10 film, amiért idén nyáron is a moziba menekülünk a kánikula elől

2022.június.8.

Annak ellenére, hogy talán nem a nyár a csúcsszezon a moziban, 2022 nyarán azért szép számmal jönnek izgalmas, és kihagyhatatlannak ígérkező filmek a mozikba. Összegyűjtöttünk 10 filmet, amit mi nagyon várunk.

Brad Pitt A gyilkos járat című akcióvígjátékban, amely 2022 augusztusában érkezik a mozikba
Brad Pitt A gyilkos járat című akcióvígjátékban, amely 2022 augusztusában érkezik a mozikba
Fotó: Profimedia

Ugyan, ha beköszönt a kánikula általában vízpartra vágyunk, de hidd el, a hűvös moziteremben is remekül el lehet tölteni pár órát, pláne, ha ilyen remek filmeket nézhetünk meg:

Jurassic World: Világuralom

DeWanda Wise és Laura Dern a Jurassic World: Világuralom című filmben
Fotó: Profimedia

Csaknem 30 éve indult világhódító útjára a dinós sci-fi kalandfilm. A Steven Spielberg által rendezett őslényparkos film sztorija egyszerre volt elképesztően váratlan, a látványvilága pedig lenyűgöző. A Jurassic azóta igazi franchise lett, és a Jurassic World: Világuralom már a hatodik film ebben a külön filmes világban, persze van, ami nem változik: az elképesztő sztori és a hihetetlen látvány, és a legjobb, hogy Jeff Goldblum után ebben a részben visszatér az eredeti szereplőgárdából Laura Dern és Sam Neill is:

június 9-től, UIP-Duna Film, 12

A játszma

Korábban a krimi, thriller műfaja nem tartozott a magyar film specialitásai közé, de az utóbbi időben több jól sikerült alkotás is jelzi, hogy igenis van igény, és vannak kifejezetten tehetséges alkotók is. Most Köbli Norbert forgatókönyvíró, és Fazekas Péter rendező egy hatvanas években játszódó thrillerre szövetkezett. Az állambiztonság berkeiben játszódó történet főhőse egy tiszt (Nagy Zsolt), a felesége (Hámori Gabriella), illetve a kevéssé kedvelt kolléga (Scherer Péter), valamint a múltból váratlanul felbukkanó kém, akit Kulka János alakít. A történet szereplői között titokzatos kapcsolat van, mindegyiküknek jó oka van tartani a másiktól. Már az alapfelállás is izgalmasnak ígérkezik.

június 9-től, InterCom, 16

A keltetés

Siiri Solalinna A keltetés című horror fiatal főszereplője
Fotó: Profimedia

Viszonylag kevés női horror rendező van, a finn Hanna Bergholm rögtön egy különös filmmel kezdte a pályáját, ami egy igazán egyedi horrornak ígérkezik. Tinja édesanyja elvárásainak terhe alatt próbál sikeres tornász lenni. A kislány egy nap az erdőben talál egy különös tojást, amit otthon nevelget, majd kikel belőle egy semmihez nem fogható lény, aki furcsa kapcsolatba kerül a kislánnyal. Aki szereti a hideglelős filmeket, annak itt egy igazi csemege:

június 16-ától, ADS Service, 18

George Michael: Freedom - vágatlan változat

George Michael ikonikus fotója
Fotó: Profimedia

A nyolcvanas, kilencvenes évek egyik legsikeresebb előadójának élete bővelkedett a kisebb-nagyobb botrányokban, ugyanakkor George Michael élete is csak félig volt nyitott könyv. A művész valódi érzéseiről, arról, hogy miként élte meg a sikereket és a mélypontokat, csak ritkán beszélt, ráadásul a szerelmi élete sokáig teljesen tabunak számított. A 2016-os váratlan halála előtt készült dokumentumfilmben mindezekről először beszélt nyíltan. A vágatlan változat még közelebb enged bennünket a szupermodell-korszak legnépszerűbb énekeséhez:

június 22-étől, Pannonia Entertainment, 16

Elvis

Austin Butler az Elvis című film címszerepében
Fotó: Profimedia

Baz Luhrmann mindig elképesztő sztorikat álmodik a filmvászonra. A látvány, a történet és ne hanyagoljuk el (!), a divat, a stílus a filmjeiben lenyűgöző egységet alkot. Az Austin Butlert máris a legnagyobbak közé repítő Elvis életrajzi film már Cannes-ban is szenzációnak számított. Egészen biztos, hogy a nyár, de talán az egész 2022-es év egyik legnagyobb dobása lesz. Egyszerűen kihagyhatatlan!

június 23-átől, InterCom, 12

7 (meglepő) színész, akik eljátszották Elvis-t

Thor: Szerelem és mennydörgés

Az egész szuperhős-univerzum talán egyik legszórakoztatóbb alakja a mennydörgés istene, aki mindig vicces kalandokba keveredik. Ez a film is kicsit másképp indul, mint ahogy egy átlagos szuperhős mozi indulni szokott, Thor elhatározza, hogy megkeresi a lelki békéjét. Persze sokáig nem tart a meditálás és a lótuszülés, mert becsap a ménkű, és persze a belső béke keresgélése helyett Thornak az egész univerzumot kell megmentenie a galaktikus istenölő gyilkostól:

július 7-étől, Fórum Hungary, 12

Bezárva

Egy újabb horrorfilm egészen ígéretes szereplőgárdával. Jessica egyedülálló anya, aki a gyerekeivel új életet akar kezdeni, távol az erőszakos férjétől, aki azonban egy barátjával újra felbukkan, és bosszút akar állni. Az édesanyát Rainey Qualley alakítja, aki igencsak ígéretes színésznő, Andie MacDowell nagyobbik lánya eddig talán nem kapott igazán neki való szerepet, de most egy vérfagyasztó filmben bizonyítja, hogy igenis érdemes számolni vele:

július 14-étől, ADS Service, 16

DC Szuperállatok ligája

Tegye fel a kezét, akinek nem hiányzott eddig egy olyan szuperhősös film, amiben cuki állatok a főszereplők! Lehet, hogy eddig nem jutott eszedbe ez a felállás, de ha megnézed a DC Szuperállatok ligája című animációs film előzetesét, akkor azonnal rájössz, hogy tényleg, ez hiányzott eddig. Tutibiztos filmes tipp, imádni fogod!

július 28-ától, InterCom, 6

A gyilkos járat

Egy különleges érvünk szól a film mellett: Brad Pitt! Egy elképesztően látványos akcióvígjáték főszerepében láthatjuk újra az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb mozisztárját ráadásul csupa remek színészkollégával körülvéve. A szövevényes sztori egy titokzatos táska körül forog, amit egy száguldó japán expresszvonaton kellene visszaszereznie Brad Pittnek. Mi arra szavazunk, hogy a végén csak sikerül neki!

augusztus 4-étől, InterCom, 16

A legjobb Brad Pitt filmek, amiket látnod kell!

Ahol a folyami rákok énekelnek

A film alapjául szolgáló regény igazi világsiker volt, nem is véletlenül. A magányos mocsári lányról szóló történet igazán magával ragadó, egyszerre felnövéstörténet, identitástörténet, megható, izgalmas és érzelmes. A filmes feldolgozástól nem várunk többet, mint a könyvtől, csak annyit, hogy újra lenyűgözzön!

augusztus 18-ától, InterCom, 16

Ez is érdekelhet

„Az emberek kíváncsiak, bámulnak, de sokan nem merik megkérdezni, mi történt velem" - interjú Konkoly Zsófi paralimpikonnal

„Az emberek kíváncsiak, bámulnak, de sokan nem merik megkérdezni, mi történt velem" - interjú Konkoly Zsófi paralimpikonnal

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói