2017 legnépszerűbb esküvői torta trendjei

2017.február.19.

Ma már nemcsak a nyár, de valójában minden évszak kedvelt a házasulók körében, ezért a négy évszakra építették fel a kollekciót.

Marangona esküvői torta nude
Fotó: Marangona

A dekornak és a hangulatnak azonban minden esetben alkalmazkodnia kell az évszak adta lehetőségekhez. Ugyanúgy, ahogy a tortának és a desszertasztalnak is összhangban kell lennie a dekorációval és a hangulattal, mivel a torta és a sütemények díszítőelemként is funkcionálnak. Ezért nem lehet ugyanolyan tortákat készíteni télre, mint nyárra. Nagy változások nincsenek a tavalyi évhez képest, hiszen idén is a természetközeliség a fő stílusjegy. Könnyed, tejszínes krémeket használnak a tortáik elkészítéséhez, mert a vendégeink többsége ezeket kedveli jobban.

A legalsó réteg csokikabátos majd az ezt követő két felső szint úgynevezett pucér (naked) szint ami legfelül csokilefolyással és élő virággal, macaronnal díszített. Különlegessége a textúrák keveredésében és a divatos pucér szintjeiben rejlik. 3 réteg ízei: roppanós nugátos, pisztáciás-málnás és levendulás fehércsokoládés (amiket persze mindenki saját kedvére variálhat, választhat össze ízlésének megfelelően)


A pucér torta stílushoz általában élővirág díszítést ajánlanak, melynek a legtöbb esetben nagy a sikere, azonban vannak menyasszonyok, akik viszolyognak már az élővirág gondolatától is. Ezért különböző alternatívákat kerestek a díszítésre. Szívesen használnak trüffelgolyót, gyümölcsöt, cukorvirágot, vagy bármilyen egyéb ehető díszt, melyekkel igyekeznek megtartani a pucér torták természetközeli hangulatát. A pucér kategóriába tartozik továbbá a csokikabátos, a habcsókkrémmel teljesen eltakart piskótájú torta, vagy ezeknek a szintenkénti változása. Nagyobb lehetőséget szeretnének nyitni, hogy azok a menyasszonyok is tudjanak választani számukra megfelelő tortát, akik nem szeretnének sem élővirágos, sem burkolt változatot.

Esküvői torta a Marangonától
Fotó: Marangona

Habcsókkrémmel felkent epres-túró torta élő virággal a tetején.

Az alap burkolt torta általában elegánsabb, klasszikusabb variációja az esküvői tortáknak, ezért a menyasszonyok táborát igen csak megosztja a burkolt vagy nem burkolt kérdése. Vannak, akik egyértelműen kijelentik, hogy a pucér torta számukra befejezetlennek tűnik, míg mások egyenesen imádják és eszükbe sem jut, hogy burkoltat válasszanak. A pucér tortáik vagányabbnak, bevállalósabbnak, de igyekeznek összemosni ezeket az elhatárolásokat és szeretnék, ha mindkét fajtából lehetne választani akár merészebbet, akár a visszafogott és letisztult változatot. Mivel már tavaly is nagyon népszerű volt a természetközeliség és idén is visszatér ez a trend, így nem csodálkozunk, hogy ez is visszaköszönt a tegnapi Marangona Esküvői Tortabemutató 2017 rendezvényükön.

Esküvői torta Marangona virágos
Fotó: Marangona

Ennek a tortának a különlegessége abban rejlik, hogy fondanttal bevont és körben végig ehető cukorvirágokkal díszített, mely virágok mind egytől egyig, szirmonként kézzel készülnek és akár hetekig is eltart egy-egy ehető virág elkészítése. Íze: fehérkávés-diós csokoládés.

Ez is érdekelhet

Szerelem első látásra a Sugarbird új kollekciója

Szerelem első látásra a Sugarbird új kollekciója

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját