Elégedetlenek a nézők az X-Faktor élő showba jutott versenyzőivel

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Miután egy végtelenül szubjektív műsor, az X-Faktor a kezdetek óta parázs vitákat vált ki, és ez úgy tűnik, ebben az évadban sem lesz máshogy. Hétvégén lezajlott a mentorházas forduló, vagyis kiderült, kik azok a versenyzők, akik ott lesznek az élő showban.

Puskás Peti, Herceg Erika, Gáspár Laci és ByeAlex, a 2022-es X-Faktor mentorai
Puskás Peti, Herceg Erika, Gáspár Laci és ByeAlex, a 2022-es X-Faktor mentorai
Fotó: RTL Sajtóklub

Az idei szabályváltozás hozott magával néhány izgalmas fordulatot: az olyan klasszikus mezőnyök helyett, mint a fiúk, a lányok, a csapatok és a 25 év felettiek, az X-Faktor mentorai maguk választhatták ki, kikkel szeretnének közösen dolgozni az élő showk folyamán. A mentoronként hat versenyzőből azonban csak két énekest választhattak, akiket biztosan magukkal visznek, kettőtől kénytelen voltak elbúcsúzni, kettőt pedig mentortársaikra bízhattak, akik közülük választották ki a harmadik versenyzőjüket. Most szombaton tehát ők állnak színpadra, méghozzá az alábbi mentorok versenyzőiként:

Puskás Peti: Váradi Abigél, Boros Marci, Kiss Kevin

Herceg Erika: Synergy (a formációt ő állította össze - a szerk.), Bodrogi Enikő, Helfy Alexa

ByeAlex: Solyom Bernadett, Beretka Ádám, ISKY & SZKYM

Gáspár Laci: Mihályfi Luca, Serbán Szebasztian, Sophia Khan

A nézők elégedetlenek

A közösségi média oldalak minden egyes tehetségkutató idején hangosak a szubjektív kirohanásoktól, a netezők nyíltan állnak ki kedvenceikért, vagy fejezik ki nemtetszésüket, és ez természetesen a mentorházas forduló után sem volt máshogy. A nézők leginkább három döntést sérelmeztek, ez pedig az ISKY & SZKYM továbbjutása, akik ByeAlex csapatában folytatják, és akiknek a bejutását Alex sem tudta szakmailag megindokolni, de magában a formációban hisz, és kihívást lát a mentorálásában, de Kornis Anna és Fülöp Denisa kiesését is meglehetősen dühösen fogadták. Utóbbi nem találta igazságosnak a döntést, miután szerinte olyanok is továbbjutottak, akiknek nem lett volna helyük a versenyzők között. Kornis Anna pedig, aki az amerikai Berkeley-n tanul énekelni, a kezdeti hangos sikerei után folyamatosan osztotta meg a zsűrit, majd maradt támogatók nélkül, és végül esett ki.

ByeAlex posztban figyelmeztette a kommentelőket

Évről évre folyamatosan egyre fiatalabb versenyzőkből áll össze a mezőny, a nézők azonban ezt figyelmen kívül hagyva árasztják el a közösségi médiát kemény, sokszor már bántalmazásnak minősülő hozzászólásokkal. ByeAlex már a tavalyi széria során is a versenyzők védelmére kelt, és most sem hagyta szó nélkül, hogy 15-16 éves gyerekeket ócsárolni felnőttként nagyon nincs rendben.

„Tiszteletben tartom, ha valaki nem ért egyet a döntéseimmel a tegnapom kapcsán. De ez csak zene. Én igyekezni fogok, hogy tereljem a versenyzőimet előre. 3x győztem eddig. Sokat tettem bele akkor is. Most is. De azt szeretném, ha figyelembe venné minden kommentelő, amikor ganéságokat fogalmaz meg, hogy a fiúk 15 és 16 évesek. Valakinek a fiai. A szeretett gyerekei. Nem tudom, milyennek kell lennie egy tini srácnak ma, de én pont ilyen jókedvű, éretlen, és tökéletlen figura voltam ennyi idősen, mint ők. Szóval… plíz… emberibben!” Az énekes egy másik posztjában pedig arról számol be, hogy már hete óta dolgozik az élő showba jutott versenyzőivel: Bernadettet aranyhalként írja le, a fiúkkal való közös munkát pedig nehéznek és izgalmas kihívásnak tartja: „De ez vagyok én. Mindig széllel szemben”.

Fiatalokat elérni a fiatalokkal lehet

Az alsókorhatár megváltoztatásával (a 14. életévüket betöltők jelentkezhetnek a versenybe) és a mezőny összetételének fiatalításával úgy tűnik, a 2011-ben induló X-Faktornak sikerült betalálnia a fiatalabb generációnál is. A szeptember 17-ei adás például a legnépszerűbb volt a fiatal célcsoport körében, amivel éves rekordot döntött, míg a Sztárban sztár csak a második helyen végzett a célcsoportban, a teljes lakosság körében viszont a legnépszerűbb lett.

A Tábor fordulója szintén nagyon népszerű volt, a 18 és 49 közöttiek 33,7 százalékát érte el a műsor, szemben a Sztárban sztár leszek! első középdöntőjével, ami ugyanennek a célcsoportnak a 19,5 százalékát szegezte a képernyők elé, míg a teljes lakosságot tekintve egy tized százalékkal hozott nagyobb nézettséget, mint az RTL tehetségkutatója.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője