A filmvászon nagy durranásai

2015.november.30.

A pezsgő a filmtörténelemben is fontos szerepet tölt be. Nem véletlen, hogy Hollywoodban is imádják a pezsdítő italt, ami elmaradhatatlan kelléke a filmeknek és a filmipar két legnagyobb ünnepének az Oscar-gálának és a Golden Globe-díjátadónak.

1. Champagne
Elsőként rögtön a zseniális Alfred Hitchcock karolta fel és jutatta címszerephez a pezsgőt, Champagne című 1928-as filmjében. A történet nem aratott osztatlan sikert, ám a stílusjegyek már ekkor jól felismerhetőek voltak, melyek aztán a filmtörténet egyik legmeghatározóbb rendezőjévé tette Hitchcock-ot.

2. Hogyan fogjunk milliomost

A Hogyan fogjunk milliomost című romantikus vígjátékban a három főszereplő Marilyn Monroe, Betty Grable és Lauren Bacall a filmben azon ügyködik, hogy dúsgazdag férjeket szerezzenek maguknak, mindeközben pedig előszeretettel iszogatják a finom nedűt.

3. Álom luxuskivitelben

Holly Golightly szülővárosát és férjét elhagyva New York előkelő világának meghódítására készül pezsgővel a kezében. Hóbortos partikban és hódolókban nincs hiány, ám mindez érzelmektől mentes. Truman Capote novellája nyomán egy igazán szórakoztató, de mégis elgondolkodtató film született.

4. Halálvágta

James Bond sem mindig vodka-martinit kért "rázva, nem keverve". Gyakran megjelent a kémfilmekben is a pezsgő. 1985-ben a Halálvágtában kortyolgatta Roger Moore és Tanya Roberts a bódító nedűt.

5. Marie Antoinette

Sofia Coppola pazar módon mutatta be Marie Antoinette világát 2006-os filmjében. Természetesen a pompával teli világból nem hiányozhatott a pezsgő sem, melyből Marie Antoinette minden reggel fogyasztott egy pohárkával. Ezt a szokását később Marilyn Monroe is követte.

6. Anyám nyakán

A romantikus vígjátékban Zooey Deschanel-nek köszönhetően bebizonyosodik, hogy a pezsgő nem csak a csillogó ünnepek és különleges alkalmak itala.

7. Szex és New York

2008-ban a nagysikerű tévésorozat után moziba került a Szex és New York. A koktél mellett itt is megjelent a pezsgő, amit a négy hölgy egy könnyed, délutáni csajos programhoz is bátran bevetett.

8. A nagy Gatsby

Pompás partik egy igazán pezsgő karakterrel Jay Gatsby-vel. Baz Luhrmann filmjében Leonardo DiCaprio alakítja a főhőst, ám mellette a pezsgő is főszerephez jut az art deco ragyogó és stílusos világában.

GLAMOUR-tipp
Bátran próbáld ki a Hungaria pezsgőit egy sós chipsszel vagy egy kosár pattogatott kukoricával is! A só csodásan kiemeli a pezsgők frissítő ízét.

Irsai Olivér édes pezsgő HUNGARIA - Vödör BUTLERS 2490 Ft

Ez is érdekelhet

Pete Davidson teljesen kopasz lett, és meglepően jól áll neki

Pete Davidson teljesen kopasz lett, és meglepően jól áll neki

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói