12 tökéletes anti Valentin-napi film, amit a barátnőiddel a legjobb megnézni

2022.február.12.

Mindjárt itt a Valentin-nap, a szerelmesek nagy ünnepe. Ha párkapcsolatban vagy, akkor nagyon romantikus nap/este is lehet, de mi van azokkal, akik éppen nem szerelmesek most senkibe és szingliként kell túlélni ezt a napot?

Egyrészt, ilyenkor kellenek a barátok, főleg, ha éppen összetörték a szíved, hiszen minden szerelmespár látványa depresszióba kerget, és az, hogy mindenhonnan, az üzletekből, az interneten csak a Valentin-napi örömködés dől szembe veled csak még jobban elszomorít, és kiborít. Éppen ezért találták ki a Galentine's Dayt, azaz a Barátnő-napot, amikor is minden a rólatok és a barátságotokról szól, hiszen a fiúk jönnek-mennek, de ti egymásnak úgyis örökre ott lesztek.

Ha ránk hallgatsz, akkor a Valentin-napot megelőző estét, sőt a magát a szerelmesek napját is együtt töltik, szerveztek valami szuper csajos programot, elmentek reggelizni, moziba, vacsizni, cukrászdába, és magasról tesztek a csókolózgató párocskákra!

Ha együtt töltenétek a ma estét és a holnapot is, akkor tudunk pár kihagyhatatlan filmet, amit meg kell néznetek. Semmi másra nincs szükség, mint beizzítani a Netflixet vagy az HBO Go-t, és már jöhet is az önfeledt szórakozás!

Íme a legjobb Galentine's Day filmek:

Mamma Mia!

Fotó: Rexfeatures

Most komolyan, létezik olyan ember a földön, aki ne imádná ezt a filmet? Meryl Streep egyszerűen mindent zseniálisan alakít, nincs olyan szerep, amit ne tudna tökéletesen eljátszani, még egy musicalben sem! A barátnői pedig egyenként is megérnek egy-egy misét.

Acélmagnóliák

Fotó: Rexfeatures

Ez a 89-es Oscar-díjra jelölt film nem véletlenül a mai napig az egyik legkedveltebb csajos film. Lehet, hogy kisírod a szemed rajta, de közben legalább ennyit fogsz nevetni Shirley MacLaine, Olympia Dukakis, Sally Field, Dolly Parton, Daryl Hannah és Julia Roberts 6-os fogatán. Ezek a barátnők bizonyítják, hogy a nők lehetnek kemények, akár az acél, és ugyanakkor olyan gyönyörűek is mind a magnóliák. És mindent képesek túlélni, ha összefognak.

A fiúknak, akiket valaha szerettem

Fotó: Rexfeatures

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb romantikus vígjátéka, ami olyan fiatal színészeket röpített sztárstátuszba, mint Noah Centineo vagy Lana Condor. Annyira cuki és megható film, ha pedig van lánytestvére, akár több is, akkor még jobban szíven üt. Nézd velük ezen a napon!

Négyen egy gatyában

Fotó: Rexfeatures

Kitalálni, hogy melyik lány vagy a filmből még sokkal szórakoztatóbb, mint azon tanakodni, hogy Carrie, Charlotte, Miranda vagy Samantha lennél.

Elvált nők klubja

Fotó: Rexfeatures

Az abszolút Galentine-napi film. Szakadni fogsz a röhögésről Goldie Hawn, Bette Midler, Diane Keaton hármasán, de a végén mindenképpen jegyezd meg jól a táncsort, a film után kötelező majd bemutatni a csajokkal!

Romy és Michele - Szőkébe nem üt a mennykő

Fotó: Rexfeatures

Ennél jobb Galentine filmet aligha találnál. Romy és Michele uralmuk alá veszik a világot, csupán egymásra van szükségük hozzá.

A számolás joga

Fotó: Rexfeatures

Nem véletlenül volt ez 2016 egyik legjobb filmje, jelölték is 3 Oscar-díjra, és azóta is keresünk még egy ilyen felemelő, erőt adó filmet női barátságról és összetartásról, akiknek a férfiak uralta Amerikában kell helytállniuk.

Kill Bill

Fotó: Rexfeatures

Ha olyan hangulatban vagy, hogy inkább szétvernél mindenkit, akkor vezesd le az energiádat a Kill Bill filmekkel. Senki sem állhat egy cserben hagyott fejvadász útjába.

Koszorúslányok

Fotó: Rexfeatures

Ha te is imádod az olyan sztorikat, amiben a lányok eleinte nem egyeznek jól, aztán legjobb barátnők lesznek, akkor ezt a filmet neked találták ki. És közben annyira vicces!

Szex és New York

A sorozatot mind imádtuk, a filmeket pedig legalább annyira. Nem baj, ha láttad már ezerszer, ezeregyedszerre is ugyanolyan megható lesz ennek a négy erős és talpraesett nőnek a barátsága és kitartása egymás mellett. Mi is lehetne jobb film a barátnők ünnepén?

Tökéletes hang

Fotó: Rexfeatures

Egy igencsak más beállítottságú lány végül beadja a derekát és beszáll az egyetemi lánykórusba, majd rájön, hogy itt találja meg a legfontosabb nőket az életében, és csak énekelnek és énekelnek. Ez a film tökéletes választás, ha kicsit fel akarod dobni a hangulatodat Galentine-napon.

A nőknek tényleg fahangjuk és botfülük van?

A nőknek tényleg fahangjuk és botfülük van?Thelma és Louise

Fotó: Rexfeatures

Nyilván ez az Oscar-díjas alkotás nem hiányozhat erről a listáról. Thelma és Louise az utolsó pillanatig kitartanak egymás mellett. Ilyen egy igazi női barátság.

Ez is érdekelhet

A fenntarthatóság ma már választható lehetőség

A fenntarthatóság ma már választható lehetőség

GLAMOUR Horoszkóp

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább