10 kihagyhatatlan program novemberben!

2019.november.2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az ősz utolsó hónapján is sok érdekes program vár minket, de nem feledkezünk meg a többi izgalmas dologról sem. A programajánlónkat bővítve most bemutatunk olyan lemezeket is, amelyeket érdemes meghallgatni.

10 kihagyhatatlan program novemberben!
Fotó: Shutterstock

Mi a kúl novemberben?

1. Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora: 2019. október 30. - 2020. február 16. - Szépművészeti Múzeum

Fotó: jegymester.hu

Az európai művészet meghatározó barokk mestere, Peter Paul Rubens és kora flamand festészetét mutatja be a Szépművészeti Múzeum október végén megnyílt kiállítása. A 120 művet bemutató tárlatra negyven nagy közgyűjteményből, többek között a Louvre-ból, az Ermitázsból, a Pradóból, a washingtoni és a londoni National Galleryből érkeznek műtárgyak.

2. Halloween Expressz a gyermekvasúton - November 2-3.

Fotó: utisugo.hu

A Halloween Expressz az édesszájú gyermekek mennyországába indul, ahol sok édesség és számos apró ajándék vár a legügyesebbekre. Az utazás során boszorkányokkal, varázslókkal, és szellemekkel is találkozhatnak majd a kicsik. A bátrabbak különleges varázserővel bíró szelleműző töklámpást készíthetnek. Megjelenés jelmezben ajánlott, ugyanis a legjobb jelmez tulajdonosa további ajándékra számíthat. A Halloween Expressz naponta kétszer indul, 8:45-kor és 13:30-kor a gyermekvasút Hűvösvölgy állomásáról. A rendezvény hossza körülbelül 3,5 óra. A vonat Hűvösvölgy állomásra érkezik vissza.

A játékokat garantáltan a 6-12 éves korosztály fogja a legjobban élvezni.

Jegyárak:
3-14 év között: 2.500 Ft/fő
14 év felett: 3.500 Ft/fő

A programra előzetes jelentkezés szükséges a duliakos@gmail.com e-mail címen!

3. Szent Márton Újborfesztivál és Libator: november 9-10 - Skanzen

Fotó: utisugo.hu

Libaételek és borok kerülnek terítékre, Szent Márton-napi népszokások elevenednek meg Márton-napi fesztiválunkon. Ebben az évben a párválasztás áll programjaink középpontjában, hiszen az ősz vége és a tél az ismerkedés és párválasztás időszaka volt a falvakban. Fonóbeli játékokkal, szerelmi jóslással, a Skanzen love túrával a fonó és tollfosztó-beli alkalmak és bálok vidám hangulatát varázsoljuk a Skanzenbe

4. Budapest Central European Fashion Week - november 7-10.

Izgalmas, új helyszínekkel, a hazai és nemzetközi szakma elismert képviselőivel, Budapest Fashion & Tech Summit konferenciával és divattal kapcsolatos side eventekkel készülnek a Budapest Central European Fashion Week szervezői a 2020-as tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathétre. A régió egyik meghatározó divateseménye több helyszínen zajlik az idei szezonban, november 8-án a belvárosi Tesla Event Kultban - ahol elsősorban a fiatal tehetségek és a nemzetközi tervezők mutatkoznak be- illetve november 9-10. között a Bálna Budapestben lesznek megtekinthetőek többek között azok a magyar márkák, akik nemrég a milánói divathéten arattak hatalmas sikert kollekcióikkal.

5. Tutanhamon - Rejtélye és kincsei: November 8. - KOMPLEX EVENT

Fotó: jegymester.hu

2019 november elején Budapestre érkezik a világon, kategóriájában első helyen emlegetett régészeti rekonstrukciós kiállítás, a Tutanhamon - Rejtélye és Kincsei. A több mint 3000 éve halott fáraót 5 évig kutatták a Királyok völgyében eredménytelenül, és már majdnem feladták a keresést, mikor Mr. Carter olyan régészeti felfedezést tett, aminek a mai napig nincsen párja. Egy teljes egészében sértetlen fáraó sírkamrájára lelt az összes kincsével együtt. Majdnem 100 évvel a szenzációs feltárás után, a Tutanhamon - Rejtélye és kincsei kiállítás egyedi módon mutatja be az felfedezés történetét. 2000 nm2-en több, mint 1000 kiállítási tárgy, grafika, videók, és ingyenes audioguide várja a látogatókat egy olyan kiállításon, amit már több, mint 6 millióan néztek meg, miközben bejárta Zürichet, Dublint, Brüsszelt, Madridot, Szöult és Párizst.

6. Album-megjelenés: Coldplay - Everyday Life: november 22.

2019. november 22-én kerül a boltok polcaira a Coldplay nyolcadik, 'Everyday Life' című stúdióalbuma. A zenekar kettéosztotta az új dalokat: a repertoár első fele a 'Sunrise', azaz napfelkelte, a második fele pedig a 'Sunset', vagyis napnyugta címet kapta. A Coldplay ezúttal egy igazi kultúrkavalkáddal örvendezteti meg a közönséget: az új szerzemények között nem csak angol
nyelvű dalok találhatóak, és a multi-kulti hangzásvilág is színessé teszi az összhatást. Az 'Everyday Life' nem csak azért különleges, mert kétrészes album, hanem azért is, mert a borítót a Coldplay gitárosának, Jonny Bucklandnak nagyapja, és az ő zenekarának egy 1919-es fotója inspirálta.

7. Album-megjelenés: GRATEFUL DEAD - Ready or Not: november 22.

A Grateful Dead utolsó stúdióalbuma 1989-ben jelent meg 'Built To Last' címmel. Ezt követően is készültek új dalok, de sajnos ezeket már nem tudták megjelentetni a gitáros, Jerry Garcia 1995-ös halála előtt. David Lemieux az együttes archivumából bányászta elő azt a 9 soha meg nem jelent koncertfelvételt, melyeket az együttes fellépései során 1992-93 között rögzítettek. A CD és dupla bakelit formátum 2019. november 22-én kerül
az üzletekbe.

8. GLAMOUR BeautyFesztivál - november 23-24., Ludwig Múzeum

Mi ez? A GLAMOUR Beautyfesztiválon minden a szépségápolásról szól! A márkák bemutatják a legfrissebb újdonságaikat, sok-sok izgalmas és motiváló előadást hallgathatsz meg, és kipróbálhatsz kezeléseket, technikákat, amelyeket szakértők mutatnak be neked. Ráadásul minden látogató ezúttal is egy ajándékokkal teli GLAMOUR táskát kap, amely rengeteg beautykincset rejt. Ez a nap csak rólad szól. Mivel minden jegy elkelt, ezért már csak úgy tudsz belépőt váltani a beautymennyországba, ha játszol az utolsó jegyekért az oldalon!

9. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfim Fesztivál - november 12-17.

Idén már 16. alkalommal rendezik meg ezt a filmfesztivált, ami nagyon érdekes és aktuális témákat hoz el hozzánk. Egyszerre három moziban, a Kino, a Művész és a Toldi mozikban rendeznek vetítéseket. Sok-sok közönségtalálkozó lesz alkotókkal és a filmvetítések mellett még sok-sok kísérőprogram is. A legfrissebb hazai és külföldi dokumentumfilmek mellett a nemrég elhunyt Agnés Varda néhány fontos filmje, a litvániai dokumentumfilmekből egy izgalmas válogatás is terítéken lesz. Láthatunk filmet a menekültből popsztárrá váló M.I.A.-ról, de nagyon érdekesnek ígérkezik a Szójalizmus című film is, ami a szójatermelés megdöbbentő mértékű növekedéséről és ennek hatásáról szól, de sok egyéb mellett kiemelhetjük a Lili című filmet is, amely egy Magyarországról Ausztráliába menekült nő életének titkait tárja fel. A részletes programért keresd fel a Verzió fesztivál honlapját.

9. Olasz Filmfesztivál november 6-16.

Idén már 17. alkalommal rendezik meg a legújabb olasz filmek seregszemléjét. Az esemény fő helyszíne a Puskin mozi lesz, de a Tabánban is lesz pár vetítés. Az utóbbi idők legsikeresebb, fesztiválnyertes filmjeit ismerheti meg a magyar közönség, és több vetítést egész ki, hogy az alkotók is jelen lesznek. A 14 kortárs olasz film nem csupán a budapesti közönségnek mutatkozik be, hiszen a filmfesztivál néhány filmjét bemutatják szegedi és debreceni mozikban is! A filmekről és a programokról részletesen tájékozódhatsz az art mozik honlapján.

10. GLAMOUR menü a Starbucksban, november 15-től

Bármilyen kulturális programhoz tökéletesen fog passzolni a GLAMOUR 15. születésnapjára megálmodott menü a Starbucksban! A menü egy grande málnás latte-t és egy málnás macaront tartalmaz, és november 15-étől lesz elérhető a Starbucks üzleteiben. A GLAMOUR decemberi lapszámában egy 500 forintos kedvezményt biztosító kupont is találsz, és ezzel 1800 helyett 1300 forintért veheted meg a menüt, ami tökéletes választás lesz egy mozi előtt, vagy egy kiállítás után is!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Frissítették a Károly király temetésére vonatkozó terveket

Frissítették a Károly király temetésére vonatkozó terveket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)