Mire is jó pontosan a BB krém?

2020.május.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A smink világa egy kezdőnek elsőre elég összezavaró lehet, hiszen olyan sok különböző termék létezik, hogy nagyon könnyű elveszni köztük. Évek óta óriási népszerűségnek örvend a koreai szépségápolás egyik nagydurranása, a BB krém, de még sokan ma sem tudják, hogy mik pontosan a funkciói. Te is imádod és használod, de mégsem tudnád behatárolni? Most végre mindent tisztázunk ezzel a népszerű termékkel kapcsolatban!

Mire is jó pontosan a BB krém?
Fotó: Northfoto

Kezdjük az elején: Mit jelent a nevében szereplő BB?

A BB az angol "beauty balm" kifejezés rövidítése, ami magyarul azt jelenti, hogy szépség balzsam. Már a neve is azt sugallja, hogy nem egy szimpla alapozóról van szó, hanem ezen kívül bőrápolási tulajdonságokkal is fel van ruházva a termék. A legtöbb BB krém a fedés mellett hidratál is, sokszor fényvédő is van bennük.

Hogyan használhatod?

Fő célja a bőr egységesítése és tökéletesítése, anélkül, hogy elnehezítené azt, de a fedése maximum a közepes erősséget éri el. Tudtad, hogy amellett, hogy önmagában viszed fel az arcodra, ha plusz fedésre van szükséged, akkor akár alapozó alá primerként is használhatod?

A megfelelő szín kiválasztása

A BB krémeknek első ránézésre sokkal szegényesebb a színskálája, mint általában az alapozóknak, de ennek jó oka van: mivel a fedésük meglehetősen gyenge, a saját bőrszíned át fog látszódni alóla, így igazából nem is tud úgy elütni az árnyalat.

Számít a bőrtípusod

Már esetleg próbáltad, de valamiért nem működött szépen a bőrödön? Ne aggódj, nem veled van a baj, lehet, hogy egyszerűen csak nem a bőrtípusodnak megfelelőt választottad ki. Általában mindegyik krém egy fő problémát orvosol, például olajosodást gátol vagy hidratál.

Milyen korosztálynak lesz tökéletes választás?

Sokan tévesen úgy gondolják, hogy ez a termék kizárólag a tinédzsereknek való, még mielőtt elég idősek lennének az alapozó használatához. Nos, a BB krém nincsen korhoz kötve, mindenkin egyformán szuperül működik! A fiataloknak azért, mert épp ennyi fedésre van csak szüksége, a középkorúaknak gyors megoldás lehet a rohanós hétköznapokon és az időseknek pedig remek alapozó alternatíva, ami nem nehezíti el a bőrt és nem ül be a ráncokba.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője