Tudd meg, mitől nem vagy jól! Közel 300 élelmiszer és allergén egyetlen vizsgálattal!

Hirdetés

2022. október 6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az elhúzódó vagy visszatérő panaszok számos kellemetlenséget okoznak. A hasfájás, puffadás miatt kínosan érezhetjük magunkat a munkahelyi és baráti társaságban. A gyakori fejfájás és ingerlékenység miatt türelmetlenebbek lehetünk a családunkkal. Frusztráló, ha nem ismerjük a bőrkiütések, viszketés okát vagy ha étkezésekhez köthetően jelentkeznek panaszaink, de nem tudjuk, hogy pontosan mi az, amit nem szabad fogyasztanunk. A sok kérdésre választ kaphatunk akár egyetlen teszt elvégzésével, melyet most kedvezménnyel vehetünk igénybe!

A FOX ételintolerancia teszt és ALEX multiplex allergiavizsgálat segítségével mindössze egy vérvételből közel 300 élelmiszer és allergén vizsgálható
A FOX ételintolerancia teszt és ALEX multiplex allergiavizsgálat segítségével mindössze egy vérvételből közel 300 élelmiszer és allergén vizsgálható
Fotó: Shutterstock

A FOX ételintolerancia teszt és ALEX multiplex allergiavizsgálat segítségével mindössze egy vérvételből közel 300 élelmiszer és allergén vizsgálható, így pontosan megtudhatjuk, hogy mi áll tüneteink hátterében!

A Glamour-napok keretén belül, 2022. október 6-9. között, 20% kedvezményt adunk az Allergytest.hu honlapon keresztül megvásárolt vizsgálatokra!

Élj a lehetőséggel és érezd végre igazán jól magad!

Mikor van szükségem a FOX ételintolerancia tesztre?

Különböző élelmiszerek fogyasztása egyéntől függően kiválthat ételallergiát vagy ételintoleranciát. Ételintolerancia esetén a tünetek kevésbé súlyosak, nem kell például tartani az ételallergiánál előforduló életveszélyes állapot, anafilaxia jelentkezésétől, de az elhúzódó panaszok az életminőséget jelentősen befolyásolják. Gyakoriságát tekintve pedig jóval több személyt érintenek, a tejfehérje intolerancia például a felnőtt lakosság 20-30%-ánál okoz problémát.

Ne vegyük tehát természetesnek, ne fogadjuk el a kellemetlenségeket, járjunk utána, hogy mi áll a háttérben! Ha ugyanis az adott élelmiszer fogyasztását kerüljük, a diéta segítségével a panaszaink is megszűnhetnek.

A FOX ételintolerancia teszt elvégzése az alábbi tünetek esetén javasolt:

  • gyomor- és bélrendszert érintő tünetek: hasfájás, puffadás, hasmenés vagy székrekedés
  • bőrproblémák: viszketés, kiütések
  • súlyproblémák
  • fejfájás, migrén
  • ingerlékenység, koncentrációs zavarok.

Miért épp a FOX ételintolerancia tesztet válasszam?

A FOX ételintolerancia teszt egy nanotechnológián alapuló vizsgálat, melynek elvégzésével mindössze 1 vérvételből, 287 élelmiszer fehérje ellen termelt IgG típusú antitest vizsgálatára van egyszerre lehetőség.

Az ismertebb problémát okozó élelmiszercsoportok - mint a gabonafélék vagy a tej - mellett az átfogó FOX ételintolerancia teszt olyan élelmiszer típusokat is vizsgál, melyekre kevésbé gyanakodunk, pedig fogyasztásuk szintén közre játszhat a rossz közérzet kialakulásában. Ilyenek például a kávé, tea, fűszerek, gyümölcsök, zöldségek vagy a hüvelyesek.

Mikor van szükségem az ALEX multiplex allergiavizsgálatra?

A különböző élelmiszerek nemcsak intoleranciát, hanem allergiát is okozhatnak.

Ételallergia esetén azonban már nemcsak enyhébb, az életminőséget rontó tünetek jelentkezhetnek, hanem egyéni érzékenységtől függően akár életveszélyes állapot, anafilaxia is felléphet.

Az ALEX multiplex allergiavizsgálat elvégzése az alábbi tünetek esetén javasolt:

  • étkezés után bizonytalan eredetű rosszullét, mely jelentkezhet a szájüregben (torokviszketés, ajakduzzanat, égő, kaparó érzés), vagy hasi panaszok formájában (hasfájás, hasmenés) is
  • ismeretlen eredetű kiütés, ekcéma
  • anafilaxia és keresztallergia kivizsgálásához, illetve összetett allergiás kórképek esetén.

Miért épp az ALEX multiplex allergiavizsgálatot válasszam?

Az ALEX multiplex allergia vizsgálat során 295 allergén vizsgálata történik egy vérvétellel, egy időben - szemben a hagyományos allergia tesztek húsz allergénjével - és a teszt során egyszerre van lehetőség az allergiát kiváltó anyag kivonatának és összetevőinek, vagyis komponenseinek analizálására.

Az allergének és a komponensek egyidejű vizsgálata segítségével vizsgálni lehet, hogy az adott személy esetében fennáll-e az anafilaxia kockázata, fogyaszthatja-e hőkezelve a problémás élelmiszert, tehát kevésbé szigorú diétára van-e szükség, illetve a keresztallergia oka is beazonosítható.

Hol végeztethetem el a FOX ételintolerancia tesztet és ALEX multiplex allergiavizsgálatot?

A tesztek az ország több pontján elérhetőek. A vérvételi helyek pontos listája Allergytest.hu honlapon megtekinthető.

Meddig tudom felhasználni a 20% kedvezménnyel megvásárolt vizsgálatot?

A honlapon, az akció keretén belül 2022. október 6-9. között, online fizetéssel megvásárolt kupont 2022. október 31-ig fel kell használni, a megadott vérvételi pontok egyikén.

További információ: www.allergytest.hu

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„A női alkoholizmus generációktól függetlenül probléma” - beszélgetés Dr. Hoyer Mária klinikai szakpszichológussal

glamour plusz ikon „A női alkoholizmus generációktól függetlenül probléma” - beszélgetés Dr. Hoyer Mária klinikai szakpszichológussal

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)