Nem kell azonnal az orvos! Erre figyelmeztet a tested!

2018.március.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mihelyst valami furcsát észlelünk `ott belül`, orvoshoz rohanunk, google-zni kezdünk, vagy épp a mindentudó barátnőnek küldünk SOS üzeneteket, holott lehetséges, hogy elég lenne szimplán egy kicsit befelé fordítani a figyelmünket. A tested mindig tudja, mire van szükséged, és közli is veled. Most összegyűjtöttük azokat a legújabb kutatási eredményeket, amelyek bizonyítják, hogy az ösztöneid igenis jól működnek!

Nem kell azonnal az orvos! Erre figyelmeztet a tested!
Fotó: giphy

Kapcsold ki az agyad, és figyeld a rezdüléseit. Mert elárulja...

Ha enyhül az idő, a szervezeted is kevesebb tápanyagot igényel. Éppúgy, mint a téli álmot alvó állatoké, az ember szervezete is gazdagabb táplálékra vágyik a hideg évszakokban – általában ez 6-7 %-kal több kalóriabevitelt jelent, mint az év egyéb időszakaiban. Az ok egyszerű, őseinknek valahogy túl kellett élni az ínséges téli hónapokat, így raktároztak. A szervezetünkben felhalmozódó zsiradék az elsődleges energiaforrásunk. S hogy ez mit jelent a nők szempontjából? Csak annyit, hogy amint melegszik egy kicsit az idő, nincs miért tovább tétovázni, kezdődhet a hatékony fogyókúra. Tapasztalatok szerint a tavaszi (április végi, május eleji) diétázók ugyanannyi idő alatt átlagban kétszer annyit fogynak, mint azok, akik ősszel kezdik a kúrát.

Nem véletlen, hogy gyakran elfelejted egy veszekedés vagy épp egy-egy rosszul sikerült munkahelyi nap részleteit. Amerikai kutatók rájöttek, hogy az agyban egészen pontosan melyik terület felelős a kellemetlen emlékek blokkolásáért (a mindennapi kellemetlenségeket és a traumatikus élményeket is beleszámítva). A Stanford Egyetem munkatársai leírták, hogy agyunknak ez a felejtő mechanizmusa az, ami élhetővé teszi az életünket. Nélküle nagyon hamar megzavarodnánk.

Láttad már? 18 dolog, amit 30 felett már meg kell tenned magadért

Egy nemrégiben megjelent német tanulmány szerint a nők sokkal kreatívabbak és tevékenyebbek az ovuláció idején (körülbelül két héttel a menstruáció előtt), mint máskor. A hormonok intenzív működése során nem csak a libidó nő meg, briliáns kreativitásodat ilyenkor egyéb területen is kamatoztathatod. Ha biztosra akarsz menni, még a párkeresést is erre a kreatív időszakra tedd, a maximális hatékonyság érdekében.

Biztosan mindenki tudja, milyen az, amikor egy koszos vécé látványa hányingerrel tölti el az embert. A legújabb kutatások szerint az effajta reakciók az emberi fejlődés során alapvetően belénk kódolódtak. Az agyunk mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerüljük a betegségeket és a fájdalmat. Az emberek erős undorral reagálnak minden olyan dologra, amit elutasítanak. És sokszor épp ez az undor az, ami megmenthet komoly betegségektől. Érdekes, hogy egy vizsgálat szerint a a fiatal nők reagálnak legintenzívebben az elutasítandó dolgokra. A nők elutasító ösztönei különösen jól működnek, hiszen egészségesek kell, hogy maradjanak, ha szülni akarnak.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője