15 film, amit a legjobban várunk 2022-ben

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bízzunk benne, hogy az idei év sokkal jobban, egészségesebben és boldogabban telik majd. Az új kezdeten és a változások reményén túl pedig már most izgalmassá teszi 2022-őt, hogy sok remek filmpremier is érkezik az elkövetkezendő hónapokban. Robert Pattinson debütál Batman szerepében, Doktor szöszi története folytatódik, Harry Styles és Florence Pugh egy különleges szerelmi történetben lesz látható, és ez még közel sem minden! Mutatjuk, idén mely filmek premierjét vésd be te is már most a naptáradba.

 2022 legjobban várt filmjei
2022 legjobban várt filmjei
Fotó: Shutterstock/GLAMOUR

Batman

A Batman új feldolgozása már most az év legjobban várt filmje, ugyanis Robert Pattinson ezzel a szerepével lép be a szuperhősök közé. Mivel minden idők egyik legismertebb szuperhősének szerepében jelentkezik, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a film máris sikerre van ítélve - ezt a páratlan Zoë Kravitzzel készült robbanékony előzetes pedig csak tovább erősíti ezt a gyanúnkat. 2022 márciusában kerül a mozikba, de már most megéri feljegyezned a naptáradba, hogy már az első vetítések egyikére foglalhass jegyet.

355

Rögtön az év elején, január közepén érkezik 2022 egyik legszuperebb női sztorija, ami egy vérbeli akció-kémfilm lesz. A látványos és fordulatokban gazdag filmben egy maroknyi női kémcsapat próbálja megakadályozni, hogy világméretű háború alakuljon ki. A szereposztás parádés, hiszen Penélope Cruz, Jessica Chastain, Lupita Nyong'o, Diane Kruger és Bingbing Fan alakítják a rettenthetetlen csapat tagjait.

The Outfit

Mi mindig különösen kíváncsiak vagyunk az olyan sztorikra, amelyek divatos miliőben játszódnak. A The Outfit főszereplője a világ egyik leghíresebb divatközpontjában a londoni Savile Row-n dolgozik. A csavaros krimiben nem a divat lesz a középpontban, de mégis fontos része a történetnek. Divat és gengszterek? - mi biztosan adunk egy esélyt ennek a filmnek, ami február végén érkezik a mozikba.

Downton Abbey: Egy új korszak

A sorozat rajongóit nem nagyon kell majd győzködni, hogy a mozifilmes változatot is megnézzék. A Crawley család története a jól ismert szereplőkkel egyenesen a a francia Riviérára vezet el bennünket. Minden, amit az angol szériából szeretünk azt most sűrítve kaphatjuk meg a mozifilmben, amely március 17-én debütál majd.

The Northman - Az Északi

Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb új horror-thriller rendezője, Robert Eggers elképesztő színészekkel forgatta a harmadik filmjét. A misztikusnak ígérkező történelmi thriller az elmúlt év legnagyobb áttörését elérő Anya Taylor-Joy következő nagy dobása lehet, ráadásul mellette Alexander Skarsgard, a tőle lassan elválaszthatatlan Nicole Kidman, a zseniális Willem Dafoe, és Ethan Hawke, sőt Björk is szerepet kap a filmben, ami áprilisban érkezik a mozikba.

Legendás állatok: Dumbledore titkai

A Harry Potter-filmek a premierjüktől kezdve mind a mai napig erősen a köztudatban vannak, de néhány hónapja újra különösen nagy a felhajtás a varázslóvilág körül. Ez leginkább a már elérhető a Visszatérés a Roxfortba című különkiadásnak tudható be, ami miatt kissé el is feledkeztünk arról, hogy április 15-én a Legendás állatok és megfigyelésük harmadik része is érkezik. A folytatásban Juda Law alakítja a fiatal Dumbledore-t, aki csatlakozik Goethius Salmande-hoz egy újabb varázslattal és cselszövéssel teli küldetésben.

Doctor Strange az őrület multiverzumában

Az év egyik legnagyobb szuperhős-film dobása lehet, hiszen már jó pár Marvel-filmben előkészítették, legutóbb például a Pókemberben a multiverzum gondolatát. Benedict Cumberbatch szuperhős-karaktere most valóban beveti magát a titokzatos multiverzumba, amit most már tényleg minden tűkön ülve vár. Aligha lenne meglepő, ha az új Doctor Strange-film a 2022-es év legnagyobb kasszasikere lenne, május 5-éig kell csak várni rá.

Doktor Szöszi 3.

Aligha van jobb filmes hír, mint az, ha a gyerekkorunk egyik klasszikusa folytatást kap. Így aztán, amikor felröppent a hír, hogy Reesen Witherspoon újra felveszi mindenki kedvenc rózsaszín ruhás ügyvédjének, Elle Woodsnak a szerepét, egyből nagy lett az izgalom. Bár a filmről egyelőre szinte semmi biztos információt nem közöltek azon kívül, hogy májusra várható a premier, mivel Mindy Kaling felel a forgatókönyvéért, abban egy percig sem kételkedünk, hogy pont olyan zseniális lesz, mint az imádott franchise első két része.

Elvis

Mivel a Gucci-ház jelenleg is nagy sikernek örvend, biztosra vesszük, hogy 2022 egyik legígéretesebb igaz történeten alapuló filmje, az Elvis sem fog csalódást okozni. A Baz Luhrmann rendezésében készülő életrajzi musical főszerepében Austin Butlert láthatjuk majd. Ő lesz az, aki megtestesíti a Rock and Roll hírhedt királyát, miközben az ígéretek szerint egy zenés körutazást is kapunk Elvis Presley élettörténetének forgatagában. A premier június 24-én lesz, és teljesen megértjük, ha te sem akarod kihagyni.

Don't Worry Darling

Egy olyan remek főszereplőpáros, mint Florence Pugh és Harry Styles, már eleve elég ok arra, hogy egy film felkeltse a figyelmünket, de a Don’t Worry Darling több szempontból is ígéretes alkotás. Középpontjában egy 1950-es évekbeli háziasszony áll, aki férjével egy utópisztikus kísérletező közösségben él. A feleség gyanakodni kezd, hogy férje súlyos titkokat rejteget előle, amelyek már most úgy sejtjük, hogy idén ősszel zsúfolásig megtöltik majd a mozikat az Olivia Wilde által rendezett alkotás:

Killers of the Flower Moon - Megfojtott virágok

Hogyan is nézne ki bármilyen éves filmes összefoglaló Leonardo DiCaprio nélkül? Szerencsére ezt idén sem tudjuk meg, hiszen a sármos színészt idén egy izgalmas krimiben láthatjuk legközelebb. A Killers of the Flower Moon az 1920-as évek egyik rejtélyes meséjét kelti életre, amelyben az FBI nyomozást folytat az Osage törzs tagjainak meggyilkolása ügyében, Martin Scorsese rendezésében.

Hókusz pókusz 2.

Közel 30 év után idén újra találkozhatunk Sarah Jessica Parker, Bette Midler és Kathy Najimy híres karaktereivel. Ha még nem láttad az 1993-as első részt, akkor mindenképpen pótold be a premierig, de nosztalgiázni is tökéletes kikapcsolódást nyújt felidézni a három legendás boszorkány történetét.

2022 koncertnaptárja brutálisan erős lesz - íme a 10 legjobban várt koncert

2022 koncertnaptárja brutálisan erős lesz - íme a 10 legjobban várt koncert

Where the Crawdads Sing - Ahol a folyamirákok énekelnek

A Dedlia Owens írónő legkelendőbb regénye, az Ahol a folyamirákok énekelnek egy gyilkosság megrázó részleteit tárja fel Daisy EdgarJonessal a főszerepben. Karaktere, Kya sanyarú sorsú családból származik: édesanyja elhagyta őt és testvéreit, édesapja pedig rendszeresen iszik és a fizikai erőszakot sem veti meg. Felnőve Kya számos nehézséggel kell, hogy szembenézzen, amelyeket az útjába kerülő Chase sem könnyít meg. A regény elképesztő sikere után borítékolható, hogy a filmes feldolgozás sokakat csábít majd a mozikba, minket biztosan!

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Ami a Marvel filmeket illeti, a közeljövőben a legizgalmasabbnak a novemberben a mozikba kerülő Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! ígérkezik. A produkció amellett, hogy a Fekete Párduc folytatása, tisztelgés az első rész főszereplője, a 2020-ban elhunyt Chadwick Boseman élete és öröksége előtt.

She said

Minden bizonnyal az utóbbi évek legfontosabb történése Hollywoodban Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya, és azt követően létrejövő #metoo mozgalom megszületése. Mivel Hollywood mindig is imádta a bűnös Hollywoodról szóló filmeket, ezért a 2022 novemberében érkező filmet, amely valójában a Weinstein-ügyet feltáró újságírók nyomozásáról szól majd, már most óriási várakozás előzi meg. A Zoe Kazan, Carey Mulligan és Patricia Clarkson főszereplésével készülő filmről már most azt gondoljuk, hogy a 2023-as Oscar-gála sokat emlegetett filmje lesz.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője