10 sztár, aki nevet változtatott a sikerért

2016. szeptember 27.
Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ahhoz, hogy az emberből igazi hollywoodi sztár válhasson, sikereket érhessen el a zene világában, van, hogy bizonyos dolgokról le kell mondania. Például éppen a nevéről. Rengeteg ma ismert híresség cserélte le születési nevét, köztük Mila Kunis, Reese Witherspoon, vagy Natalie Portman, de az indokok és az új nevek történetei gyakran ismeretlenek maradnak. Vannak egyszerűbb okok, mint például Francis Ford Coppola unokaöccse esetében,: Nicholas Cage, mert róla van szó, szerette volna elkerülni, hogy mindig nagybátyja jusson eszükbe az embereknek róla, és persze vannak eredetibb példák is, mint Bruno Mars neve. Következzen pár érdekesebb eset.

1. Katy Perry - Kathryn Hudson

Mielőtt topplistás énekesnővé vált, Katy keresztény zenét játszott Kathryn Hudson néven. Végül, hogy elkerülje a Kate Hudson színésznővel való összetévesztést, felvette édesanyja leánykori nevét.

2. Reese Witherspoon - Laura Jeanne

névváltoztatás, nevet váltó sztárok, sztárok eredeti nevei, bruno mars, lady gaga, natalie portman, bono, ben kingsley, olivia wilde, katy perry
Fotó: Northfoto

"Reese" valójában a színésznő édesanyjának leánykori neve, egy furcsa megoldással a családnévből lett a sztár keresztneve.

3. Olivia Wilde - Olivia Jane Cockburn

Gondolhatnánk, hogy a színésznő kissé vicces hangzása miatt változtatta meg a nevét, de ez egyáltalán nem így van. Az az igazság, hogy Olivia felmenői között sok Amerikában igencsak ismert televíziós újságíró, és újságíró, író van. A színésznő nem szerette volna, ha állandóan a szüleihez hasonlítgatják, így aztán kedvenc írója, Oscar Wilde után felvette a Wilde nevet.

4. Whoopi Goldberg - Caryn Elaine Johnson

A "Whoopi" nevet barátaitól kapta locsogása miatt, a vezetéknevet pedig anyukája javaslatára vette fel, aki szerint egy zsidó vezetéknévvel Hollywoodban többre fogja vinni, egészen sajátos ötlet, de végül is bejött.

5. Natalie Portman - Neta-Lee Hershlag

Úgy látszik, Whoopi Goldberg taktikája nem nyűgöz le mindenkit. Natalie Portman egyébként már nagyon fiatalon szerepelt filmekben, ls már akkoriban nagy okos volt, és szerette volna elkerülni, hogy a civil élete összekeveredjen a színésznő pályájával, így aztán felvette a nagyija lánykori nevét.

6. Jamie Foxx - Eric Marlon Bishop

Az a hír járja, a komikus azért választotta az unisex Jamie nevet, mert az tűnt fel neki, hogy többször hívnak meg női előadókat fellépni.

7. Ben Kingsley - Krishna Pandit Bhanji

A színész bevallotta az amerikai showban, hogy attól tartott, az idegen hangzású név negatívan fog hatni a karrierjére, így hát egyszerűbb volt azt megváltoztatnia.

8. Bono - Paul David Hewson

A U2 frontember, akit mindenki csak Bono néven ismer, természetesen nem ezt a nevet kapta születésekor. A Bono becenevet egy barátja, Gavin Friday adta neki, jelentése pedig nem más, mint jó hang (bono vox - lat.)

9. Lady Gaga - Stefani Joanne Angelina Germanotta

Azt szinte mindenki tudja, hogy a Queen Radio Gaga című slágere után nevezte magát Lady Gagának, igazi maga az összetétel egy Lady Starlight nevű burleszk előadótól jött, aki segítette Gaga korai karrierjét, cserébe most Gaga segíti az övét.

10. Bruno Mars - Peter Gene Hernandez

Az énekes azért változtatta meg a nevét, hogy véletlenül se skatulyázzák be, mint előadót, aki csak latin és spanyol zenét játszik. A Bruno becenevet édesapjától kapta még kétévesen, aki kedvenc birkózója, Bruno Sammartino után nevezte így. A Mars pedig onnan jött, hogy a lányok gyakran mondták neki, hogy nem erről a bolygóról való, és így lett belőle végül Bruno Mars.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Az Ikreket próbára teszik, a Nyilas hallgasson a megérzéseire - július 24.

Napi horoszkóp: Az Ikreket próbára teszik, a Nyilas hallgasson a megérzéseire - július 24.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)