2022 koncertnaptárja brutálisan erős lesz - íme a 10 legjobban várt koncert

2022.január.1.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Régebben sokat panaszkodtunk, hogy a legnagyobb sztárok turnéi elkerülik hazánkat, de az elmúlt években igazán nem lehet panaszuk, természetesen előfordul, hogy egy-egy előadó épp elkerüli Magyarországot, de nagyon sokan útba ejtik hazánkat is, és ez így lesz 2022-ben is.

2022 koncertnaptárja brutálisan erős lesz - íme a 10 legjobban várt koncert
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

Az elképesztően bőséges koncertkínálatból most kiválasztottuk azt a 10-et, amit kihagyhatatlannak gondolunk:

Måneskin, március 1. - Barba Negra

Az olasz zenekar az Eurovíziós Dalfesztiválon abszolút közönségkedvenc lett, és hála TikToknak és a Beggin' című dal feldolgozásának egy csapásra világsztárok lettek. A glam rock újraértelmezői elképesztően szórakoztató előadók, náluk aktuálisabb zenekart aligha találni manapság.

Shawn Mendes, március 30. - Papp László Budapest Sportaréna

A még mindig elképesztően fiatal énekes több dala is bőven milliárdos megtekintés felett jár. Neki aligha kell a reklám, Shawn Mendes az egyik legnépszerűbb és egyúttal legprofibb előadó.

Eels, április 4. - Akvárium Klub

Ha mást nem is, a Shrek című filmmel híressé vált Beloved Monster című dalukat mindenki ismeri, sőt talán azt mondhatjuk, hogy aki ismeri, az egyúttal szereti is. Az Eels mögött álló Mark Oliver Everett zseniális dalszerző, elképesztő számokat ír, a stílusa teljesen egyedi és összetéveszthetetlen. Különleges estére van kilátás:

Red Hot Chili Peppers, június 22. - Puskás Aréna

Ugyan nemrég jártak Magyarországon, amikor is két teltházas koncertet adtak, de ez az alkalom most egészen más lesz, hiszen a klasszikus felállással tér vissza az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb hatású rockzenekara, hiszen a zseniális gitáros, John Frusciante újra visszatért a csapatba, egyszerűen kihagyhatatlan:

Alt-J, június 28. - Budapest Park

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb angol indie rock zenekara melankolikus dalaival ráérzett a korhangulatra. Nem csoda, hogy rengetegen rezonálnak a dalaikra. A fesztiválos fellépésükre rengetegen voltak kíváncsiak, és éppen itt az idő, hogy önálló koncerten is megmutassák magukat!

John Legend, június 30. - Papp László Budapest Sportaréna

A zseniális dalszerzőt nem véletlenül választották be már 40 éves kora előtt a Dalszerzők Hírességek Csarnokába. Sikeres szólókarrierje mellett rengeteg sztárnak írt slágereket, gyakran nem is tudjuk, hogy éppen az ő dalait énekeljük. John Legend élőben is varázslatos, érdemes elcsípni a mostani nagyszabású turnéján:

Kiss, július 14. - Papp László Budapest Sportaréna

A világ egyik legsikeresebb zenekara 45 év után búcsúzik a közönségtől, az évek óta tartó búcsúturné az utolsó lehetőség, hogy élőben láthassunk egy igazi legendát. A Kiss leghíresebb dalait azok is kívülről fújják, akik azt sem tudják, hogy ezek valójában a Kiss dalai. Az elmúlt évtizedekben mindig ők csinálták a leglátványosabb show-kat, a búcsú méltó lesz a hírnevükhöz:

Dua Lipa, augusztus 10. - Sziget Fesztivál

A Sziget Fesztivál 2022-ben nagyon erős fellépőkkel tér vissza, a legnagyobb hazai fesztivált egészen biztosan lehetetlen lesz kihagyni. A sok-sok már bejelentett világsztár közül is kiemelkedik Dua Lipa, aki az utóbbi évek egyik legerősebb poplemezét szállította a Future Nostalgia albumával. Ha valaki rászolgált a Nagyszínpadra, akkor az biztosan ő:

Pixies, augusztus 30. - Budapest Park

A Black Francis vezette alternatív rockzenekar hatása aligha túlozható el, ha nincs Pixies talán a Nirvana sem lesz olyan, mint ahogy megismertük. A kilencvenes évek legsikeresebb rockzenekarai szinte egytől egyig fontos hatásukként jelölték meg a zenekart. A Where Is My Mind című daluk legalább a Harcosok klubja híres zárójelenete óta számít ikonikus dalnak.

The Cure, október 26. - Papp László Budapest Sportaréna

A The Cure postpunk-goth rockja a nyolcvanas években óriási hatással volt a magyar fiatalokra is. Az olyan dalok, mint a Friday, I'm In Love vagy a Boys Don't Cry örök klasszikusok, de Robert Smith és zenekar nem ragad le a múltnál az újabb lemezeik mind képesek valamit hozzáadni a legendájukhoz.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Meghan Markle kezében van a királyi család sorsa - egyetlen döntésén múlik minden

Meghan Markle kezében van a királyi család sorsa - egyetlen döntésén múlik minden

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője