Kerüljünk minden olyan terméket, amely vegyszereket, allergén illatanyagot és színezéket tartalmazhat, mossunk természetes mosószerekkel!
  • Mosópor helyett gél állagú tisztítószert használjunk, ez a könnyebb oldhatósága révén könnyebben öblíthető ki a ruhából.
  • Kifejezetten a babaruhák mosásához való programot válasszunk, ezek jellemzően bővebb vízben öblítenek, mint más programok.
  • Magunknak is azzal a mosószerrel mossunk, mint a babának, hiszen a mosógépben benne maradhatnak a sima mosószer maradványai is, amelyek aztán ugyanúgy bekerülhetnek a baba ruháiba.

Mosódió: a természetes tisztítószer

Az Indiában gyógynövényként, Kínában és Japánban orvosságként számon tartott mosódió héja igazi univerzális tisztítószer, használható mosó-, mosogató- és általános tisztítószerként és tisztálkodószerként is. Remekül működik a hétköznapi szennyeződések ellen, jó zsíroldó, és antibakteriális hatásának köszönhetően a kellemetlen szagokat is megszünteti. Természetes kivonata pedig minden Herbow termékben megtalálható, így kompromisszumok nélkül kerülhetjük el a vegyszereket, és az ezzel járó esetleges allergiás tüneteket, mialatt környezetünket is óvjuk.

A 100 százalékban antiallergén mosószer éppen ezért kiváló választás lehet a kisbabák ruháinak mosására, eszközeinek tisztítására, de azoknak is, akiknek érzékeny vagy száraz a bőre, illetve olyan bőrproblémától szenvedőknek, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör. A Herbow mosószerei ráadásul mérhetetlenül egyszerűvé és kényelmessé is teszik a mosódióval történő mosást. A fokozott mosóhatás mellett a ruhák hosszú ideig illatosak is maradnak.

A mosódiós termékek azonban nemcsak a mosásnál, hanem a mosogatásnál és a konyha takarításánál is a segítségünkre lehetnek. A Herbow kínálatában hét friss illatú mosóparfüm-textil öblítő koncentrátum, folyékony mosószer színes/fehér ruhákhoz, mosószóda és folteltávolító mellett megtalálható gépi mosogatószer, habadagolós mosogatószer-felülettisztító, valamint mosógép méregtelenítő is.

Bízzunk a természet erejében és hatékonyságában, és élvezzük a vegyszermentes háztartás minden előnyét!

Ez is érdekelhet

Tóth Andi: „Mindent megszakítok, ami nem tesz jót nekem”

Tóth Andi: „Mindent megszakítok, ami nem tesz jót nekem”

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói